Test: EKOI R4 Cykelsko

Samlet karakter

EKOI lancerede for et par måneder siden en ny landevejssko der fik modelnavnet R4. Der er tale om et par cykelsko i topklassen med et design der lugter lidt af retro, udført i kunstlæder der er holdbart og noget nemmere at holde både pænt og rent end hvis det havde været ægte læder.

Design og detaljer

R4 fra EKOI er som nævnt indledningsvis udført med en overdel i kunstlæder, hvilket gør dem ret nemme at holde pæne og rene. Der er perforeringer i overdelen for at sikre en fornuftig ventilation og indvendigt er skoen med let polstring. I hælen er der lidt ekstra polstring og silikoneprint der holder skoene fast til hælen så man undgår den “svupper”. Snuden er derudover let forstærket, da det også er ét af de mere udsatte punkter på cykelskoene.

Cykelskoene lukkes med snøresystem og 2 dreje-spænder der gør det muligt at mikrojustere for den helt optimale pasform blot ved at dreje på spænderne. Det virker langt bedre end både snørebånd, velcro og klik-spænder efter min mening, og er samtidig noget hurtigere at justere.

Sålen er en 3K carbonsål på 4,8 mm., i praksis betyder det at man får en sål der er tynd og let – men stadig super stiv, hvilket er et plus. Til landevejsbrug ønsker man en sål der er tilpas stiv, for at sikre en optimal kraftoverførsel og minimalt tab af “power” i trådet. Til mountainbike er det lidt en anden sag, da man her ofte har brug for en sål der er lidt mere fleksibel, så man også kan gå og stå i dem.

Sålen er forberedt til alle gængse landevejsklamper, eksempelvis Shimano’s SPD klamper der monteres med 3 skruer og bagerst er en lille gummi-hæl der beskytter selve sålen når man går i cykelskoene.

I praksis har jeg oplevet EKOI R4 som en yderst behagelig sko, da overdelen er ret blød og fleksibel, forstået på den måde at der ikke er en stiv overdel der klemmer og presser mod foden – dette er et stort plus når man, som undertegnede, har forholdsvis brede fødder. Det faktum at overdelen er lidt eftergivende, gør dog også at skoen ikke føles helt så stiv som jeg måske nok havde forventet – men da man til gengæld får en bedre komfort er det, for mig, et fint bytte.

Overdelen i kunstlæder betyder dog også at åndbarheden ikke er helt i top, trods en del mindre ventilationshuller, skoen er derfor lidt varm på de varmeste dage, men yder derimod en god beskyttelse på de lidt køligere dage, igen et kompromis mellem funktionalitet og komfort.

Konklusion

EKOI’s R4 cykelsko har et fedt design der vil appelerer til “retro-rytteren” og dem der måske bare gerne vil skille sig lidt ud fra mængden, særligt hvis man er modig nok til at vælge den hvide udgave. Den har en stiv carbon-sål og en ret fleksibel overdel i kunstlæder, hvilket betyder glimrende komfort – hvor man dog mangler lidt åndbarhed i materialet på de helt varme dage. Til gengæld får man et par sko der virker slidstærke og super nemme at holde rene og med et spændesystem der fungerer præcist som det skal, så skoen sidder tæt omkring foden – uden at stramme.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 2086,- / Set på tilbud til 1043,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.