Test: EKOI Reflective Jakke

Samlet karakter

Franske EKOI har et enormt udvalg af cykeltøj og udstyr og derfor rummer deres udvalg også en del mere specielle produkter, bl.a. denne reflekterende jakke. En jakke der er i 100% reflekterende materiale er ikke noget nyt dog, det er set før – men modsat mange andre, så er denne jakke ret faktisk ret pæn – og her falder mange af konkurrenterne altså igennem. Spørgsmålet er så bare hvordan den er i praksis? Vi har testet den!

Design og detaljer

Jakken er udført i 100% polyester og er beregnet til brug som windbreaker eller regnjakke til lette byger – da den ikke er 100% vandtæt, materialet er dog vandafvisende. Som nævnt indledningsvis, så er materialet 100% reflekterende, og det gælder altså både forside, bagside og ærmer – i praksis betyder det at hvis der lyses på jakken så “lyser den op” som en kæmpe stor refleks og skaber en rigtig god synlighed i trafikken.

Når materialet ikke er reflekterende, er der lidt camouflage-look over jakken, hvilket jeg personligt synes er ret fedt. Da materialet ikke er specielt åndbart, har EKOI lavet meshpaneler ned af begge sider, på undersiden af ærmerne og i den øverste del af ryggen så der er lidt ventilation i jakken og man kan komme af med varmen igen.

Jakken har en gennemgående lynlås foran og et EKOI logo placeret på brystet. I både højre og venstre side er placeret lommer, hvori kan man have sine nøgler, en smartphone eller lign., praktiske detaljer hvis jakken skal bruges til pendling og ikke “kun” til træning på landevejen.

På bagsiden af EKOI Reflective er endnu et EKOI logo i nakken, mens der nederst er 3 lommer. Lommerne er åbne, dog er der en flap øverst der beskytter nedbør mod at rende direkte ned i lommerne. Her kan man opbevare slange, pumpe, energi eller hvad man nu måtte ønske at medbringe på turen. Ved ærmernes afslutning omkring håndleddet er der små smalle elastikker, disse er forholdsvis stramme når man skal have jakken på, men omvendt betyder det så også at den lukker tæt omkring håndleddet – uden det strammer der.

Jakkens pasform er tæt, men stadig så man kan have en kort eller langærmet trøje under og bruge jakken som yderste lag. Jakken er testet i en størrelse M som er passende til undertegnede der måler 173 cm og vejer knap 70 kg.

I praksis er jakken ganske behagelig at benytte, den sidder ikke helt stramt så bevægeligheden er udmærket, samtidig er der plads til at man ka have en trøje på indenunder. Trøjen er lavet i 100% polyester og selvom den ikke er angivet som 100% vandtæt, så har den bl.a. formået at holde vandet ude på en 1 times tur i styrtregn, så den kan sagtens bruges i regnvejr også! Derudover er den vindtæt og det betyder så også at åndbarheden ikke er den bedste, EKOI har dog løst det på en fin måde ved at have mesh paneler under ærmerne, langs siden og øverst på ryggen hvilket betyder at man kan komme af med varmen.

Konklusion

EKOI’s Reflective Jakke er en ret fed jakke, for den er ikke kun pænt designet, den er også super praktisk – særligt til danske vejrforhold. Den er nemlig både vindtæt og næsten 100% vandtæt, men stadig med en udmærket ventilation via mesh-panelerne. Derudover er den designet så den er 100% reflekterende, hvilket skaber en super god synlighed hvis man bruger den når mørket er faldet på, hvad enten det er i træningsøjemed eller fordi man pendler til og fra skole eller arbejde. Udover et flot og praktisk design har den også gode lommer bagpå og 2 lommer foran som pendleren vil sætte stor pris på.

Samlet set er dette en super praktisk jakke med mange gode funktioner og så koster den under 500,-!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 447,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.