Test: Endura GV500 Reiver Gravel Shorts

Endura kender de fleste nok fra deres MTB tøj, men de har også kollektioner til landevej – og nu gravel.

GV500 er en komplet serie bestående af både over og underdele, som MT500-serien du måske kender fra deres MTB kollektion.

Vi har i denne omgang testet deres Gravel Shorts.

Design og detaljer

GV500 Gravel Shorts fås i 2 farver, sort og olivengrøn og så er der endda en udgave specifikt rettet mod kvinder, denne fås dog kun i sort.

Materialet er en kombination af Elastan (17%) polyester (29%) og nylon (54%).

Modellen er med åben ryg bagtil samt flade laserskårne seler, så man undgår seler der folder eller skarver.

På nederste del af ryggen er silikoneprint, hvilket jeg ikke tidligere er stødt på ifm. test af et par bibshorts. Printets funktion er at holde jersey’en på plads, så den ikke glider op – hvilket er meget smart tænkt. Der er også 2 små lommer i ryggen, her kan man gemme snacks eller lign. til de helt lange ture.

På begge lår er mesh-lommer, disse kan bruges til opbevaring af eksempelvis energi, eller affald så man ikke behøver smide det i ryglommen. På den ene side er der én stor lomme, på modsatte side er lommen opdelt i 2 mindre lommer.

Afslutninger ved lårene er laserskårne og har silikoneprint indvendigt for at forhindre de glider op. Længden på benene er normal, så de slutter lidt over knæene. Bagpå er der enkelte reflekser for at øge synligheden.

Indvendigt er Endura’s egne pude fra 600-serien, en pude med gel-indlæg og perforering for optimal åndbarhed. Puden er naturligvis fæstnet med flade syninger for minimal irritation og er meget fleksibel, så den former sig efter brugeren.

Pasform og komfort

Jeg har testet GV500 Gravel Shorts i str. S og størrelsen passer umiddelbart fint til mine 175 cm. og 65 kg. Pasformen er dog ret tæt, så er man ikke til “race-fit” skal man måske overveje at gå én str. op ift. normalen. Det skyldes nok også at de sidder forholdsvis stramt omkring livet, dette for at tage noget at presset fra selerne, så man ikke føler de generer og skal “trække” bibshortsene på plads omkring skridtet. Det er lidt svært at forklare, men det virker rigtig godt – for de sidder hvor de skal, også på de lange ture, og man har ikke samme tryk på selerne da deres opgave blot er at holde overdelen på plads.

De flade, laserskårne seler og den åbne ryg giver også en god komfort – og sikrer samtidig man kan komme af med varmen.

Afslutningerne ved lårene giver en nærmest usynlig overgang og silikoneprintet indvendigt forhindre dem i at glide op.

Puden fra Endura’s 600-serie passer mig rigtig godt, den giver den fornødne støtte og support på både korte og lange ture. Den har en tilpas tykkelse som giver god support, men samtidig så meget fleksibilitet at den former sig efter rytteren.

Konklusion

GV500 Gravel Shorts har været flittigt brugt i efterår og vinteren som inderste lag og her i foråret hvor temperaturen har tilladt at køre med korte ben er de også blevet luftet flittigt på gravelturene.

Den tætte pasform passer mig rigtig godt, det hele sidder hvor det skal, der er intet materiale der folder eller flagrer og puden holdes godt på plads. Det faktum at de sidder noget tættere omkring livet end de fleste andre bibshorts, kan måske kræve lidt tilvænning – men jeg synes også det fungerer rigtig godt – måske lige pånær når/hvid man som mand skal lade vandet.

Løsningen med mesh-lommer på siden og de andre små opbevaringsløsninger fungerer også rigtig fint og særligt lommerne er jeg kæmpe fan af – om ikke andet så til emballage fra geler, energibarer og hvad man ellers måtte indtage i løbet af en tur.

De har været med på både korte og længere ture af 4-5 timers varighed og de har gjort det godt uanset distancen. Puden bliver ikke “træls” selvom man har siddet mange timer og materiale samt pasform gør dem behagelige at have på, time efter time.

Det helt klassiske og afdæmpede design vil helt sikkert appelerer til mange og kombineret med Endura’s gode pasform og høje kvalitet er der tale om en sikker vinder til gravelfolket!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1049,-

Funktionalitet 10
Komfort og pasform 9
Design 8
Pris 8
8.8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Kortfilm: Beyond Trails Atacama
Osprey atleten Lorraine Blancher har hovedrollen i denne kortfilm omkring mountainbiking i bjergene...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.