Test: Endura MT500 Rygsæk

Endura’s MT500 serie er en af de fedeste serie af cykelgrej der findes i cykelbranchen efter min mening. Endura har nu tilføjet en rygsæk til den serie, og den har vi nu fået til test. Jeg er spændt på om den lever op til standarden på resten af serien. Det er en 15L rygsæk med indbygget rygskjold, så ryggen er beskyttet hvis man skulle være så uheldig at vælte.

Design og detaljer

Endura MT500 rygsæk er som tidligere nævnt en 15L rygsæk og ligner på ydersiden mange andre rygsække der er beregnet til cykling. Men når man får den åbnet opdager man hurtigt at den er lavet, så den også er til at bruge. Der er mange fede detaljer som gør at tasken bare er endnu bedre. Endura har virkelig kælet for detaljerne.

En af de fedeste detaljer er at Endura har lavet en lille taske indvendigt, der kan tages ud og rulles ud på jorden, så det er nemt at finde sit værktøj. Mange andre tasker er der forskellige netlommer i rygsækken hvor værktøjet kan være, hvilket gør det svært at finde det når man har fyldt tasken med tøj og madpakker. Det er en super fed feature i denne taske.

Der hvor værktøjstasken sidder i rygsækken er der ved siden af en netlomme der er dirkete beregnet til din pumpe, så man ikke skal lede efter den i bunden af tasken under alt andet man har med.

Når vi i Cykelstart nogen gange snakker om sikkerhed, så er der i denne rygsæk indbygget et rygskjold, så hvis man skulle være uheldig at lande på ryggen, så tager den det værste slag fra de ting man har i tasken, samt hvis man skulle lande på noget hårdt med ryggen. Det er super smart. Det er lavet i deres Koroyd teknologi, som de også bruger i deres hjelme. Det er smart at bruge til ryggen, da luften kan suse igennem, og dermed være med til at det ikke føles så varmt. Rygskjoldet kan tages ud hvis man ikke ønsker at kører med det i rygsækken.

Selve rygskjoldet vejer kun 212g, så vægt mæssigt har det ingen betydning om man har det i eller ej. Men sikkerhedsmæssigt har det en stor betydning, så jeg vil klart anbefale at det bliver i tasken. Jeg kommer ihvertfald til at kører med det.

MT500 rygsæk er med sorte og gule farver lidt frisk, hvilket jeg personligt er vild med. MT500 fåes kun i den ene model, men til mountainbike i skoven er den gule farve måske en anelse sart, jeg har været i mudder med den, hvor den var nem at gøre ren, men er spændt på at se efter en hel vinter i mudder om det er til at gøre den ren. På tasken er der flere reflekser, så man bliver set af bilerne som kommer bagfra. Den yderste del af tasken fungere som form for lomme hvor man kan have sin hjelm, når man er i bikepark, jeg vil nok komme til at opbevare min regnjakke eller løse ærmer/ben når jeg er afsted.

Forrest er der en vandtæt lomme, hvor man kan opbevare de ting der ikke må blive våde som nøgler eller smartphone.

MT500 rygsækken er forberedt til montere en drikkeblære, denne følger dog ikke med i tasken.

Bagsiden af tasken er beklædt med et tyndt net, og er opdelt i 10 zoner hvor der er skumpuder forskellige steder, så der kan komme ventilation imellem. Bagved de fordelte skumpuder er der en “hård” skumpude som en form for bagplade ind til tasken. Formålet er at man skal kunne komme af med varmen, netop derfor er der disse “kanaler” til ventilation. Ryggen har en let, men yderst behagelig, polstring.

Skulderremmene er med let polstring og en god mesh – for god ventilation. Mellem skulderremmene er et brystspænde og ved livet er endnu et bælte, der holder tasken tæt ind til livet. Som en ekstra lækker detalje er der små lommer i begge sider af bæltet ved livet, som er oplagte til opbevaring af energi, gels og lign., det er som regel det man altid har problemer med at få fat i, uden at skulle stoppe med at cykle og have tasken af ryggen.

Tasken bagerste rum åbnes for oven, i det bagerste rum er også i det rum hvor drikkeblære og rygskold sidder.

Derudover er der taskens hovedrum, som også er det rum hvor væktøjstasken og pumpen sidder i. I det store rum er der fint plads til overtøj, ekstra handsker, en lille madpakke og det man har brug for på længere dagsture i DK, Harzen eller hvor man nu skal på tur henne. Derudover er der også en krog til at hænge et par nøgler eller hvad man nu vil hænge fast.

Konklusion

MT500 er en rygsæk der er utrolig behagelig at cykle med. Man mærker mildest talt ikke man har den på. Når jeg er på MTB i skoven så har jeg nogen gange følt med andre tasker at man sveder meget på ryggen. Det har jeg ikke oplevet med denne taske endnu, men har selvfølgelig heller ikke cyklet med den på en af de varmeste sommerdage da vi meget sjældent har sommer i DK.

Det er en rygsæk der sidder tæt til kroppen, man oplever ikke at den hopper rundt på ryggen, hvilket er rart nar man bruger den til mountainbike og kører meget singletrack hvor man tit hopper rundt på cyklen eller bare kører mtb spor.

Nu er denne taske ikke en taske som ikke må veje noget, da en MT500 rygsæk skal kunne holde til ALT, men personlit synes jeg det er en anelse for tungt med de små jern spænder der sidder forskellige steder på rygsækken. Men på den anden side, så går de jo heller ikke i stykker som alle de andre små simple plastik spænder der af og til knækker. Det sker ikke her, det holder max.

Jeg er personligt helt vild med alle de detaljer der er i denne taske, jo mere man bruger tasken jo mere finder man ud af hvorfor der er lavet alle mulige små detaljer.

Det er helt klart en af de tasker jeg vil anbefale, og helt klart et af mine første valg når jeg skal have en taske med i skoven. Den har alt det jeg kunne forestille mig. Så da jeg drog afsted til Harzen i sommers så var det denne taske jeg havde på ryggen og den kan varmt anbefales.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1049,-

9 Funktionalitet

9 Design

9 Pris

9
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Troels Ennemark Høiriis

Test: Camelbak Chase Bike Vest

Vi har været så heldige at få fat i den nye Chase...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.