Test: Endura MT500 Spray Baggy Shorts

En del MTB ryttere sværger til baggy pants, hvilket der kan være flere årsager til. Én årsag kan være det mere afslappede udtryk, så man ikke forveksles med en landevejsrytter, en anden årsag kan være at de yder ekstra beskyttelse mod vind og vejr – særligt interessant her i efterårs og vinterperioden hvor der ofte er både koldt, vådt og blæsende på sporet. Baggy Shorts vil man normalt bruge med korte eller lange bibshorts under, således man stadig har komforten fra bibshorts med en god pude.

Endura har et ganske imponerende sortiment af baggy shorts, faktisk hele 24 forskellige modeller og dertil kan ligges 17 forskellige baggy bukser – altså med lange ben.

Spray Baggy, som er på testbænken i denne omgang, er fra MT500-serien, en komplet serie der består af både jakker, trøje, bukser, handsker og meget andet (Læs mere på Endurasport.com).  Denne model kan bruges mere eller mindre året rundt, da de er forholdsvis tynde, men stadig vandtætte på de mest udsatte steder og med rig mulighed for ventilation på de varme dage.

Design og detaljer

MT500 Spray Baggy er et par løstsiddende shorts der går ned til omkring knæet. Forsiden er udført i et materiale kaldet Cordura, et materiale der er enormt slidstærkt og let – med andre ord designet til at blive brugt. Frontpanelerne er med 4-vejs stræk, hvilket sikrer en god bevægelighed ved benene, mens der ved skridtet er et vandtæt panel og det samme bagpå. Det vandtætte panelet bagpå skal sikre at man ikke bliver kold og klam af de mange “sprøjt” der unægteligt vil komme når man kører i vand og mudder, panelet er med tapede sømme, for at gøre bagsiden 100% vandtæt.

endura-mt500-spray-baggy-front

Der er to lommer foran, som sagtens rummer en smartphone eller lign., og derudover er der mulighed for at lyne op til et mesh-panel i begge sider hvis der er behov for yderligere ventilation. Nederst ved benene er der velcro så åbningen kan justeres alt efter rytterens ben.

endura-mt500-spray-baggy-pocket

endura-mt500-spray-baggy-vents

MT500 Spray Baggy er med knaplukning og lynlås i livet, og som en ekstra bonus kommer de med et elastik-bælte der lukkes med et plastspænde. Der er elastik i livet, for god komfort og derfor er der heller intet der strammer eller generer. Indvendigt i livet er der også et par mere eller mindre “magiske knapper” der gør det muligt at knappe MT500 Spray Baggy sammen med et par hvilken som helst indershorts fra Endura, de kalder selv denne funktion for Clickfast og det er ret genialt. Funktionen er set før, men det geniale her er at alle Endura baggy shorts og indershorts kan bruges på kryds og tværs.

endura-mt500-spray-baggy-side

Disse shorts er velegnet til brug det meste af året, i hvert fald forår, efterår og vinter. I sommerperioden er de måske en tand for kraftige, men ellers er det blot et spørgsmål om hvad man har indenunder. Efterår og vinter vil de gøre det godt sammen med et par lange indershorts, evt. bare et par klassiske bibtights, mens de er foråret kan bruges sammen med et par korte bibshorts. De er oprindeligt bygget til Skotske vejrforhold, som umiddelbart ligner de danske, med masser af vand og mudder, mere eller mindre året rundt – hvilket gør det til et par shorts der virkelig kommer til sin ret i Danmark, hvis man er typen der kører året rundt og i al slags vejr.

endura-mt500-spray-baggy-back

MT500 Spray Baggy er ikke 100% vandtætte, men med vandtæt panel for og bag er man godt beskyttet på de våde dage – for den resterende del kan sagtens klare en smule vand, selvom de ikke er vandtætte. Om man bruger MT500 Spray Baggy som et ekstra lag for at give varme, eller for at beskytte mod vand og mudder må være op til den enkelte, for de klarer begge opgaver lige godt!

Testpersonen

  • 175 cm.
  • 70 kg.
  • Størrelse testet: M

Pasformen er løs og en str. M er næsten i overkanten til mine knap 70 kg. og 175 cm., så størrelserne er normale, måske endda lidt store i størrelsen. Omvendt er der godt med plads til et par tykke tights indenunder.

endura-mt500-spray-baggy-in-forrest

Konklusion

Endura’s MT500 Spray Baggy er mere end bare et par baggy shorts, da de både er funktionelle med vandtætte paneler for og bag og samtidig har et hav af fede detaljer. Først og fremmest er materiale-valget i top, de er lavet til at blive brugt og så er der sjældent set så mange små fede detaljer i et par shorts. Først og fremmest er der 2 rummelige lommer, ventilation i siderne, velcro ved benene, bælte ved livet og mulighed for at knappe dem sammen med et par Endura indershorts.

Er man i markedet efter et par super holdbare baggy shorts i en kvalitet udover det sædvanlige, så bør man absolut overveje MT500 Spray Baggy! Høj kvalitet, fedt design, funktionelle og med masser af små fede detaljer…!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 959,-

9 Funktionalitet

9 Pasform

8 Design

7 Pris

8.3
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Hele Fyn skal cykle sammen – hver for sig

Pressemeddelelse Corona-pandemien har fået danskerne til at synge, løbe og dyrke fitness...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.