Test: Endura MT500 Spray Trouser II

Så er vi igen på banen med test af Endura grej, og denne gang har vi fået tilsendt Endura’s MT500 Spray Trouser II. Mange kender den model i baggy shorts der hedder spray baggy II. Disse bukser er de samme bare med lange ben. Jeg er spændt på at mærke hvordan de er at kører med, har ved andre bukser oplevet at de kan blive lidt træls ved knæene når man cykler og bøjer knæene. Så det bliver spændende.

Bukserne er beregnet til det yderste lag, og er en vind og vandtæt, de kan bruges i praktisk talt al slags vejr, blot man tilpasser lagene man har indenunder.

Design og detajler

MT500 Spray Trouser II findes kun i den sorte farve, den sorte farve er meget praktisk når de bliver brugt til mountainbike og ofte i våd vejr. Bukserne er udført med 4 lags stræk paneler foran med det Endura kalder DWR-Finish og på bagsiden er det 3 lags vandtætte bagpaneler med tapede sømme, dette materiale har en rigtig god åndbarhed. Materialet er 90% nylon og 10% Elastane hvilket er med til at gør at de rimelige fleksibele og strækbar, og samtidig er rigtig slidstærkt.

MT500 bukserne har en lynlås lomme i beggesider på hoften, disse er ikke vandtætte, så man kan ikke lige have sin telefon i disse lommer hvis man kører i regnvejr. Nu har jeg kørt i disse bukser i både øsende regnvejr og tørvejr. Når man har sin smartphone i lommen i tørvejr mærker man næsten ikke den er i lommen. den ligger sig rigtig godt op af låret uden at drille som den nogen gange kan gøre med baggyshorts.

På begge lår er der en lynlås man kan åbne, så man kan få lidt udluftning på de varme dage, så man får lidt luft ind på lårene, der er bag begge lynlåse et mesh-net så der ikke ryger skidt med ind.

Ved anklerne er der en vandtæt lynlås man kan lyn op til midt på skinnebenet, så man nemmere kan få bukserne ud over skoene, eller tage bukserne af eller på mens man har skoene på.

Da bukserne er tiltænkt at kører med i den våde og mørke tid, er der reflekser på dem på benene. Det er super godt, da man nemmere bliver set af bilerne på vejene.

Invendigt har disse bukser en Clickfast™ liner kompatibel funktion der gør at man hurtigt kan klikke sine Bibshorts fat i bukserne så de ikke rutscher ned, når man blæser der ud af gennem skoven, det er super smart.

Hvis man ikke har disse bibshorts med klikfunktion, skal man dog ikke være bange for at der rutscher ned, der er silikone på indersiden i begge sidder, så de bliver der hele turen, jeg har ihvertfald ikke haft problemer med at de rutschede ned.

Konklusion

Efter at have testet disse bukser en månedstid finder jeg til min skræk ud af at disse modeller udgår fra Endura’s produktprogram, Her tænkte jeg åh nej, det kan da ikke passe, for jeg var egentlig blevet vanvittig glade for dem, og synes det vildt synd at andre ikke kommer til at kører i dem.

Men nå, jeg synes det er tydeligt at mærke at man kan ånde i disse bukser på trods af at de er vandtæt. Alle mine ture har jeg kørt her den sidste måned hvor temperaturen har ligget mellem +8 til omkring 0 grader, og jeg har kun haft et par almindelige Bishorts inden under, og det har været perfekt. Det betyder at den er nogle utrolig alsidige bukser, da man bare tilpasser lagende under så det passer til de forhold man skal kører i, og sammen med at man bare åbner for udluftningen på lårene så er de super gode.

Endura er efter min mening noget af det bedste og fedeste cykeltøj der er på markedet, man mærker virkeligt kvaliteten i det.

Derudover kan jeg godt lide at man kan få disse bukser ud over vinterstøvlerne så vandet ikke løber ned i støvlerne, som det gør når man har stramme vinterbukser på der sidder tæt om anklen og går ned i skoen, det er lækkert.

Når man cykler i dem mærker man næsten ikke man har dem på, det er ikke sådan at de strammer rundt om knæene eller noget.

Alt i alt kan jeg varmt anbefale disse bukser, hvis du står at skulle investere i nogle nye bukser, så er det helt klart denne vej du skal kigge, eller sætte den på ønskesedlen til jul, hvis de stadig findes rundt på lagre rundt omkring, eller også er jeg sikker på der kommer en anden model der er lige så fed.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1.045,-

9 Funktionalitet

8 Design

9 Pris

8.7
Mere af Troels Ennemark Høiriis

Test: Aqua2go Mobilvasker

Mobilvasker til mountainbike bliver mere og mere nødvendig, da mountainbikesporten bliver mere...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.