Test: Endura Pro-SL Bib Tights

Endura kender de fleste nok bedst for deres mountainbike tøj, men de har rent faktisk også et ret omfattende udvalg indenfor cykeltøj til landevejsbrug. Vi har de seneste uger haft lejlighed til at teste deres Pro-SL Bib tights, et par lange bukser til efterår og vinterbrug der fås i 4 forskellige udgaver; bred, medium eller smal pude, eller uden pude. Vi har testet modellen med medium pude, som nok er den udgave der vil passe til de fleste.

Design og detaljer

Som nævnt indledningsvis så er Pro-SL Bib Tighst beregnet til brug i efterårs og vinterhalvåret, det betyder også at materialet er lidt tykkere end normalt, da det skal kunne holde vind og vejr ude. De er udført i et materiale som Endura kalder Thermroubaix, hvilket betyder en blød børstet inderside og gode isolerende egenskaber, samtidig har materialet fået en behandling så vand preller af og så er der naturligvis vindtætte paneler foran og på bagdelen hvor det giver mening mest mening. Materialet er med 4-vejs stræk, hvilket betyder en god pasform, samtidig er det naturligvis åndbart. Materialerne er i øvrigt testet og godkendt af nogle af de Pro Teams som Endura samarbejder med, nemlig Movistar og  Cervélo Bigla.

 

Pro-SL Bib Tights fås kun i sort, til gengæld er overdelen hvid. Selerne og overdelen er overvejenden i mesh og selerne har en fin bredde, så de ikke skarver i skulderne.  Selve overdelen går lidt højere op omkring livet end mange andre bib tights, så Endura har udstyret dem med en lille lynlås foran, hvilket er praktisk når de skal af og på, eller man får brug for at lade vandet på turen. Det faktum at de går lidt højere op, giver blot en bedre beskyttelse når det er vådt og koldt – så det giver rigtig god mening i vinterhalvåret. Overdelen er i et mere let og ventileret materiale end resten, for at man bedre kan komme af med varmen, da der jo her ikke er det store behov for beskyttelse mod vind og vejr.

Ned af begge bukseben er Endura’s logo diskret placeret og nederst er der laserskårne afslutninger istedet for den sædvanlige lynlås og/eller elastik. Det gør at de lukker helt tæt omkring anklen og der er ingen lynlås til potentielt at irriterer, hvilket særligt kan være et problem hvis man kører med vinterstøvler som går op over lynlåsen. Bagpå benet er placeret store kraftige reflekser, for optimal synlighed – mens der foran er placeret to mindre reflekser.

Puden i den testede udgave er “medium” bredden og denne er naturligvis anti-bakteriel behandlet og forholdsvis tynd, men det betyder kun at den er sidder endnu tættere og føles som en integreret del af bib tightsene. Den er opdelt i forskellige zoner af varierende tykkelse, så der er support de primære steder som eksempelvis ved siddeknoglerne og så går puden forholdsvis langt op foran. Er man i tvivl omkring hvilken bredde man skal vælge, så har Endura lavet et “Pad Fitting Tool” hvor man kan finde ud af om man skal vælge smal, mellem eller bred udgave.

Komfort og pasform

Som nævnt tidligere så er Pro-SL Bib Tights udført i ThermoRoubaix – et materiale der er lidt tykkere end et par “normale” lange cykelbukser, det bemærker man dog næsten ikke i praksis, for materialet har 4-vejs stræk og derudover har Endura sørget for at indsætte paneler af tyndere materiale hvor man ikke har det samme behov for beskyttelse, eksempelvis på bagsiden af benene – denne kombination gør at bevægeligheden bevares, samtidig med at åndbarheden er rigtig god. De er blevet testet i praktisk talt al slags vejr, fra småkøligt vejr til regn og rusk – og de klarer virkelig opgaven til UG. Vind holdes ude og moderate vandmængder er ej heller et problem. Den indvendige foring med blød fleece er med til at sikrer en god komfort og materialet giver en fremragende pasform. De er udført i det som Endura kalder “race-fit” så de sidder tæt og det er også meningen, men uden at det bliver generende eller man føler de strammer de forkerte steder.

Jeg har testet Pro-SL Bibtights i str. S, hvilket har været den helt rigtige størrelse for mine 68 kg. fordelt på 175 cm.

Konklusion

Jeg har tidligere testet og anmeldt en række forskellige produkter fra Endura, primært til mountainbike dog – og var derfor godt klar over at Endura var lækkert og generelt af høj kvalitet. Pro-SL Bib Tights er bestemt ingen undtagelsen for endnu engang er kvaliteten af materialer, designet og detaljerne bare helt i skabet! De holder vind og vejr ude, er lækre at have på, pæne at se på og så sidder de bare virkelig godt – uanset om man er på landevejen, en tur i skoven eller vælger at kombinere de to ting med en tur på cross-cyklen.

De er varme, men man kan stadig ånde og så går komfort og pasform op i en højere enhed da valget at materialer og de små detaljer spiller 100% sammen.

Med en pris på ca. 1500,- er der tale om et par bib tights i “mellem” prisklassen hvis man kan tillade sig at kategorisere dem således, mens kvalitet og detaljer hører til i en højere prisklasse – så man får altså virkelig noget for pengene. Vælger man Pro-SL bib tights så har man et par rigtig gode lange bukser til brug i vinterhalvåret, som kan tåle at blive brugt og som har en virkelig god og komfortabel pude som endda kan fås så den passer præcis til rytteren – “thumbs up” herfra!

Pris og tilgængelighed

Set til 1495,-

Funktionalitet 10
Design 8
Pasform 9
Pris 8
8.8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Astral Protect Softshell Handsker (2016)
Sidste vinter testede og anmeldte undertegnede Astral Protect softshell handsker, et par handsker...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.