Test: Endura Pro SL Skaljakke II

Samlet karakter

Den engelske producent Endura har tøj til ethvert formål. Mange herhjemme kender dem nok primært for deres tøj til mountainbike, men de har også masser af cykeltøj til landevej, såvel som til commuteren.

Pro SL-serien er en serie rettet mod landevejsrytteren og vi har tidligere testet og anmeldt de lange bibtights i serien, turen er nu kommet til skaljakken i Pro SL serien – en 100% vandtæt jakke der kan pakkes sammen og opbevares i ryglommen til de lange ture med ustadigt vejr.

Materiale og design

Pro SL skaljakken er udført i en kombination af nylon, elastan og polyester og fås i den klassiske sorte, samt en flot blå farve som Endura kalder “Hi-Viz Blue”.

Endura Pro SL skaljakke II

Materialet som jakken er udført i, kaldes ExoShell40, et 3 lags materiale der er 100% vandtæt og har tapede sømme for at holde vind og vejr ude. Det har en vandtæthed på 20000 og en åndbarhed på 40000. Der er brugt to forskellige materialer, for på den øverste del af ryggen og under ærmerne er brugt et lidt tyndere og mere strækbart materiale for at sikre en god åndbarhed, mens de mest udsatte steder er i kraftigere materiale der beskytter mod vind og vejr.

Jakken er med gennemgående YKK lynlås foran, med vindstop så hverken vind eller vand trænger ind her.

Vind og regnstop ved lynlåsen på Endura Pro SL skaljakke II

Over brystet er diskret reflekterende tryk, mens der er enkelte reflekterende elementer på ryggen. Afslutningerne ved ærmerne er med en bred elastik der holder jakken tæt omkring håndleddet.

Endura Pro SL skaljakke II set fra siden

På bagsiden er en enkelt lille lomme, her kan man have en gel eller en pumpe. Da den er lavet som overtræks-jakke, så er meningen at man, via én stor lynlås på højre side af jakken, tilgår lommerne i den jersey man har indenunder – hvilket faktisk er ret smart tænkt. Bruger man jakken alene, eller på hele turen, vil man dog måske savne nogle lommer bagpå jakken så man slipper for at skulle i jersey’ens lommer.

Lynlåsen bagpå, på Endura Pro SL skaljakke II
Lomme til ex. gel, bagpå Endura Pro SL skaljakke II

Omkring livet er der en tynd elastik der holder jakken på plads og så er den, naturligvis, længere bagpå så den dækker den nederste del af ryggen når man indtager “race position” på cyklen.

Endura Pro SL skaljakke II set bagfra

Pasform og komfort

Pro-SL er lavet til landevejsrytteren og dette ses tydeligt på pasformen, for den er tæt og lavet således at der ikke er materiale der flagrer og skaber unødvendig luftmodstand. Kombinationen af den tætte pasform og brugen af strækbare paneler på kritiske steder, gør at bevægeligheden er helt i top – selvom det er en 100% vandtæt jakke. Den sikker rigtig godt og er super behagelig at have på.

Nu kunne man frygte at en decideret regnjakke var umulig at ånde i, og man således bare bliver gennemblødt indefra af sved, men heldigvis er dette ikke tilfældet. Jakken er testet i både let og tung regn, og den klarer sig fantastisk godt – selv efter halvanden time i øs-regn var jeg fuldkommen tør og havde ingen problemer med at komme af med varmen, det er ret imponerende!

Jakken er testet i str. S – som er den helt perfekte størrelse for undertegnedes 66 kg. fordelt på 175 cm.

Konklusion

Med en udsalgspris på 1495,- er det en dyr regnjakke, men som alt andet så koster kvalitet. Man får en regnjakke i et fedt design, med tæt pasform så den kan bruges til både løb og træning og så i en kvalitet der er helt i top, både hvad angår materialer og den generelle komfort i jakken.

En 100% vandtæt regnjakke der holder dig helt tør, men samtidig har en rigtig god åndbarhed gør det næsten sjovt at køre i regnvejr – og da Pro SL kan pakkes sammen og gemmes i ryglommen, er den oplagt at have med de dage hvor vejret er ustadigt, som det så ofte er i Danmark.

Sætter man pris på kvalitet og søger en regnjakke i top-kvalitet, så vil jeg varmt anbefale Pro SL fra Endura!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1495,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.