Test: Endura SingleTrack II Jakke

Vi har tidligere testet produkter fra Endura, og denne gang har vi fået tilsendt Endura’s Singletrack II jakke.. Denne model er lillebror modellen til deres MT500 serie, men har samtidig også en vejledende pris der kun er det halve af MT500 jakken.

Singletrack jakken er beregnet til det yderste lag, og er en vind og vandtæt jakke der kan bruges i praktisk talt al slags vejr, blot man tilpasser lagene man har indenunder.

Design og detajler

Jakken fås i 4 farver  en sort-Claret-Camouflage og en Navy som nok er mest er en blå udgave for dem der ønsker lidt mere afdæmpning på farverne så den også kan bruges til andet end cykling – det er sidstnævnte vi har haft fingrene i. Singletrack jakken er udført som en 3 lags konstruktion i det materiale der kaldes ExoShell20ST™ fabric, dette materiale har en rigtig god åndbarhed på 20000 samt et vandsøjletryk på 10000mm, derudover er materialet tyndt, hvilket betyder den fylder minimalt når den er pakket sammen. Materialet er 100% nylon hvilket er med til at gør at den ikke er specielt fleksibelt eller strækbart, men til gengæld super slidstærkt.

Jakken er som alle andre regnjakker med lange ærmer med en gennemgående lynlås. Som man kender det ved almindelige regnjakker så har denne model også en hætte på der ikke kan tages af. Dog kan den rulles sammen i kraven så man ikke behøver at have den ude hele tiden. Når man får den rullet ordentlig sammen så fylder den ikke meget. Når det handler om cykeljakker så foretrækker jeg personligt jakker uden hatte, da vinden tit hænger i den, og man har alligevel aldrig hat ud over hjelmen.

Men når man læser Endura’s beskrivelse så skal jakken kunne bruges til alt, og så har hætten helt klart sin berettigelse. Den vil helt klart komme frem hvis jeg skulle bruge den på gå/vandre/løbe turer. Så er hætten helt klart i sit rette element.

Den har som alle andre jakker en gennemgående lynlås fra YKK, hvilket er noget af det bedste indenfor lynlåse. Lynlåsen er vandafvisende og har “storm-flap” indvendigt, så man ikke får en kold vind ind på brystet den vej.

På brystet er en lomme hvor man kan opbevare sin smartphone eller lign. Lommen har udgang til audio-kabel, så kan kan have sin smartphone liggende i lommen og have kablet til hovedtelefonerne indvendigt i jakken. Lynlåsen til denne lomme er selvfølgelig vandtæt.

Jakken lukkes tæt omkring håndleddet med velcro, så der ikke suser vind eller vand op på armen, så man ikke bliver våd eller kold. Ved livet er der en tynd elastiksnor der justeres indvendigt i jakken så den også slutter tæt omkring livet. Under ærmerne er mulighed for at åbne op med en lynlås, for at sikre at man altid har den rigtige ventilation, det betyder rigtig meget når man bruger jakken hele året.

Da jakken både er vind og vandtæt, og samtidig rigtig åndbar, gør det at den kan bruges en stor del af året. På de varmere dage er der rig mulighed for at øge ventilationen ved at åbne under ærmerne, så man kan komme af med varmen når man blæser afsted igennem skoven med stram kæde.

Jakken er testet hen over efteråret, hvor vi i Danmark er vant til utroligt vådt vejr. Dette er dog heller ikke nogen undtagelse dette efterår. Vi har fået masser af vand, og der er blevet kørt en del km, i både regnvejr, blæsevejr og i grader fra +10 til 0 grader. Jeg vil også mene at det er under disse konditioner at jakken er i sit es og skiller sig ud.

Pasformen er løs og tilpasset MTB brug da den er lidt tykkere i stoffet end landvejsjakker, den skal jo kunne modstå grene og buske, når der køres tæt i skoven. Den er casual og ikke tætsiddende som traditionelt cykeltøj. Den minder mest af alt om en almindelig outdoor jakken, men er så bare fyldt med en række specifikke detaljer der retter sig mod mountainbikeren. I mountainbike sporten kræver det at tøjet er en del mere slidstærkt, da tøjet ofte er mere udsat. Den vil sagtens kunne bruges som almindelig outdoor regnjakke, hvilket jeg også vil komme til at bruge den til.

Konklusion

Første gang man får pakken jakken ud tænker man, uha en lækker kvalitet. Med elastikken ved hoften og de velcro ved ærmerne er det nemt at få den til at sidde perfekt på kroppen. Det er en super lækker jakke at cykle med, man føler virkelig at man har en kvalitetsjakke på.

Jeg synes det er tydeligt at mærke at man kan ånde i jakken på trods af at den er vandtæt. Den ene tur havde jeg dog både en vinter svedundertrøje, cykeltrøje og en vinterjakke inden under, det blev dog en smule for varmt, da de stadig var +1 grad udenfor. Det betyder at den er en utrolig alsidig jakke, da man bare tilpasser lagende under jakken i forhold til den temperatur man skal kører i, og sammen med at man bare åbner for udluftningen under armene så er den super god.

Endura er efter min mening noget af det bedste og fedeste cykeltøj der er på markedet, man mærker virkeligt kvaliteten i det.

Prisen er lidt over 1000,- så den koster det halve af storebroren MT500 jakken. Der dog lidt flere feature i MT500 modellen, men ønsker man ikke at smide over 2000,- fra den dyre model er denne her helt klart andet valg. Den klarer det hele til UG kryds og bolle. Derudover kan den som tidligere nævnt bruges hele året rundt.

Alt i alt kan jeg varmt anbefale denne jakke, hvis du står at skulle investere i en ny jakke så er det helt klart denne vej du skal kigge, eller sætte den på ønskesedlen.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1045,-

Køb Endura SingleTrack Jakke

Funktionalitet 9
Design 9
Pris 9
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: Kali Interceptor MTB Hjelm
Kali cykelhjelme er ikke så kendt herhjemme i Danmark. Men hvis man...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.