Test: Enzo Dropfit Jersey + Race Pro Bibshorts

Samlet karakter

Enzo er en forholdsvis ny (dansk) spiller på det enorme marked for cykeltøj og deres mål er hele 8 årlige kollektioner til både mænd og kvinder, der skal kunne kombineres på kryds og tværs. Designlinien er klart mere spraglet og farverigt end størstedelen af det cykeltøj man finder på markedet i dag, så Enzo er et frisk pust i et, til tider, noget konservativt marked.

Enzo’s sortiment til mænd dækker i skrivende stund over 2 forskellige jersey’er, en i racefit der er helt tætsiddende og en i dropfit som er et lidt mere afslappet fit – det er sidstnævnte vi har testet i denne omgang. Sortimentet byder kun på ét sæt korte bibshorts, modellen hedder Race Pro og derudover er der også langærmede trøjer, jakker, lange bukser og forskelligt tilbehør.

Dropfit jersey’en og Race Pro bibshorts er det mest oplagte sommer-sæt, hvorfor det er dette sæt vi tager udgangspunkt i her – så la’ os se hvordan en, forholdsvis, ny spiller klarer sig på et marked der bugner af forskellig mærker og modeller!

Enzo Dropfit Jersey

Som nævnt indledningsvis, så er Enzo’s designlinie uden tvivl mere vovet og vild end de fleste andre kendte mærker, der ofte holder den sikre og lidt konservative stil. Dropfit jersey’en fås i mange forskellige designs, alt fra blomster, prikker og striber – nogle mere vilde end andre. Udgaven som undertegnede har testet er én af de mere konservative med grå prikker foran, en blå stribe øverst med Enzo logo’et umiddelbart over og lidt blå farve og prikker på bagsiden også.

Materialet er en kombination af 87% polyester og 13% elastan, hvilket giver et let og luftigt materiale der er hurtigttørrende og som kan strækkes ganske meget. Der er brugt 2 forskellige slags materiale, på front og ærmer er brugt et virkelig blødt og meget glat materiale der giver minimal luftmodsstand og bagpå er der brugt coolmax (mesh) for optimal ventilation.

Jersey’en er med gennemgående lynlås og både øverst og nederst er der en lille snip som lynlåsen kan gemmes i, så den ikke generer, en fin lille detalje der viser at der er tænkt over de små detaljer også. I livet er der elastik hele vejen rundt, men foran er den bredere og laserskåren, altså uden syningerne – hvilket betyder der ikke er en elastik der irriterer foran ved livet når man indtager race position på cyklen. På den bagerste del af elastikken er silikoneprint som hjælper med at holde jersey’en på plads, så den ikke kravler op.

Bagpå er der 3 fine ryglommer, den midterste lidt bredere end de to yderste – hvori man kan have en pumpe, ekstra slange, energi eller andet der er rart at have ved hånden. Lommerne har en fin størrelse og dybde, men jeg savner en lomme med lynlås, så man har et sikkert sted at opbevare sin nøgle, smartphone eller en 20’er til is… På hver side af ryglommerne er der en reflekterende stribe som giver en øget synlighed i trafikken når mørket falder på.

Ved ærmernes afslutning er også brugt en bred, laserskåren, elastik som i livet. Det betyder at man også her undgår en syning og de gener en sådan kan give, til gengæld når man et mere tæt fit og klart mere komfort.

Dropfit modellen er lidt mere afslappet i snittet end Racefit udgaven, men den sidder stadig godt til og er bestemt ikke “blafrende”. Jeg har testet modellen i str. XS og med mine knap 70 kg. fordelt på 175 cm. blev det måske i virkeligheden mere til racefit, end dropfit, en str. S havde nok givet det lidt mere afslappende fit. Dermed ikke sagt at den i str. XS har været for stram, eller siddet skidt, den har tvært imod siddet rigtig fint, tæt til kroppen for at optimere aerodynamikken og udført i materialer der er fleksible for en tæt pasform, uden at det bliver generende.

Brugen af laserskårne afslutninger ved både livet og ærmerne er et stort plus for komforten og med en ryg i coolmax er det også nemt at komme af med varmen – og skulle trøjen blive svedig, så tørrer materialet ganske hurtigt.

Enzo Race Pro bibshorts

Race Pro er pt. det eneste par korte bibshorts i Enzo’s sortiment til mænd, til gengæld er designet så tilpas afdæmpet at de kan bruges sammen med alle deres jersey’er. De fås kun i 1 farve, nemlig sort.

Bibshortsene er udført i en kombination af polyamid og elastan, en kombination der giver et fleksibelt materiale som øger bevægeligheden og dermed komforten. Bibshortsene er produceret af Italienske Biemme, for Enzo.

Bibshortsene er opdelt i 3 forskellige paneler i hver deres materiale, området omkring sidderegionen og skridtet er i et lidt kraftigere og mere ventilerende materiale med grå prikker og carbon fibre i stoffet for øget holdbarhed, mens sider og bagdel er udført i et glattere og mere aerodynamisk materiale. Hele overdelen, fra livet og op er i mesh for optimal ventilation og åndbarhed, mens selerne er laserskårne så man igen slipper for generende syninger og får det helt tætte fit.

På bagdelen har Enzp fundet plads til både logo’et og deres slogan “Bite the dust” så dem kan overhaler ikke er i tvivl om hvilket tøj man kører i.

Ved benene er igen laserskårne afslutninger så de sidder tæt og behageligt omkring lårene og der er endda også lige blevet plads til en lille refleks-stribe ved hvert ben.

Indvendigt er Race Pro bibshortsene udstyret med en FX13 pude der der er lavet med komfort og ventilation for øje. Den har en tilpas tykkelse til de lange, seje, ture på landevejen, men er stadig let og luftig til en hurtig runde på mountainbiken med høj puls. Den er opdelt i zoner med god beskyttelse både for, bag og omkring skridtet – naturligvis med flade syninger for minimal irritation. Puden er perforeret for øget ventilation og det betyder også at den er langt mere fleksibel og let end en tilsvarende pude uden perforeringen.

Race Pro bibshortsene har en virkelig god pasform, måske i virkeligheden fordi man næsten ikke bemærker dem når man har dem på. Materialet er enormt fleksibelt, så de sidder tæt- uden at klemme nogle forkerte steder og med de laserskårne afslutninger ved benene føles de næsten som et ekstra lag skind på kroppen. Selerne og selve overdelen i mesh sikrer en god ventilation når der kæmpes på landevejen, eller i skoven og med denne type seler undgår man at de folder sig sammen og at der er en syning der generer – disse seler sidder helt tæt til kroppen og man bemærker dem ikke. FX13-puden er også en sand fornøjelse, igen måske mest fordi man næsten ikke bemærker den – hvilket må betyde den gør sit arbejde rigtig godt. Der ydes en fornuftig støtte, men den er stadig enorm let og luftig så bevægeligheden bevares.

Konklusion

Danske Enzo har på kort tid skabt sig et navn på det danske marked for cykeltøj, måske primært hos de lidt mere “nørdede” til en start og efter at have haft lejlighed til at teste Deres tøj i et par måneder forstår jeg det godt. Enzo er med til at bringe lidt liv, farver og “spræl” i et marked der er præget af ensfarvede sæt, hvis man da ikke kører med klubtøj. Enzo tilbyder tøj i friske designs, nogle lidt mere friske end andre – dog vil jeg umiddelbart mene at der er noget for både den vovede og den lidt mere konservative rent designmæssigt.

Jersey’en gør præcis det den skal, den sidder godt, ventilationen er god og pasformen er glimrende. Materialerne er tydeligvis af høj kvalitet, det mærkes straks man får den mellem hænderne og der er ikke rigtig noget at udsætte herpå, måske andet end jeg gerne så den havde haft en lomme med lynlås bagpå.

Bibshortsene har også en fremragende pasfom og nogle rigtig fine detaljer i form af laserskårne afslutninger ved benene, laserskårne mesh-seler uden syninger og en overdel der giver maksimal ventilation og åndbarhed. Læg dertil en rigtig god pude der yder både støtte og giver masser af bevægelighed, sammen med det faktum at det område der er mest udsat for slid, nemlig skridtet og sidderegionen, er forstærket med carbonfibre for bedre holdbarhed – så har du Race Pro, et par korte bibshorts der passer til det hele og virkelig gør det godt!

Lige knap 1600,- for et sæt cykeltøj bestående et en kortærmet jersey og et par korte bibshorts er naturligvis også en slags penge, omvendt er der tale om produkterne der langt hen af vejen kan måle sig med top-produkterne fra konkurrende brands – bare i et design der skiller sig lidt mere ud fra mængden.

Vil du skille dig ud fra mængden, men stadig have kvalitet for pengene, så kunne Enzo meget vel være mærket du skal kigge efter næste gang du skal have cykeltøj…

Pris og tilgængelighed

Enzo Dropfit Jersey – 799,-
Enzo Race Pro bibshorts – 799,-

  • Køb Enzo cykeltøj direkte på ES16.dk

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.