Test: ES16 Elite Active Windjacket

Fra danske ES16 har vi testet deres vindjakke fra Elite-serien, en let og luftig vindjakke som fylder minimalt, så den er oplagt at have med i baglommen på de lange ture med lidt ustadigt vejr.

Design og detaljer

Elite Active Windjacket fås kun i sort og er udført i hvad der kaldes Lightweight MicroFiber, et super let materiale der samtidig er ret tyndt, hvilket i praksis betyder at jakken kan foldes sammen og fylder minimalt.

Jakken har gennemgående lynlås foran, ES16 logo på brystet og i nakken samt “Bite the dust” sloganet ved bagdelen. Den er lidt længere bagtil, for at give optimal beskyttelse når man sidder på cyklen og ellers er den generelle pasform ret “loose”, den sidder altså ikke super tæt.

Omkring livet og ved ærmerne er afsluttet med smal elastikkant som holder den tæt til livet og omkring håndleddet, det er en udmærket løsning som er med til at holde prisen nede.

Jakken er som nævnt vindtæt, det betyder at den er praktisk til brug som yderste lag i både koldt og blæsende vejr, koldt fordi den forhindre den kolde luft i at ramme kroppen og blæsende fordi den med vindstopperen forhindre vinden i at trænge igennem.

Jeg har testet Elite Active Windjacket i str. S og med mine 65 kg. og 175 cm. giver det en ret afslappet pasform, jeg vil derfor nok personligt bruge den som overtræksjakke på farten – altså som en jakken man kan tage af/på alt efter vejrlig på turen. Den kan nemt foldes sammen og opbevares i ryglommen på jersey’en eller trøjen, og hives frem til vinden tager til eller der sker et skifte i vejret hvor man har behov for lidt ekstra beskyttelse.

Designet er helt klassisk og passer derfor sammen med det meste andet tøj, og pasformen er udmærket – omend den er noget mere “afslappet” i pasformen end jeg personligt foretrækker.

Kvaliteteten af materialerne og funktionaliteten i praksis er der dog intet at udsætte på, den er behagelig at have på og giver en fin beskyttelse som et ekstra (tyndt) yderste lag.

Konklusion

Elite Active Windjacket er et udmærket løsning hvis man søger en vindjakke i et klassisk og enkelt design, uden så mange dikkedarer – som samtidig er super let og nemt kan være i jersey’en baglomme!

Den gør det den skal – altså give dig beskyttelse mod vinden – og pasformen er så tilpas afslappet at man snildt kan have et par lag indenunder.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 599,-

8 Funktionalitet

8 Design

7 Pasform

7 Pris

7.5
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: EKOI Comp8 Jersey og Bib-shorts

Fra franske EKOI der producerer alt fra cykeltøj til solbriller, har vi testet...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.