Test: ES16 Elite Jersey & Elite Bibshorts

Samlet karakter

ES16 er en forholdvis ny spiller på markedet, hvor alt design og udvikling foregår i Danmark. De har et mål om flere kollektioner årligt for både mænd og kvinder. ES16 tøjet er meget mere spraglet og farverigt end man er vant til at se. Det er for mig rigtig positivt, da jeg personligt elsker farverigt tøj. Man må gerne skille sig ud.

Vi har været så heldige at få fat i et par ES16 Bibshorts Elite og en ES16 Jersey Elite, som også er den model de sælger i Team tøj.

ES16 Elite Jersey

Som nævnt i indledningen er ES16 noget af det mest farverige tøj jeg har set på markedet.  Jeg er personligt rigtig vild med de forskellige designs. Det er fedt at man laver noget tøj der skiller sig ud fra mængden af kedeligt tøj. Jeg har fået den grønne udgave til test, synes farven er rigtig flot.

Trøjen er lavet af 100% polyester, med et elastisk indlæg under ærmerne som giver en fantastisk anatomisk pasform. Det betyder samtidig at man har meget let ved at komme af med varmen, det er meget luftigt.

Jersey’en er selvfølgelig med gennemgående lynlås, og der er op langs hele lynlåsen et stykke stof ud over lynlåsen så den ikke så er synlig som den kunne have været, eller den vil mindske vindmodstand når det bruges på landevejen. I livet er der elastik hele vejen rundt med et silikoneprint som hjælper med at holde jersey’en på plads, så den ikke kravler op, når kæden holdes stram i skoven.

 

Jersey’en har elastiske ærmer færdige med det der kaldes”fullgrip” elastikbånd, der er syet på med reflekterende flatlock-søm, hvilket er en rigtig god feature når den bruges på landevejen.

Ærmerne sidder rigtig tæt til kroppen, grundet der er brugt en bred, laserskåren elastik. Det betyder at den har en mere tæt pasform og klart mere komfort. Det er den første trøje jeg har prøvet med denne laserskåret elastik, jeg er personligt rigtig glad for dem.

Jersey’en har de klassiske 3 lommer bagpå. Den ene lomme har en lille “krog”  hvor man kan fastgøre sine nøgler, pung eller andre vigtige ting, en rigtig fin lille detalje. Denne detalje erstatter egentlig en lynlås lomme som mange jersey’s har.

ES16 Elite bibshorts

Elite bibshorts er det ene af de to par korte bibshorts i ES16’s sortiment til mænd, begge udgaver er designet så de kan bruges sammen med alle deres jersey’er. De fås kun i den sorte farve hvor elite bibshort har ES16 logo på låret.

Bibshortsene er opdelt i 3 forskellige paneler i hver deres materiale, området omkring sidderegionen og skridtet er i et lidt kraftigere og mere ventilerende materiale, mens sider og bagdel er udført i et glat og mere aerodynamisk materiale. Hele overdelen, fra livet og op er i mesh for optimal ventilation og åndbarhed. Bagpå ved lænden er der en lille lomme, hvor man har mulighed for at have en Gel energibar eller sit sygesikring, hvis man kører en cykelløb hvor man har fokus på vægt og aero.

Ved benene er der igen det de kalder “fullgrip” elastikbånd, der er syet på med flatlock-søm så de sidder tæt og behageligt omkring lårene. Når man i efteråret kører med lange rør har jeg oplevet at de godt kan rutche lidt ned. Det gør de ikke med det her “fullgrip”. De sidder som de gjorde da jeg tog dem på før en 50km MTB tur.

Elite Bibshort er udstyret med en pude ES16 kalder for “ZOOM X Pad”. Puden er efter min mening rigtig god og på højde med mange af de helt dyre mærker. Den er selvfølgelig opdelt i felter med forskellig beskyttelse hvor det er nødvendigt. Hvor den tykkeste beskyttelse er på de to sidde punkter, samt der er en udskæring hvor mellemkødet er. Den fungere rigtig godt, og man mærker overhovedet ikke at man har den på.

Elite Bibshort har en virkelig god pasform, de føles utrolig fleksible, og sammen med puden der bare sidder perfekt, så mærker man faktisk ikke man har dem på.

ES16 Team collection

ES16 er ikke kun specialister i at lavet nogle fede design med deres eget logo. De har også specialiseret sig i at lave Team-tøj.

Thomas Dybdahl der er stifteren af ES16 kan  hjælpe dig med at designe og producere præcis den kollektion af cykeltøj, du eller I som klub drømmer om. ES16 har lavet cykeltøj til firmaer med eget logo og leveret Teamtøj til en masse cykelklubber og erhvervsklubber i alle afkroge af Danmark.

Der kan læses meget mere om Teamtøj på ES16 Teamtøj

Netop denne elite serie er den serie der bliver produceret mest i teamtøjet.

Konklusion

ES16 har på forholdsvis kort tid skabt sig et godt navn i den danske cykelbranche. Nok mest til de lidt mere nørdede personer eller bare tosser som mig der godt kan lide at skille sig ud. ES16 er med til at røre lidt i den gamle kedelige gryde med neutralt cykeltøj, som ikke bliver set i skoven og trafikken. Det er ikke kun reflekser der gør at man bliver set i trafikken, tøjfarverne har også en stor betydning.

Denne Elite serie med jersey og bibshort sidder perfekt på min krop, men god udluftning hvor der er behov for det, og pasformen er super. Måske jersey’en skulle have været et nummer større, men det er nu ikke trøjen der skal have skylden for det, jeg kunne måske bare have ladet være med at spise for meget snoller.

Puden i Bibshortsene er rigtig god, og når man kører med dem, er der på min krop ikke noget der driller eller irritere med dårlige syninger eller noget.

Så hvis du vil du skille dig ud fra mængden, men stadig have kvalitet for pengene, så kunne ES16 være et mærket du bestemt skal kigge efter næste gang du skal have cykeltøj…

Pris og tilgængelighed

ES16 Elite Jersey – 750,-
ES16 Elite bibshorts – 750,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.