Test: Figata Ciclismo Premium cykeltøj

Samlet karakter

To af de årets Grand Tours er nu overstået og rytterne mangler “kun” Vuelta a Espana. Fælles for alle tre Grand Tours er, at de har en førertrøje med en bestemt farve. I Giroen er den lyserød, i Tour de France er den gul og i Vueltaen er den rød. I de fleste andre sportsgrene opererer man med, at man vinder guld, hvilket fører os til vores seneste test af et cykelsæt fra Figata Ciclismo, der har produceret et cykelsæt, hvor den gennemgående farve er guld. 

Figata Ciclismo et dansk cykeltøjsmærke, der er startet af to tidligere professionelle ryttere, Anders Berendt og Thomas Smith. Anders og Thomas har et ønske om at skabe cykeltøj, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten og søger derfor den italienske stil. Herudover er de ikke bange for at kombinere farver og mønstre, der giver et elegant og individuelt look, som man ikke finder hos alle cykeltøjsproducenter. Tøjet bliver produceret i Asien, men gennemtestes i Europa, hvor man sikrer, at kvalitet og funktionalitet er i top. Kombinationen har skabt et lækkert sæt tøj, der kan bruges på alle niveauer.

Design og funktionalitet 

Som tidligere nævnt, har vi testet et sæt, hvor guld er den gennemgående farve. Det er mestedels trøjen, hvor farven er fremtrædende, mens Bib-shortsne har enkelte områder med guld, der passer til trøjen.

Kortærmet cykeltrøje Premium Guld

Trøjen har en helt klassisk opbygning, der indeholder tre store lommer bagpå samt en lille lomme med lynlås, hvor man med fordel kan opbevare nøgler. Herudover har trøjen en gennemgående kvalitets lynlås foran, så den er nem at komme i, eller lukke op, hvis der er brug for udluftning på cykelturen.

Trøjen er produceret i et let og luftigt materiale, der giver god udluftning, mens den materialet ikke er alt for tyndt, så man kommer til at fryse i det danske vejr. Vi har testet sættet på de allervarmeste dage samt en en enkelt dag, hvor temperaturen var under 20 grader. I begge situationer klarer trøjen sig fortrinligt, da den formår at give god ventilation på de varme dage, men stadig har en fin tykkelse til lidt koldere dage. Dette skyldes designet, hvor der er ekstra ventileret stof ved armhulerne og et mindre ventilerende stof på resten af trøjen. 

Nederst er trøjen afsluttet med et elastik, der gør, at trøjen bliver siddende i en god position på cykelturen og falder altså ikke ned, hvis man har fyldt lommerne helt op med gels, bananer og slanger. Ved ærmerne er trøjen afsluttet med en silikonebelægning, der igen gør, at ærmerne også bliver i den rette position på hele turen. Silikonebelægningen er veludført og giver ingen gener på cykelturen. Endvidere er disse med til at give et designmæssigt pust, der bryder guldfarven med sort og teksten “Figata Ciclismo”. Den sorte detalje er ligeledes at finde på cykeltrøjens krave, der også er sort, men med teksten “Italian Memories”. Fine detaljer, der giver trøjen lidt kant. På for- og bagsiden finder man brandes logo, hvor det på bagsiden er indprentet i stoffet – nærmest som et vandmærke.

Pasformen på trøjen er god og stabil, og der søges et “racefit”. Med mine 57 kilo passer trøjen rigtig fint i small, dog uden at være decideret racefit. Jeg anbefaler, at man overvejer en størrelse mindre end normalt, såfremt man er meget spinkel af bygning. Dog skal det siges, at det er ekstremt svært at ramme den præcise størrelse, når det kommer til cykeltrøjer, da størrelserne oftest varierer fra producent til producent.

Bib Shorts Sort Premium 

Premium er betegnelsen for Figatas shorts af højeste kvalitet. De er produceret med performance for øje og skal være med til at gøre cykelturen mere behagelig. Fittet er supergodt i small, hvor de sidder tæt til kroppen uden at være ubehageligt stramme. Selerne er udført i et strækbart og behageligt materiale, der fungerer godt med huden. Endvidere er selernes farve guld, så disse passer til trøjen. Puden er lavet som de fleste cykelbuks-puder, men en anelse tyndere. Den lidt tyndere puder giver dog rigtig god støtte og sidder rigtig fint, så man ikke oplever ubehag under eller efter cykelturen. Dette både på korte intense ture og på længere opslidende ture. 

Bib shortsne er udført i tre forskellige materialer, der skal sikre god fleksibilitet, slidstyrke og pasform. Fleksibiliteten finder man specielt på ydersiden af lårene og den øverste del bagpå, hvor materialet er velkendt fra de fleste andre mærker. Omkring puden og på indersiden af lårene finder man et andet og mere slidstærkt materiale, der skal sikre, at shortsne kan holde længere. En fin detalje, da disse steder er udsat for mest friktion og slitage under cykling. Slutteligt er begge ben afsluttet med en bred silikonekant, som det også er tilfældet på trøjen. Silikonekanten er igen med til at fastholde shotsne under cykelturen, mens disse er udført i et lækkert materiale, der interagerer fint med huden. Igen finder man teksten “Figata Ciclismo” og denne gang i guld, så det passer til trøjen. Slutteligt finder man logoet på begge lår samt teksten “Italian Memories”, hvilket igen stemmer overens med designet på trøjen. 

Konklusion

Figata Ciclismo er et forholdvis nyt mærke – i hvert fald hos os. De producerer tøj, der skal konkurre med de store spillere på markedet, og de kan sagtens tage kampen op. De mange detaljer, man finder på både trøje og bib shorts, er med til at give et unikt look, og man kan skille sig en smule ud fra den lidt konservative nordiske stil.
Personligt er jeg allermest imponeret over deres bib shorts, der har en rigtig god pasform og en pude, der giver rigtig god støtte uden at være for tyk. Pasformen på trøjen er en lille smule mere “loose”, end jeg normalt kører i, men dette kan snildt ændres ved at gå en enkelt størrelse ned.

Alt i alt et cykelsæt, der er af høj kvalitet og klar til både træning og konkurrence.

NB: Karaktererne er et gennemsnit af trøje og bib shorts.

Pris og tilgængelighed

Kortærmet Premium Guld: 699,-

Bib shorts Sort Premium: 1200,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.