Test: FLR F15 cykelsko

Der findes mange prisklasser og kvaliteter inden for cykelsko. Vi skal her se nærmere på en racer/spinningsko i et meget fornuftigt prisleje.

Design og funktionalitet

Skoen jeg har testet er i røde og hvide farver, et lidt frisk design i forhold til de mange sort i sort sko man for det meste ser. Den er har en meget glat overflade der gør det lidt nemmere at gøre den ren efter en tur udendørs. Der er masser af ventilationsåbninger dækket med nylon net, så man kan komme af med varmen. Det er derfor også helt klart en sko til sommerbrug, eller som jeg har testet den, til indendørs brug på spinningcyklen.

LLO_7305_Lars

Den lukkes med to velcrobånd, og med et klikspænde. I denne prisklasse er det ikke så ofte man ser løsningen med klikspændet. Med et klikspænde er det nemt at få skoen til at sidde fast på foden, og det er nemt at justere, det kræver kun et vip med armen på spændet. En lækker detalje man kommer til at holde af i det lange løb.

LLO_7306_Lars

Skoen har en sål lavet i glasfiberforstærket plastik, så den er stiv og stabil, selv når man træder hårdt. Det er ikke en lige så elegant og vægtbesparende løsning som f.eks. en kulfibersål, men til en sko i denne prisklasse og udpræget til spinningbrug er en plastiksål ganske udmærket.

LLO_7307_Lars

På hælen er det refleksdetaljer så man kan ses hvis man kører i mørket. Kanten og “tungen” på skoen har en blød polstring, og jeg har på intet tidspunkt oplevet at de gnavede. Materialet var lidt stift på de første ture, men efterhånden som de blev kørt til, så hjalp det på komforten. Jeg har en forholdsvis bred fod, og havde ingen gener efter skoene var kørt til.

LLO_7308_Lars

Skoene er forberedt til stort set alle klampesystemer der findes. Der følger ikke klamper med, så man skal huske at købe dem ved siden af. Og så skal man selvfølgelig købe det system der passer til ens pedaler, eller til cyklerne i fitnesscenteret. I 95% af tilfældene så er det Look systemet fitnesscentrene benytter.

Konklusion

FLR F15 skoene har været et positivt bekendtskab. Efter et par timer på cyklen var de kørt til og var rigtig behagelige at køre i. Klikspændet er ikke i højeste kvalitet, det er let at få det til at “kamme over”, men behandler man det lidt forsigtigt så fungerer det faktisk fint. Nu har jeg kørt omkring 6 timer med skoene, og de viser ikke tegn på slid, og jeg har ikke oplevet nogle gener. Dog er de gummifelter under skoen man bruger når man går med dem, alt for glatte, så man skal passe på man ikke glider hvis man bliver nødt til at gå med dem på. Det sikreste er at tage skoene af så snart man stiger af cyken. Man får nok ikke meget mere  sko med klikspænde til prisen, og de er udmærket til spinning og motionist-brug.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 449,-

Kan købes online hos CykelGear.dk

Funktionalitet 9
Design 8
Pris 8

Karakter

8.3
Tags fra indlægget
Mere fra Lars Lund Olsen
Anmeldelse: Quad Lock Bike kit holder til iPhone 5
Med de rigtige apps så kan telefonen være en rigtig god cykelcomputer...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.