Test: Force Ascent cykeltøj

Fra tjekkiske Force har vi testet endnu et sæt cykeltøj, denne gang fra deres Ascent-serie. Serien består af jersey med korte ærmer (2 farver) samt et par bibshorts, that’s it. Prismæssigt er vi i den billigere ende med 399,- for jersey og 499, for bibshorts – men hvordan er kvalieten og pasformen mon?

Force Ascent Jersey

Som nævnt indledningsvis, så fås denne jersey i 2 farvekombinationer. Enten i sort/hvid (Som den testede) eller en blå/rød som passer perfekt til bibshortsene der har den røde farve på det ene lår.

Jersey’en er udført i 90% polyester og 10% spandex, dette giver en materialesammensætning der er både strækbart, slidstærkt og enorm hurtigttørrende. Strukturen i materialet er “vaflet” hvilket jeg vil formode er for at gøre materialet så tyndt og åndbart som muligt, men uden at gå på kompromis med holdbarheden. Vaffelstrukturen går igen foran, ned af siderne og på ryggen, kun ærmerne er i et materiale, helt tyndt materiale med laserskårne afslutninger for en helt tæt pasform.

Jersey’en har gennemgående YKK lynlås, en lille krave og bagpå er der 3 åbne lommer til pumpe, energi og lign. Jeg savner, igen, en lomme med lynlås, så man kan opbevare smartphone, nøgler eller lign. et sted uden at skulle være bekymret for at miste den eller dem. Indvendigt i jersey’en er forstærkning hvor lommen er hæftet til jersey’en, en virkelig god detalje da det er et sted hvor man nemt kan lave huller hvis man benytter lommerne, der skal nemlig ikke ret meget “asen og masen” til før der kan gå hul i stoffet hvor lommen er hæftet fast. Nedenunder lommerne er en lille refleks, for øget synlighed.

I livet er elastik med silikoneprint til at holde jersey’en på plads og foran er benyttet en bredere elastik for endnu tættere pasform, og bedre komfort da den ikke “gnaver” på samme måde som en smal elastik.

Jersey’en er testet i str. S, den helt rette størrelse for undertegnede der vejer 65 kg. fordelt på 175 cm. Pasformen er helt tæt, særligt ærmerne sidder hele tæt til – så man undgå unødvendig vindmodstand. Er man ikke til cykeltøj der sidder helt tæt, så er dette nok ikke det rette valg. Men til alle os der gerne vil have en tæt pasform, så er det helt perfekt!

Selvom jersey’en “kun” er en str. S., er den tilpas lang både foran og bagpå, jeg oplever sommetider at de små størrelser er lidt for korte både for og bag, men det er ikke tilfældet her, længden er derimod helt perfekt.

Jersey’en luftige design gør den mest velegnet til brug i temperaturer på 15+ grader, altså hvor der ikke er behov for andet end en tynd baselayer. Her vil man til gengæld også nyde godt af det lette og luftige design som gør det nemt at komme af med varmen, samtidig med at den tætte pasform sikrer at man optimere vindmodstanden.

Force Ascent Bibshorts

Ascent Bibshortsene er med både seler og indlæg, altså et par helt klassiske bibshorts til brug både inden og udendørs. Materialet er en blanding af polyamid (82%) og elastan (18%), en kombination der giver et materiale der er slidstærkt, stærkbart og samtidig tørrer hurtigt når det bliver vådt af sved, eller vand for den sags skyld.

Der er brugt paneler omkring skridt og bagdel med mesh, den giver en bedre åndbarhed og så er det mere “robust” end det glatte materiale der er brugt på ben og lår eksempelvis, da det ikke er udsat for samme “slid” som bagdelen.

Ryggen er lukket, men i mesh ligesom de brede seler, det betyder optimal åndbarhed, god komfort og masser af stræk! Bibshortsene går forholdsvis højt op, hvilket giver en tæt og meget behagelig pasform.

Selerne er flade og uden syninger, så der er intet der generer her!

Afslutningerne ved lårene er med de helt brede laserskårne elastikker med silikone indvendigt så de bliver hvor de skal. Det betyder dog også at det godt kan “nive lidt” når man trækker dem på, da silikonen hiver i hårene. Det er dog ikke værre end man bare lige holder elastikken åben når man trækker dem op, så man undgå unødvendige ryk i hårene.

Den laserskårne afslutning betyder at de slutter helt tæt omkring låret og man slipper igen for syninger der potentielt kan skarve og generer og silikoneprintet indvendigt forhindre dem i at kravle op undervejs.

Indvendigt i Ascent bibshortsene er naturligvis en pude, den er anatomisk udformet og giver god støtte bagtil, men holder også styr på det hele foran. Puden er naturligvis opdelt i sektioner, og er tykkest bagtil og midt på, hvor man har mest brug for støtten. Puden er en tand for tyk til min personlige smag, men jeg foretrækker også en tynd og let pude der former sig efter kroppen, så må jeg til gengæld undvære den øgede komfort og støtte som en tykkere pude (som denne) giver. Puden passer sig god brugeren rimelig godt og den giver en rigtig god støtte og komfort på cykelturen. Det vigtige her er at bibshortsene skal sidde tæt, så tæt at puden ikke kan “glide” rundt, men naturligvis heller ikke så tæt at den presser og potentielt skarver.

Jeg har testet Ascent bibshorts i str. S og størrelsen er umiddelbart passende til mine 65 kg. fordelt på 175 cm. Der er lidt folder når man står op, men de udligner sig så snart man sidder på cyklen, så pasformen er tilpas tæt og puden sidder hvor den skal i skridtet – så man sikrer den gode komfort.

Konklusion

Ascent-serien byder på næsten alle de samme detaljer som Team Pro-serien, bare billigere. Det betyder at man får et lækkert sæt cykeltøj med flotte detaljer til under 1000,- – det er altså en skarp pris! Jersey’en har en lækker tæt pasform, laserskårne afslutninger og bred elastik ved maven – detaljer som normalt kun finde på dyrere jersey’er. Bibshortsene har mesh-seler der ligeledes er laserskårne og dermed uden generende syninger og slutteligt er der laserskårne afslutninger omkring lårene for tæt pasform, samt en ganske udmærket pude der gør det godt både på landevejen og i skoven hvor man sidder knap så statisk.

Samlet set har jeg svært ved at finde noget at udsætte på dette sæt fra Force, der er fuld værdi for pengene og det eneste jeg savner er faktisk en lomme bagtil på jersey’en!

Pris og tilgængelighed

Force Ascent Jersey: 399,-
Force Ascent BIbshorts: 499,-

9 Funktionalitet

9 Design

9 Pasform

10 Pris

Karakter

9.3
Dette indlæg er tagget med
, , ,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: GripGrab Nordic

Selvom vi indtil nu har haft en forholdsvis mild vinter, er et...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.