Test: Force B45 bibs, Dawn trøje og Calibre briller

Force er efterhånden et etableret cykelmærke, og de producerer både prisvenlige og specielle produkter. I denne test er der særligt tale om specielle produkter – Force B45 bibshorts, Dawn trøje og Calibre briller.

B45 bib-shorts og Dawn jersey


Det første, man lægger mærke til, er Dawn-trøjens særlige design. Det er meget ”pang” og skarpt og har nærmest et digitalt mønster. Det digitale mønster er i mine øjne en fed detalje, men farverne skriger lidt for meget. Man kan i hvert fald sige, at det er en trafiksikker beklædning.

Trøjen markedsføres som high-end fordi stoffet er meget tyndt, åndbart og svedtransporterende. Kanterne er laserskårne, der er ekstra ventilation ved ryg og armhuler og trøjen er produceret i Italien, hvilket i sig selv ikke nødvendigvis betyder kvalitet, men sikrer rimelige forhold for dem der arbejder med stoffet. Derudover er trøjen formsyet og har silikonekanter i bunden og ved ærmerne.


I skrivende stund koster den 499 kr hos Cykelgear.dk, hvilket i mine øjne er en relativt høj pris for en trøje, der efter min mening ikke rammer plet designmæssigt og som ikke helt tilbyder den ekstra funktionalitet, som prisen indikerer, at den bør have. Det er lækkert med ekstra åndbarhed og ventilation, og de features retfærdiggører en lidt højere pris end andre trøjer, men personligt ville jeg ikke føle, at jeg har gjort et godt køb for trøjen ved den pris.

B45-bibs er i et meget mere diskret design med elastiske kanter med logo i bunden som eneste særtegn.
Det, der til gengæld gør dem specielle, er selerne. De er meget brede og behagelige at have på. Puden er relativt stor og dækker et passende område.
Derudover er der et stort mesh-panel i ryggen og reflekser bagpå begge ben.

I forhold til Dawn-trøjen har Force ramt meget bedre plet med disse bibs, og her er prisen efter min mening meget mere passende – 399 kr hos Cykelgear.dk

Jeg har testet de to dele som et sæt, men jeg vil anbefale at købe bibs for sig og finde en trøje, der kan lidt ekstra for pengene, medmindre man er typen der sætter den slags design højt.

Calibre cykelbriller


Calibre-brillen har et elegant og diskret design i den grå og sorte version. Der er dog ikke sparet på Force-logoet, som både sidder to steder ovenpå, to steder på siden og på glasset med et klistermærke, der er meget vanskeligt at afmontere.

Næsepuderne er meget bløde og behagelige, men slides nemt. Allerede efter få ture er gummiet begyndt at åbne sig. Der medfølger et ekstra sæt næsepuder, hvilket er en rigtig fin detalje.
Derudover sidder der gummi på øresokkerne, hvilket øger komforten, som i mine øjne halter lidt, da brillen sidder utroligt stramt. Til gengæld er der ingen risiko for, at de falder af på cykelturen.

Brillen kommer i et hårdt sort etui, som virker til at være af rigtig fin kvalitet. Derudover er der en blød pose til at have brillerne i og ekstra linser med (klare og orange). Ydermere har Force vedlagt en manual til, hvordan man skifter linserne, og den proces er enormt nem.
Calibre koster 249 kr hos Cykelgear.dk, og til den pris synes jeg egentlig, at brillen har god værdi. Der er nogle små irritationer, som dels er fejl i produktet og dels er afhængig af smag og hovedfacon.

Konklusion

Alt i alt kommer Force med nogle produkter, som har krævet mod at lancere, og som både rammer plet og ved siden af.
B45 er nogle af de mest komfortable bibs, jeg har prøvet, og samtidig er Dawn-trøjen for kedelig i funktionerne og for hidsig designmæssigt.
Calibre brillen finder et middelpunkt med nogle gode features og nogle fejl.

Ved alle produkter er der en høj grad af individuelle præferencer, og det er i sidste ende en enormt subjektiv vurdering, om cykelbeklædning ser godt ud og sidder godt.

Pris og tilgængelighed

Force Dawn Jersey – 499,-
Force B45 Bibshorts – 399,-
Force Calibre cykelbriller – 249,-

6 Funktionalitet

6 Design

5 Pris

Karakter

5.7
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Mads Olsen

Test: Astral Road 600 cykelsko

I denne test har vi fat i high-end cykelsko fra danske Astral....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.