Test: Force Bull cykelhjelm

Samlet karakter

Sidste sommer testede vi Force Road, en prisbillig cykelhjelm til under 400,- og de sidste par måneder har vi testet Force Bull – der er en af Deres top-cykelhjelme, men stadig til en absolut rimelig pris, nemlig 599,-

Design og detaljer

Force Bull fås pt. i 2 farvekombinationer hos Cykelgear.dk, en sort/fluor og en sort/rød og så naturligvis i forskellige størrelser alt efter omkredsen af ens hoved.

Cykelhjelmen kan bruges både på landevejen og på MTB’en i skoven, da der er en aftagelig skygge, med i pakken er der små klistermærker der dækker over hullerne hvis skyggen ikke bruges.

Cykelhjelmens design er ret aggressivt og race-inspireret med hele 20 lufthuller og en lille hækspoiler bagpå for et aerodynamisk look. De 3 forreste huller er med net, så man undgår at få insekter ind – en ret fin detalje!

force-bull-inside

Indvendigt er Force Bull polstret med én sammenhængende pude som derfor er nem at tage ud og i igen. Puden er ikke specielt tyk, men giver den fornødne komfort, da den støtter alle de rigtige steder. Bagpå holdes hjelmen tæt omkring hovedet via remmene og justerings mekanismen der gør det muligt at ændre på omkredsen. Man skruer ganske enkelt bare på den lille ring for at gøre omkredsen større eller mindre og det kan sagtens gøres når hjelmen sidder på hovedet.

force-bull-justering

Stropperne på hjelmen kan naturligvis også justeres og er i en virkelig blød kvalitet, samtidigt er der en refleksstribe ned af dem. Hjelmen lukkes med et klassisk spænde ved hagen.

Komfort og pasform

Force Bull vejer 244 gram (Str. 54-58 cm), mod Force Road (Str. 54-58 cm) der vejer 264 gram. Det gør cykelhjelmen utrolig let og meget behagelig at bære – også på de lange ture, særligt når man kombinere det med de mange og store lufthuller der sørger for god nedkøling på de varme dage, mens nettet forrest holder de store insekter væk – for det er altså ikke sjovt at få et større dyr ind under hjelmen, særligt hvis man ikke er klar over hvad det er for et dyr.

force-bull-back

Konklusion

Lad mig sige det med det samme, med Force Bull får man rigtig meget for pengene. Man får først og fremmest en meget let cykelhjelm der kan bruges både på landevejen og i skoven. Cykelhjelmen er godt ventileret og med net for at undgå insekter og lign., nem at indstille og derudover er designet pænt og den er behagelig at have på, også på de lange ture.

Skal man sætte en finger på noget, så må det være finishen hvis man går helt tæt på, her kan man godt fornemme at der er tale om en lidt billigere hjelm, for finishen er naturligvis ikke helt den samme i samlingerne mellem skallen og selve hjelmen som på en langt dyrere cykelhjlme, det er dog langt pænere end på Force Road hjelmen og man skal virkelig tæt på for at bemærke det. Det er bestemt i småtingsafdelingen og har absolut ingen betydning.

Vil man have en let, behagelig og godt ventileret cykelhjelm til en meget rimelig pris – så kan jeg kun anbefale Force Bull!

force-bull-side

Pris og tilgængelighed

Set til 599,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.