Test: Force Devil Pro Cykelsko

Samlet karakter

Vinteren er over os, og vintersæsonen byder i særdeleshed på MTB og gravel. På i skoven og på grusvejene er det vigtigt at have sko og klamper, der nemt kan klikke i og af, hvorfor vi har testet et par sko fra vores tjekkiske venner fra Force. Skoen er let og behagelig at have på og kommer med carbon sål. 

Design og funktionalitet

Force MTB Devil Pro kan erhverves i to forskellige farver: En neongul, der brydes af lidt sort og en hvid/rød, der også brydes af sort. Vi har testet et par i de sidstnævnte farver, som velsagtens også er den mindst iøjnefaldende farve. Samspillet mellem farverne er super fine og giver et fint og klassisk look til outfittet. 

Skoen har på undersiden en meget klassisk opbygning, hvor der selvfølgelig er plads til at montere et par klamper, der passer til de valgte pedaler. Vi har testet skoen med Shimanos SPD, hvilket har fungeret upåklageligt. Yderligere er ydersålen udstyret med forhøjninger, der skal give godt greb i skovbunden – dette ses på de fleste MTB-sko. Ønsker man endnu mere greb i terrænet, kan man montere spikes, der medfølger, når man køber skoen. Spikes kan i særdeleshed være brugbare, hvis man kører crossløb i meget mudrede forhold. Slutteligt er ydersålen udført i carbon, der gør skoen rigtig stiv og let. 

Indersålen stemmer farvemæssigt overens med den valgte farve på skoen. Force skriver, at sålen har en anatomisk udformning, hvilket betyder, at sålen former sig efter opbygningen af foden. Dette kender vi også fra eksempelvis Specialized, der bruger en Bodygeometry. Idéen er sådan set rigtig fin, da man får lidt bedre støtte, når man har brugt skoen et par gange. Såfremt man tilbringer rigtig mange timer i sadlen, vil jeg dog anbefale, at man finder den helt rigtige sål, der passer til svang-højde – det gør en verden til forskel – men Force sålen er et skridt i den rigtige retning. 

Indvendigt måler skoen 26,5 cm, hvilket er meget passende for en størrelse 42, dog synes jeg, at opsætningen med drejespændet gør, at det føles som en lille 42. Skoene er testet med strømper i forskellige tykkelser, hvor det er klart, at de lidt tykkere strømper ikke fungerer for mig i en størrelse 42. Hermed bør man overvejer, hvorvidt man skal tage en størrelse større, end man bruger i andre mærker. 

På oversiden af skoen finder man to lukkesystemer, der tæller et velcrospænde helt ude i spidsen samt et Atop-drejespænde, der er at finde på de fleste af Forces sko. Atop er en konkurrent til Boaspændet, som velsagtens er den største spiller på markedet. Umiddelbart fungerer Atop og Boa på samme måde, hvor et par tråde føres ind i spændet, der strammes, når spændet roteres. Oftest ses en opsætning med to drejespænder, der er placeret på ydersiden af skoen. På Force Devil Pro er der dog kun ét spænde, der er placeret i midten på toppen af skoen. Det ene spænde giver selvfølgelig lidt færre justeringsmuligheder, hvilket er lidt en skam. Personligt føler jeg, at det er svært at spænde det ene spænde nok, uden det føles en smule ubehageligt og klaustrofobisk. 

Konklusion 

Force er generelt kendt for at producere prisbillige produkter, der fungerer. Spørgsmålet er så, om deres produkter kan klare et lidt større prisskilt? Det synes jeg. Der er ikke nogen tvivl om, at der skønhedsfejl hist og her, men vil man gerne have en let carbonsko til brug i skoven, så kan Force Devil Pro være et godt bud. Skoen er let og sidder godt på foden. Det anbefales dog, at man kender til Forces størrelser, så man kan vurdere, hvorvidt man har brug for en størrelse større end normalt.

Prisskiltet er større end normalt, men det er stadig ikke så stort, som det er hos andre producenter. Når ydersålen er produceret i carbon – ryger prisen i vejret. Hos Force kan man dog slippe med ca. 1000 danske kroner, hvilket må siges at være en fin pris for et fint produkt. Skulle karakteren have været endnu højere oppe, skulle der have været en omrokering af Atop-spændet samt en tilføjelse af endnu et Atop-spænde – dette havde givet lidt flere justeringsmuligheder og hermed en bedre pasform. 

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1099,- / Set til 899,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.