Test: Force F58 bibtights

F58-serien fra Force består af både lange bukser samt trøje i matchende design. F58 bibtights fås med og uden pude/indlæg, vi har her testet modellen uden pude.

Design og detaljer

Force F58 er udført i robaix materiale med 4 vejs stræk, materialet giver god beskyttelse mod elementerne – men også god åndbarhed. Indvendigt er de opkradset med blød fleece, som også hjælper på isolationen. Materialet er dog ikke tykkere end de sagtens kan bruges både forår og efterår også – og altså ikke kun om vinteren.

Selerne og ryggen er udført i mesh, så de kan strækkes ganske meget og åndbarheden er rigtig god. Selerne er flade, men kan stadig folde – det er dog ikke noget jeg har oplevet som et problem.

De går forholdsvis langt op omkring livet, hvilket giver god mening da de jo er beregnet til brug på de kølige dage.

I siderne, ved benene, er brugt et tyndere materiale uden opkradset inderside – dette for at gøre det nemt at komme af med varmen. Det samme gør sig gældende bagpå knæet hvor der er indsat et meshpanel for øget bevægelighed og ventilation.

Ved benene er der lynlås så de nemt kan tages af og på, samtidig med silikoneprint indvendigt på elastikken. Den forhindrer buksebenene i at glide op.

Modellen her er uden pude/indlæg, så det kræver man har et par bibbibshorts med pude indenunder – helt klart også den løsning jeg selv foretrækker.

Komfort og pasform

Det faktum at materialet er med 4-vejs stræk og forholdsvis tyndt, gør at de nemt tilpasser sig rytteren og er nemme at bevæge sig i – det hjælper både til god komfort og optimal pasform. Bibtightsene er testet i str. S, hvilket er den korrekte størrelse til mine 65 kg. fordelt på 175 cm., de sidder tæt som de skal – men så man stadig kan bevæge sig og har plads til føromtalte bibshorts inderst.

Materialet giver en udmærket beskyttelse mod vind samt kulde, mens større regnbyer og stærk vind vil udfordre dem en smule – her ville jeg nok selv foretrække et par bibtights med lidt højere grad af beskyttelse, måske med vindtætte paneler foran eventuelt. På dage med jævn vind, ned til omkring frysepunktet, vil jeg mene de yder fin beskyttelse til de fleste.

Konklusion

Et par lange bibtights bør være en del af garderoben hvis man ønsker at bevæge sig udenfor når sommertøjet er pakket væk, træk dem over dine favorit bibshorts og du kan holde varmen under de fleste forhold.

F58 fra Force er et prisbiligt bud på et par klassiske bibtights uden pude, der er opkradset indvendigt for isolering og med lynlås ved anklerne så de er nemme at få af og på.

De er designet således at det er til at komme af med varmen og bevægeligheden er super god, da materialet har 4-vejs stræk og ikke er alt for kraftigt. Designet er i høj grad en smagssag, men i denne udgave med sort/grå farver er de rimelig diskrete og vil kunne gå med de fleste overdele.

Samlet set – et ret fornuftigt køb!

Pris og tilgængelighed

Priser fra 379,-

Funktionalitet 9
Design 7
Komfort og pasform 7
Pris 9
8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: VOID Winter Tights 2.0
Fra svenske VOID har vi i efteråret og vinteren testet deres Winter...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.