Test: Force Fashion Bibshorts

Fra tjekkiske Force har vi de sidste uger haft lejlighed til at teste deres Fashion bibshorts, et par bibshorts med seler og pude – i den “dyre” ende af Force’s prisskala, hvilket betyder en vejl. pris på 599,- hvilket stadig er ret billigt ift. konkurrenterne.

Design og detaljer

Fashion-serien består af bibshorts samt jersey i matchende design, der fås forskellige farvekombinationer og vi har her testet den klassiske sorte som passer sammen med det meste andet cykeltøj.

Fashion er lavet i en kombination af 82% nylon og 18% spandex, dette giver et materiale der er slidstærkt og kan strækkes ganske meget. Der er brugt én type materiale på benene med en glat/blank overflade, mens der omkring skridtet og på bagdelen er brugt en anden slags materiale der er ventileret og med en “mesh-overflade”. Det giver god mening ikke at bruge det blanke materiale her, da det er her sliddet er størst – det ville derfor hurtigt få en mat overflade der får det til at se slidt ud.

Bibshortsene er med overdel i mesh, ligesom ryg og seler også er i mesh. Selerne er laserskårne og man slipper derfor for syninger og seler der folder sig sammen – thumbs up! Den ventilerede ryg gør det også nemt at komme af med varmen, ligesom brugen af mesh gør hele overdelen ganske strækbar.

Ved afslutningerne ved benene finder man også laserskårene afslutninger med en bred elastik med silikoneprint indvendigt. Det giver et fedt og aero-dynamisk look da elastikken sidder hele tæt til låret. Silikoneprintet indvendigt forhindrer buksebenet i at glide op. På den ene elastik er printet et diskret Force logo og det samme gælder for bagsiden af bibshortsene hvor man også finder lidt diskret print/grafik.

Indvendigt i Fashion bibshortene finder man en god pude, naturligvis inddelt i forskellige zoner med varierende tykkelse for optimal komfort. Puden er med flade syninger for minimal irritation og dækker både sæderegion og skridtet, den har en glimrende størrelse til min kropsbygning. Puden er yderst komfortabel og har en tilpas tykkelse, så føles den som en helt naturlig del af bibshortsene. Den er dog en kende tykkere end det jeg normalt ville vælge, men det er i høj grad en smagssag.

Jeg har testet Fashion bibshorts i str. S., og den størrelse er perfekt til mine 65 kg. fordelt på 175 cm. Pasformen er virkelig god, de sidder tilpas tæt og de fede detaljer med flade seler, overdel i mesh, brede elastikker omkring lårene og en god pude der giver høj komfort.

Konklusion

Fashion bibshortsene ligner både Ascent og Team Pro til forveksling, da de har mange af de samme detaljer og umiddelbart den samme pude. Så ka’ du lide én af dem – kan du formentlig også lide Fashion bibshortsene.

Fashion Bibshortsene er lækre i materialet, har nogle fede detaljer og er yderst komfortable at have på – både på de korte og lange ture. Puden er, som tidligere nævnt, måske lidt tykkere end jeg normalt ville vælge – men ex. på hometraineren hvor man sidder mere statisk – jeg har nydt godt af den ekstra komfort og puden sidder perfekt i bibshortsene!

Til 599,- er Fashion bibshortsene i den dyre end af Force’s prisskala, men ift. mange af konkurrenterne er de faktisk ret billige og særligt hvis man ser på at man får: laserskårne/flade seler, laserskårne elastikker ved lårene og en rigtig god pude – alt sammen til under 600,-!

Fashion fra Force er endnu et “value for money” produkt, for her får man et par virkelig gode bibshorts, til en pris der er mere end rimelig!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 599,-

9 Funktionalitet

8 Pasform

9 Design

9 Pris

8.8
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: GripGrab Raptor (2017) MTB handsker

GripGrab’s Raptor handske er for kort tid siden lanceret i sin 3....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.