Test: Force FX80 Softshell jakke

Vi har endnu engang haft en jakke fra vores tjekkiske venner, Force, til test. FX80 er en forholdsvis tynd softshell jakke, som er beregnet til de kølige og småvåde efterårsdage.

Design og funktionalitet

FX80 fås i 2 forskellige farver, en klassisk sort og den testede fluorserende der nærmest lyser op i sig selv. Derudover findes også en “wide” udgave, altså med en bredere pasform end den normale.

Som nævnt indledningsvis, så er jakken’s materiale forholdsvis tyndt. Materialet er en kombination af polyester og spandex, sidstnævnte gør det ganske fleksibelt og strækbart, materialet kaldes også superroubaix. Materialet er kendetegnet ved høj åndbarhed, samtidig med en god beskyttelse mod vind og nedbør, sidstnævnte dog i begrænsede mængder. Der er ingen polstring indvendig i jakken, hvorfor den egner sig mest til brug i efteråret eller tidlig vinter indtil omkring frysepunktet. Jakken er udført i forskellige paneler, under armene og lang siden er nemlig brugt et andet yderlag for at skabe bedre en ventilation.

Jakken er med gennemgående lynlås, lynlåsen har endda vindstop og en lille flap øverst så lynlåsen ikke gnaver i hals eller hage, en lille – men meget praktisk, detalje. På højre side af brystet er også en smart lille holder til solbrillerne, ligeledes yderst praktisk, da man så har helt styr på hvor de befinder sig. Afslutningerne ved ærnerne er tynde elastikker, mens der ved livet er brugt en kraftig elastik med silikoneprint på den bagerste del, mens den forreste del er blotlagt.

Bagpå er der én stor ryglomme med 3 mindre rum, i et skrå design Nogle vil måske mene det er en smule upraktisk at rummene ikke har samme størrelse, men det giver et anderledes design og der er stadig fint plads til energi, pumpe og lign., mens man i en yderlomme der lukkes med lynlås endda lige kan snige en iPhone 6 ind…

Jakkens pasform er meget tæt, undertegnede på 70 kg. fordelt på 175 cm., kunne lige netop klemme sig i en str. M, til gengæld er der ikke noget der flagrer og man er sikret den bedst mulige aerodynamik. Når jakkens snit og pasform er så tæt, er det et kæmpe plus at der er brugt gode materiale der kan strækkes forholdsvis meget, da det er med til at give en god pasform og ikke mindst komfort.

Jakken er yderst behagelig at have på, pasformen er god og den sidder hvor den skal. Materialet er, som nævnt tidligere, forholdsvis tyndt, så jeg vil derfor ikke klassificere FX80 som en decideret vinterjakke, her mangler jeg simpelthen lidt isolering/polstring indvendigt. I temperaturer fra ca. 10 grader og ned til frysepunktet klarer den sig derimod glimrende. Den beskytter fin mod vind og vejr, samtidig med at man kan komme af med overskudsvarmen – sidstnævnte må nok i høj grad tilskrives ventilationen under armene og langs siderne.

Materiale

  • 96% polyester
  • 4% spandex
  • Kan vaskes ved 30 grader
  • Størrelse testet: M (70 kg./175 cm.)

Konklusion

Force FX80 er en glimrende jakke til de kolde og småfugtige efterårs og tidlige vinterdage. Der er en god beskyttelse mod vind og den kan også sagtens klare en mindre byge, dog er den kun vandafvisende og ikke decideret vandtæt. Materialet er forholdsvis tyndt og let, hvilket giver en jakke der er meget behagelig at have på – det betyder dog også at den ikke er så isolerende, derfor vil min anbefaling være brug i temperaturer fra ca. 10 – 0 grader.

Pasformen er meget tæt, hvilket jeg personligt ser som en plus – specielt hvis den er tiltænkt til brug på landevejen hvor man ikke ønsker en jakke der flagrer og øger vindmodstanden. Komforten er dog stadig høj, da materialet kan strækkes ganske meget og der er brugt en kraftig elastik ved livet

FX80 har derudover både en lynlås-lomme bagpå, der lige netop rummer en iPhone 6 og holder til solbriller ved brystet, hvilket er fine detaljer i en jakke til en meget fornuftig og rimelig pris.

Samlet set er Force FX80 en rigtig fin efterårs/tidlig-vinterjakke, i dette tifælde med en farve der virkelig skaber opsigt. Den er meget behagelig at bruge, yder en fornuftig beskyttelse og er helt grundlæggende udført i materialer af en god kvalitet og med en pæn finish og så er prisen på 499,- bestemt rimelig!

Køb den hvis du er i markedet for en efterårs/tidlig-vinterjakke i god kvalitet, med tæt pasform og mulighed for at blive set på landevejen, hvis du vælger den fluorserende udgave vel at mærke.

Pris og tilgængelighed

Set til 499,-

Funktionalitet 8
Pasform 9
Design 8
Pris 8
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Alpe-skilte skal markedsføre Nordeuropas bedste cykel-terræn
Pressemeddelelse Permanente ”Alpe-skilte” ved 25 populære stigninger i og omkring Vejle skal...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.