Test: Force Hot skoovertræk

Samlet karakter

Dette års vintervejr har indtil videre være perfekt for cyklisterne, men kulden har gjort sit indtog, og det kan mærkes på cykelturen. Er du også en af dem, der mener, at det kan være en smule svært at holde varmen i de kolde cykelsko? Så læs med her, hvor vi kigger nærmere på Force Hot skoovertrækket.

Design og funktionalitet

Designet på skoovertrækket fra Force er gennemtænkt og holdt i et meget stilrent look med sort og hvid, som passer til det meste. Derudover byder Force Hot skoovertrækket på refleksdetaljer ved åbningen bagpå samt et yderst nemt lukkesystem i form af en lynlås bagpå samt velcrobånd under. I testen har vi både påført skoovertrækket i siddende og stående position, hvor lukkesystemet ved begge dele gør det nemt og overskueligt at få påført overtrækket cykelskoene.


Selve materialet består af 4 mm neopren med ekstra forstærkning i hæl og snude. Denne forstærkning har især vist sig nyttig i forhold til slid på materialet, når man har hold på cyklen ved eksempelvis lyskryds. Materialet betyder også, at Force Hot skoovertrækket let holder fødderne varme i alt slags vejr, og det lever derfor op til sit navn. Dog ville det være en del mere praktisk, hvis hele skoovertrækket var i sort, så snavs og skidt ikke ville kunne ses.

Skoovertrækket er blevet testet gennem en periode på 4 uger, hvor vejret har budt på både frost, tøsne og regn. Hele perioden igennem har det holdt mine fødder varme, selv på de stille cykelture, hvor fødderne ofte blive kølige, har jeg ikke mærket noget til kulden. Da testperioden har budt på forskelligt vejr, har vi også fået set, hvor nemt det er, at rengøre det hvide materiale for jord efter en cykeltur i skoven. Skoovertrækket fremstod som nyt igen efter en våd klud med lidt middel på, og det er derfor yderst smudsafvisende.
Force Hot skoovertrækket befinder sig prismæssigt i mellemklassen, hvor jeg vil mene, at det er alle pengene værd, set i forhold til den komfort det giver på cyklen. Dette skyldes, at man med skoovertrækket ikke behøver at korte turen af pga. frosne tæer, men at man i stedet kan nyde cykelturen uden at bekymre sig om kulden.

Konklusion

Dette skoovertræk er perfekt for dig, der, ligesom jeg selv, er lidt af en frossenpind. Skoovertrækket gør, at du kan koncentrere dig om din træning eller cykeltur, uden at kulden behøver spille en rolle. Hvis du derimod er den modsatte type, der ofte kan holde varmen i fødderne, men blot har brug for en smule mere polstring i vinterhalvåret, vil dette skoovertræk fra Force blive for varmt for dig. Det er et skoovertræk, der lever op til navnet Hot, og som passer til alt slags vejr.

Pris og tilgængelighed

Set til 239 kr.

Karakter

Tinna cykler primært landevej, men supplerer med mountainbiken i vinterhalvåret. Tinna elsker udstyr hvor design og komfort går op i en højere enhed.

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.