Test: Force ICE MTB støvler

Samlet karakter

Cykelgear.dk har i DK importen af det Tjekkiske brand Force, de har alt fra cykler, cykledele og cykeltøj, Force er et brand der sælges til meget konkurrencedygtige priser på markedet. Vi har været heldige at få et par Force ICE MTB støvler til test.

Der er ikke mange producenterne på markedet der laver vinterstøvler til MTB, jeg synes personligt at der mangler noget på markedet inden for vinterstøvler. Producenterne har som regel kun 1 model til vinter. Her kunne det være fedt at hvis man have en vinterstøvle fra -5 til +5 grader og en model fra -10 til 0 grader. Så havde man muligheden for at skifte imellem dem ligesom som du skrifter mellem forskelligt tøj.

Men spørgsmålet er så om folk vil købe to par vinterstøvler? ICE MTB fås i en Sort/hvid udgave og en Fluo/sort udgave som er den vi har testet.

Vi har i denne test fokus på at vi har fået den i en str. 38 som er den mindste str. da det er svært at finde nogle gode vinterstøvler til børn der cykler MTB.

Design og detaljer

Force ICE MTB fås som tidligere nævnt i en Sort/hvid udgave og en Fluo/sort udgave, jeg er dog personligt mest til Fluo udgaven, da det gerne må springe lidt i øjnene når man er afsted på cyklen. Det betyder samtidig også at man bliver set nemmere i trafikken når man kører på vejen.

Mange personer kigger meget efter bestemte mærker når de kigger på MTB sko. Men i bund og grund handler det om, at man kan holde fødderne varme og tørre. Når man på de kolde dage tonser afsted i skoven, hvor det både kan være meget koldt, mudret og meget regnvådt har det groft sagt ingen betydning hvordan støvler ser ud. Det vigtigste er at fødderne er varme og tørre.

Den øverste del om benet lukker man tæt med neopren med velcro, der både slutter tæt så skoen holdes tør men samtidig giver plads til at foden og anklen uhindret kan bevæge sig.

Skoen lukkes om foden med et snørebånd, som man lyner ned i skoen med en vandtæt lynlås. Oven på lynlåsen er der igen en velcro luk som giver en ekstra tæthed, og lukker tæt helt op til neopren lukningen om benet. Det fungerer rigtig godt efter min mening.

Støvlen har en Glat, smudsafvisende og vandtæt overdel der lader både vand, mudder og skidt glide af. Dette er sammenlignet med andre vinterstøvler det samme, det er sjældent at vinterstøvler er 100% vandtætte. Det vil heller ikke være en fordel at de er 100% vandtætte, for fødderne sveder også, og hvis der ikke kan komme vand ind nogen steder så kan sveden fra foden heller ikke komme ud.

Sålen på Force vinterstøvler virker meget stiv, hvilket er meget positiv. Mange MTB støvler/sko der ikke er lavet af carbon kan nogen gange godt virke lidt bløde i det. Men det gør de her ikke, de virker utrolig stive. Det er rigtig godt da den høje stivhed også betyder at der ikke er noget af din kraft som du vil overfører til pedalerne der går tabt.

Mønsteret er meget groft på skoen, så man i vinterperioden kan stå fast når det er mest mudret. Det er jo en vinterstøvle og det er jo blot en konstatering at der om vinteren er mudder i de danske skove. I spidsen af sålen er der to spikes som man kender det fra fodboldstøvler der kan udskiftes hvis de bliver slidt. De hjælper til at man har lidt ekstra greb når man trækker op af de stejle bakker, hvis benene ikke kan træde op.

Konklusion

Det er min datter Luna der har testet disse vinterstøvler. Hun bruger 36-37 i almindelige MTB sko, så derfor var muligheden for hende at teste disse Force MTB vinterstøvler. Vi har i længe ønsket at finde nogle MTB vinterstøvler til hende, men det har været svært for der er ingen producenter da laver det til børn. Det der er lidt upraktisk ved børn er at de vokser helt vildt, og de når kun lige at kører en vinter med et par støvler og så er de vokset ud af dem, så mange gange kan det være rigtig dyrt hvis man gerne vil undgå at de fryser tæerne når de er ude og cykle.

Luna har flere gange udtalt at de er vildt lækre at have på, og hun føler ikke at de giver sig overhovedet når hun træder igennem. Til sidste træning skulle de endda prøve at se hvem der kom hurtigst op af en stejl bakke hvor de skulle løbe, og det var Force Vinterstøvlerne der var hurtigst oppe. 🙂

De er nemme at få på, det eneste der kan være lidt svært når det er børn der bruger dem er at man skal være sikre på at skoen er spændt nok med snørebåndet, så den ikke sidder løs på foden. Dette har dog ingen betydning for voksne, da vi let kan binde skoene stramme nok.

Alt i alt et rigtig godt valg til MTB vinterstøvler hvis man tager prisen i betragtning. Det er et par støvler til halv pris af mange andre vinterstøvler. Så skal du ud og kigge på vinterstøvler til dit barn eller dig selv som voksen kan jeg varmt anbefale disse støvler, hvis man ikke ønsker at købe sig fattig i vinterstøvler.

Jeg er positivt overrasket over støvlerne når man tager prisen i betragtning. Så det er helt klart et par du skal kigge nærmere på hvis du er på vej ud og investere uden at skulle slå børnenes sparegris i stykker for at få råd til dem.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 999,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.