Test: Force Lux cykeltrøje

Over sensommeren og det tidlige efterår har vi testet den nye Lux trøje fra Force, der fås i en udgave med korte og en udgave med lange ærmer. Vi har testet begge udgaver og da den væsentligste forskel er korte eller lange ærmer, har vi valgt at samle det i én test.

Modellen fås i 3 farver, den klassiske sort/hvide, en fluorserende og en pink udgave til kvinderne.

Design og detaljer

force-lux-kort-front

Kortærmet

Modellen med korte ærmer er i klassisk race-snit hvor den er en lille smule længere bagpå. Den er udført i 2 forskellige materialer, hvor der ned af siderne er mesh for god ventilation. Den er udstyret med gennemgående lynlås og har 3 åbne lommer bagpå.

force-lux-kort-side

force-lux-kort-mesh

I livet er der en kraftig elastik og silikone-print indvendig i kanten, for at holde trøjen på plads.

force-lux-kort-back

Materiale

  • 100% polyester, mesh stykkerne: 90% polyester og 10% elastan
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader

force-lux-lang-front

Langærmet

Modellen med lange ærmer ligner den kortærmede på en prik, men der er dog enkelte forskelle. Den er ligeledes i race-fit hvor den er lidt længere bagtil, dog er den udført i ét materiale og har derfor ikke mesh i siderne, hvilket giver dog mening da modellen netop er beregnet til de lidt køligere dage hvor de korte ærmer ikke helt slår til. Den har gennemgående lynlås og 3 åbne lommer bagpå.

force-lux-lang-back

Materiale

  • 100% polyester
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader

force-lux-lang-side

Generelt

Printet på trøjen er naturligvis en smagssag, men jeg synes det ser godt ud og der er farvekombinationer både til dem der ønsker det mere diskrete (sort/hvid), det mere spraglede (fluorserende) og så er der også noget til kvinderne (pink).

Pasformen er forholdsvis tæt, men man skal være opmærksom på de er meget store i størrelserne. Med mine 175 cm og 70 kg. er jeg i en XS for en tætsiddende pasform i begge udgaver, men hvor der stadig er plads til en sved eller undertrøje herunder.

Eneste anke er lommerne bagpå trøjerne, de er til den smalle side og det betyder det kan være lidt svært at få hånden ned i lommen og få fat i noget – det er dog i småtingsafdelingen.

Den kortærmede udgave er mest velegnet til de varme dage og med fokus på at kunne komme af med varmen, hvor den langærmede giver en smule mere beskyttelse og derfor sagtens kan bruges på køligere dage med et varm/isolerende inderlag.

Begge trøjer er i rigtig fin kvalitet og med nogle fine detaljer.

Konklusion

Uanset om man vælger Lux trøjen med korte eller lange ærmer, får man en super cykeltrøje med gennemgående lynlån, silikone-kant i bunden og 3 lommer bagpå. Ventilationen er lidt bedre i udgaven med korte ærmer og der er lidt mere beskyttelse i modellen med lange ærmer, hvilket giver god mening da de er til hver Deres vind/vejr forhold.

Designet er, efter min mening, super fedt og Force har valgt nogle gode farvekombinationer, hvor der er noget for enhver. Det bedste er dog prisen, 249,- for modellen med korte ærmer og 299,- for modellen med lange ærmer – det kan vist bedst betegnes som et røverkøb!

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 8
Pasform 8
Design 9
Pris 10
8.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Tilføj din egen opstartstekst til Garmin Edge
Med et par enkelte klik kan du ændre opstarts-teksten på din Garmin Edge cykel GPS,...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.