Test: Force Rab Gel cykelhandsker

Et par gode handsker er uundværlige, uanset om man kører racer eller MTB og uanset om det er sommer eller vinter. Om vinteren er en lang cykelhanske at foretrække og om sommeren er det naturligvis de korte der trækker.

Fra Tjekkiske Force har vi denne gang testet Deres Rab Gel cykelhandsker.

De fleste cykelhandsker med korte fingre ligner umiddelbart hinanden, men der er stor forskel på alt fra materiale valg til holdbarhed og pasform. Force Rab Gel er udført i flere forskellige materialer med en overside der overvejende er udført i mesh for optimal ventilation, ved tommelfingeren er et lille stykke med frotté der gør det nemt at få sveden tørret af panden.

force-rab-gel-frotte

Undersiden af handsken er delvist beklædt med kunstskind med silikone-grip som giver et bedre greb omkring styret, mens der også er placeret en gel-pude som støtter og bl.a. af hjælper problemer med sovende fingre og ubehag på de længere cykelture. Handsken lukkes omkring håndleddet med en velkro-lukning og ved fingrene er der 2 små stropper der gør det nemmere at få handskerne af, det er et kæmpe hit efter en lang cykeltur hvor fingre og hænder er blevet godt varme og fugtige – for så er handskerne stadig til at få af.

Handskens pasform er rigtig god, den sidder tæt – men stadig med rig mulighed for at bevæge fingrene så man ikke føler sig begrænset. De er en smule “store” i størrelsen ift. andre konkurerende mærker, normalt ville jeg bruge str. M, men da Force er en smule større kan jeg faktisk nøjes med en str. S. Materialet er blødt mod huden og det er nemt at komme af med varmen og sveden via mesh-panelerne på oversiden, derfor oplever man heller ikke “gennemblødte” handsker efter en god varm cykeltur.Kunstskindet med silikone-dutter på undersiden gør at man får et bedre og mere sikkert greb omkring styret, hvilket er en fordel uanset om man kører MTB eller racer og gel-puden har også en positiv effekt og er svær at undvære når først man har prøvet det.

force-rab-gel-underside

Konklusion

Helt overordnet set er Force Rab Gel en super cykelhandske til sommerperioden- særligt til prisen, for de koster kun ca. 150,-. For de penge får man et par cykelhandsker med korte fingre med nogle fine detaljer såsom gel-pude, frotté til nemmere at tørre sveden væk og små stopper der gør handskerne nemmere at få af, og derudover i en kvalitet der er glimrende. Naturligvis kan man se og føle på materialerne at det er en billigere handske, men jeg har også set dyrere handsker i en dårlige finish/kvalitet end Force Rab Gel.

Force Rab Gel kan bedst betegnes som en fremragende “basis” handske, med nogle gode ekstra features, til den økonomisk bevidste.

force-rab-gel-strop

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 149,-

Funktionalitet 8
Design 8
Pris 10
8.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Vælg den rigtige børnecykel
Valg af børnecykel kan være lidt af en jungle, for hvordan finder man...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.