Test: Force Reflex Line bibtights

Fra tjekkiske Force har vi testet deres Reflex Line bibtights, et part klassiske lange cykelbukser der fås i udgaver til både mænd, kvinder, børn samt med og uden pude.

Modellen vi her har testet er til mænd – og så er det udgaven med pude. Pude i lange bukser deler lidt vandene, nogle synes bedst om kun at skulle have ét par bukser på, mens andre foretrækker at bruge sine bibshorts med et par lange bukser (uden pude) udenover.

Design og detaljer

Reflex Line bibtighs fås kun i sort og designet er helt klassisk, dog er der ved nogle syninger reflekser i selve syningerne – heraf navnet. De er lavet i 92% polyester og 8% elastan, dette betyder et materiale der er blødt og lækkert, men samtidig ret slidstærkt, hurtigtørrende og strækbart. Indvendigt er de med blødt fleece, dette er ikke bare blødt og lækkert mod huden, men betyder også en bedre beskyttelse og isolering.

Ryggen er i mesh, mens selerne er flade og med logo på den ene sele. Selerne kan strækkes ganske meget, så de tilpasser sig rytteren.

Ved afslutningerne ved fødderne er lynlås, så de er nemme at få af og på – også her er placeret små reflekterende elementer for at øge synligheden. Der er også elastik med silikoneprint indvendigt til at holde buksenebenene på plads.

Indvendigt er en pude inddelt i forskellige zoner af varierende tykkelse. Puden har en god størrelse og giver god support.

Komfort og pasform

Som nævnt indledningsvis, så er det ikke alle der er til bibtights/lange bukser med pude og personligt foretrækker jeg også et par bibshorts med tights udover. Det skyldes primært at jeg synes det kan være svært at få puden til at sidde helt tæt til skridtet i et par bibtights. Det er lidt det samme jeg oplever med Reflex Line bibtights. De sidder rimelig fint til og størrelse S som jeg har testet, er passende til mine 65 kg. og 175 cm. Jeg oplever dog at det er svært at få dem til at sidde helt tæt til i og omkring skridtet og det betyder så at puden ikke sidder helt til på mig.

Materialerne og den generelle pasform har jeg ikke noget at udsætte på, materialerne er ganske lækre og det er blødt og lækker både ind og udvendigt. Materialet giver ikke 100% beskyttelse mod vind og vand, men det er optimalt til de kølige dage, da materialet så omvendt også gør det nemt at komme af med varmen.

Konklusion

Reflex Line er et par fine tights til mellemsæsonen, de er super lækre indvendigt med blød fleece og har et diskret design der passer med det meste andet cykeltøj.

Materialerne giver god beskyttelse i ustadigt dansk vejr, pånær på de allermest blæsende eller våde dage.

Puden er fin og giver god support, dog sidder den ikke helt så tæt i og omkring skridtet som jeg foretrækker, så personligt var jeg nok gået med udgaven uden pude – og så bare benyttet mine bibshorts som inderste lag.

Samlet set et par glimrende bibtights til en fair pris på ca. 500,-

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 499,-

8 Funktionalitet

7 Design

6 Pasform

9 Pris

7.5
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: Schwalbe Pro One TL cykeldæk

Schwalbe’s Pro One kom i efteråret 2019 i en ny og opdateret...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.