Test: Force Shark 500 Lumen forlygte

Samlet karakter

Nok en gang har vi testet et produkt fra tjekkiske Force. Denne gang er der tale om en meget kraftig og forholdsvis billig forlygte, der kan gøre dig synlig i trafikken. Shark 500 er således den første i en række for- og baglygter, som vi tester henover de mørke vintermåneder.

Hvad er med i pakken?

  • Force Shark 500 Lumen lygte
  • USB ladekabel
  • Brugsanvisning

Design og funktionalitet

Shark 500 er en meget kompakt og let forlygte udført i sort plastic. Den fremstår hermed meget minimalistisk og kan sagtens være en fast bestanddel af vintercyklen uden at ødelægge hele udtrykket. Grundet materialevalget holdes vægten nede, så man roligt kan montere lygten uden at frygte, at man bliver synderligt tungere på landevejen.

Vi har hovedsageligt testet Shark 500 til og fra arbejde, hvor der i denne tid er fuldstændig mørkt. Shark 500 lyser både langt og forholdsvis bredt, så man som fører føler, at man har et fint overblik. Samtidig føler man, at bilister og andre på vejene kan se en. Jeg kører på både på små landeveje og en stor omfartsvej, når jeg pendler til og fra arbejde, hvor det begge steder er essentielt at føle sig tryg og synlig.

Når man som jeg bruger forskellige vejtyper til og fra arbejde, er det meget smart, at forlygten har forskellige indstillinger, så man har mulighed for at skifte fra fuldt blus til halvt blus. Eksempelvis bruger jeg den kraftigste funktion, når jeg kører på de små landeveje, da det er sværere for bilisterne at se en, men samtidig har man også brug for at lyse en større del af vejen op, så man kan undgå eventuelle forhindringer.

Shark 500 har fire forskellige funktioner, der går fra ca. 30% til 100%, hvor de 100% er 500 lumen. Force Shark 500 lumen lyser vejen rigtig godt op på både niveau to og tre, så det faktisk er sjældent, at jeg har benyttet de 500 lumen. Fordelen ved at bruge de funktioner med lavere lumen er, at batteritiden forlænges markant, og man behøver hermed ikke at genoplade lygten hver uge.

Netop batteritiden er en af Sharks helt store fordele. Vi har testet lygten hver dag i 2,5 uge, før den begyndte at indikere mangel på strøm. Lygtes tænd og sluk knap begynder at lyse grønt, når lygten er ved at være klar til en genopladning, hvilket super smart, så man bliver advaret, når man cykler på arbejde om morgenen og kan nå at lade den op i løbet af arbejdsdagen. Det er ikke alle lygter, der har denne funktion, men den er yderst brugbar, hvis man ikke ønsker at genoplade sine lygter hver eneste dag.

Konklusion

Force Shark 500 er super nem at betjene, den er let og den giver et rigtig fint og kraftigt lys. Umiddelbart er en masse parametre opfyldt til en god og stabil pendlerlygte. Slutteligt ligger Shark 500 prismæssigt i et midterfelt, hvor man skal overveje, hvad man skal bruge lygten til. Ønsker man at have en lygte, der kan klare forskellige ting – eksempelvis en tur i skoven – så er det mulig at finde en forlygte, der kan bruges på både pendlerturen og i skoven til blot et par hundrede mere. Dette skal dog ikke tage noget fra Shark 500, men værd at have med i overvejelserne.

Pris og tilgængelighed

Pris: 399,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.