Test: Force Warrior Carbon MTB cykelsko

Warrior-serien fra tjekkiske Force er deres top-serie, og serien byder både på sko til landevej og mountainbike/gravel – i første omgang er det MTB udgaven vi har haft til test.

I vanlig stil er der på papiret “value for money” med carbonsål, to ATOP spænder og en pris på “kun” 1300,- hvilket er ret billigt for et par top-sko! Mon de også føles som et par top-sko? Lad os finde ud af det!

Design og detaljer

Warrior Carbon MTB fås pt. i 3 farver, hvid, fluo og den sorte som vi her har testet. Størrelsesmæssigt fås de fra str. 39 – 46.

Designmæssigt har Force her valgt en sikker kombination af mat-sorte og blanke elementer, diskret – men stilfuldt efter min mening.

Hæl og tå er forstærket, da det er de mest udsatte steder og ellers er der en fin ventilation af både sider og overdelen.

Skoene lukkes med 2 ATOP spænder, som minder om BOA spænderne, den største forskel er er ATOP spænderne drejes én vej for at spænde og modsat for at løsne, ved BOA spændet skal man trække “op” for at løsne. Denne løsning fungerer super godt og det er nemt at få den rette og tætte pasform med de to ATOP spænder, ligesom det er nemt at foretage småjusteringer undervejs.

Indvendigt finder man en sål der kan tages ud og evt. udskiftes, det er dog ikke umiddelbart nødvendigt da det er en ganske fin sål, forholdsvis stiv og med ekstra støtte ved svangen.

Sålen er af carbon og har et stivhedsindex på 10, hvilket er den stiveste sål som Force har på programmet. Jo stivere sål, jo bedre kraftoverførsel – men også mindre fleksibilitet/bevægelighed når eller hvis man skal gå i dem.

Sålen er med gummi-forstærkninger både foran på begge sider af klamperne samt bagpå ved hælen, dette for at skåne carbonsålen, men også for at give dem lidt ekstra greb i skovbunden.

Ift. klamper, så er Warrior Carbon MTB klargjort til Shimano’s SPD klamper og skal man rigtigt på eventyr så kan man montere de medfølgende “spikes” foran på skoene for endnu bedre greb i eksempelvis mudret underlag.

Warrior Carbon MTB vejer 751 gram i str. 42 pr. par, inkl. Shimano SPD klamper.

Pasform og komforten

Jeg er udstyret med et fødder der (åbenbart) er en kende bredere end gennemsnittet, hvilket betyder at jeg kan have svært ved at finde cykelsko der ikke klemmer mine fødder i siderne, særligt de helt klassiske smalle landevejssko er no-go for mig. Selvom Warrior Carbon MTB er en “racer-sko” så er der plads til mine fødder, også uden at skulle vælge et nummer større end normalt. Jeg har testet Warrior Carbon MTB i str. 42, som svarer til mine normale skostørrelse der svinger mellem 40-42 alt efter mærke og model Skoene sidder godt til foden og der er en rigtig fornuftig støtte i sålen samt hæl – så man undgår at skoene “svupper”.

Når man hopper i Warrior Carbon MTB så kan man godt fornemme at sålen er stiv og knap så fleksibel som man måske er vant til fra andre mountainbike-sko, derfor skal man nok også gøre op med sig selv om man ønsker fart og ydelse, eller vil have et par sko der er rare at gå i – er sidstnævte tilfældet skal man gå udenom Warrior Carbon MTB – for de er altså lavet til fart og ydelse! Når man træder i pedalerne mærker man tydeligt at sålen er stiv, den giver sig ikke og al saft og kraft overføres til pedalerne.

Skoene er testet på både mountainbiken og gravelcyklen og helt generelt gør de det rigtig godt! Skoene sidder godt (og tæt) omkring foden, der er en passende ventilation, god støtte til fødderne og en rigtig god kraftoverførsel!

Konklusion

Warrior Carbon MTB fra Force føles som et par “top-sko”, både ift. pasform, finish og stivhed – men prisen signalerer mere mellemklasse og det kan vi rigtig godt lide! Du får et par rigtig fede cykelsko til mountainbike og gravel, med en stiv sål der giver optimal kraftoverførsel, to ATOP spænder der sikrer tæt pasform og et klassisk design.

Hånden på hjertet er der simpelthen ikke noget at udsætte på disse cykelsko, de gør det rigtig godt og så til en virkelig fair pris!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1299,-

9 Funktionalitet

8 Design

9 Pasform

10 Pris

9
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Danmarks Højeste Motionscykelløb 2016: Sådan gik det…

D. 5 maj, Kristi Himmelfartsdag, blev Danmark’s Højeste Motionscykelløb afholdt for 34....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.