Test: Force Windster lange cykelbukser uden indlæg

Vi har efterhånden været igennem en del produkter fra Force, som er kendt for at levere kvalitets produkter til en pris hvor de fleste kan være med. Mærket stammer fra Tjekkiet, og bliver lavet af grossisten KCK Cycklingsport, som deres eget brand. Force har et enormt sortiment, der strækker sig over alt fra beklædning, til små specialskruer.

Når man først får Windster i hænderne, kan man straks mærke at det er en buks der kan klare det meste slags vejr. Det er en lang selebuks, uden indlæg, lavet i kraftige og tunge materialer, der kan modstå regn og blæst og samtidig foret indvendig så kulden heller ikke bliver en hindring for at komme ud i sadlen.

Det er en meget simpel buks, uden så meget hokus pokus. Forsiden af benene er lavet i et kraftigt materiale med en lidt ru overflade. Der er en lille smule ”shiny” effekt i materialet, og ser faktisk ret lækkert ud sammen med det lyse bånd der er syet i alle samlingerne på fronten. Det kan godt klare en smule regn, men det skal selvfølgelig ikke øse ned længe før det begynder at bliver absorberet i stoffet. Det tykke materiale gør dog at der skal en del til før det rent faktisk kan mærkes på kroppen. Stoffet kan gi sig en lille smule, men er ikke super elastisk.

forcewindsterbuks

Bagsiden af benene er på ingen måde ligeså udsatte som fronten, så det er her der er mulighed for at give lidt åndbarhed og stretch, som gør at bukserne sidder bedre. Og det synes jeg er blevet udnyttet glimrende her. Hele bagsiden, samt fra bæltestedet og op er lavet i noget tyndere stof. Super elastisk og let, men samtidig har den også foret inderside. Selerne er dejlig brede, og med god strækbarhed, så de ikke kommer til at genere. Seler med god strækbarhed er også meget praktisk, hvis man som mand skal tisse på turen, kan man nemt lige hive ned uden at skulle have alt tøjet af.

Nederst på benene har vi et lille trekantet ”rubber print” som er meget typisk force design med mange skarpe kanter. I bunden har vi en lynlås på bagsiden for at gøre dem lettere at få på, samt en lille strop der går under foden og forhindrer buksen i at glide op når du racer derud af.

Bukserne er testet på mtb i skoven, både i bidende kulde, i det blæsende fugtige forårsvejr, samt nogle af de lidt mere sommerlige dage og de gør det ganske glimrende i alle slags vejr. Jeg ville naturligvis ikke tage dem på i høj sol, men hører nok til den slags mennesker der heller vil have det lidt varmt, end at fryse og fortryde man ikke tog et ekstra lag tøj på. For mig kan det fuldstændig ødelægge en cykeltur hvis jeg fryser undervejs.

Kører man en tur på sporet, eller en længere tur på racer, så er et indlæg i bukserne efter min mening uundværligt. Jeg kørte min jomfru-tur på MTB, sporet i Marselisborg på +20 km i et par løbetights, og så fik man meget hurtigt anskaffet sig et par bukser med indlæg inden næste tur! Men det betyder altså også at man lige skal have et par shorts eller tynde bukser med pude indenunder Force Windster.

Materiale

  • 60% nylon
  • 40% polyester

Testpersonen

  • 178 cm
  • 95 kg
  • Størrelse testet XL, perfekt i størrelsen

Konklusion

Er du på udkig efter et par gode allround bukser som kan bruges både forår efterår og vinter, og vil du ikke spendere en formue på dem, så er Force Windster et ganske glimrende valg. De har en fin pasform, lidt til den stive side, men sådan er det jo altid når man skal kunne holde varmen i det. Jeg synes man kommer fint af med fugten fra kroppen, og de er rigtig godt vindtætte. Derudover er de faktisk også rimelig fede at se på. Er du på udkig efter et sæt, så tag eventuelt et kig på jakken dertil, Force X70, som vi tidligere har testet og anmeldt.

For min skyld kunne stroppen under foden godt være erstattet af en lille gummikant på indersiden af buksen. Udover at man føler sig lidt som en voksenbaby, så er den tilpas tyk til at den kan mærkes i skoen, og i mit tilfælde føles den overflødig. Bukserne sidder som de skal, og rykker sig ingen steder. Nu er jeg også lidt af en lynlås-snob og har været så uheldig at få en reklamation på mine bukser. Den ene lynlås i buksebenet er simpelthen stået af. Efter min mening er det en alt for mager kvalitet og jeg synes desværre det går igen på en del produkter. Det skal dog siges at de er blevet udsat for lidt af hvert og at åbne og lukke en lynlås med mudder på ikke er sundt, heller ikke selvom der står YKK på.

Alt i alt er jeg fint tilfreds, og synes generelt Force leverer kvalitet der overstiger prisen. Du får en buks der sidder godt og kan bruges næsten året rundt. Måtte jeg kun have ét par lange bukser, så ville Windster være en glimrende kandidat.

Pris og tilgængelighed

Set til 399,-

Funktionalitet 7
Design 7
Pris 8
7.3
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Michel Christensen
Test: GripGrab Arctic
Fra den danske producent GripGrab, har vi haft endnu et sko-overtræk til...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.