Test: Force X68 Langærmet Thermo trøje

Vi har efterhånden stiftet bekendskab med en lang række forskellige produkter fra tjekkiske Force, alt fra cykelhandsker til hjelme og cykeltøj. Denne gang har vi over den seneste måneds tid testet Force X68, en langærmet thermo trøje der passer perfekt til årstiden som den ser ud i skrivende stund.

Design og funktionalitet

Force X68 er udført i super roubaix, et materiale med rigtig mange gode egenskaber. Først og fremmest er det indvendigt blødt som fleece og udvendigt ligeledes blødt – men mere glat og skinnende i overfladen, materialet har en god isoleringsevne – men er stadig ganske tyndt og stærkt, ligesom det bevarer de isolerende egenskaber når det er vådt og derudover tørrer ganske hurtigt. Samlet set alle de egenskaber man gerne vil have i en trøje til brug forår og efterår hvor vejret kan være ret ustadigt. Ulempen ved brugen af super roubaix er at det ikke er det mest åndbare materiale, men som bekendt man man ikke få det hele i én pakke.

Force-X68-thermo-jakke-04

Force tilbyder X68 i flere farver og hos Cykelgear.dk fører de modellen i enten sort/hvid, sort/rød eller i sort/flou – sidstnævnte må betegnes som selvlysende.

Force X68 er en klassisk langærmet trøje med gennemgående lynlås, der er “isoleret” og med 3 lommer bagpå, samt én lille lomme med lynlås hvor man kan opbevare nøgler eller lignende, da den desværre er for lille til de fleste smartphones på markedet i dag. De 3 lommer er rimelig smalle – og de fleste dunke vil derfor  være et problem at få plads til, lommerne er derfor bedst velegnet til energi, en ekstra slange, pumpe eller lign.

Force-X68-thermo-jakke-02

X68 jakken’s lynlås går hele vejen op i halsen ved kraven og øverst er lynlåsen derfor dækket til – så man ikke får lynlåsen op i halsen eller hagen – for det kan faktisk være ret ubehageligt og gøre at man i stedet lyner ned. Det er en mindre detalje, men en rigtig fin en af slagsen!

På brystet, skuldrene og bagpå er påtrykt logoer og tekst – alle som refleks-print og ned af ryggen er Force logoet hele den ene side.

Som nævnt tidligere er den udført i materialet super roubaix, der gør den enormt blød og lækker, indvendigt såvel som udvendigt. Dermed er den også enormt rar at have på og naturligvis er den med flade sømme så man ikke generes af disse. Nederste på kant trøjen er en elastikkant med silikone-print, som sikre at trøjen slutter tæt omkring livet og ikke kravler op. Ærmerne på X68 er lidt længere end normalt, da der er hul til tommelfingeren som er perfekt hvis trøjen bruges sammen med lange hansker.

Force-X68-thermo-jakke-03

Pasformen er rigtig god, den sidder godt til – men ikke mere end du sagtens kan have en god undertrøje, uden eller med lange ærmer under. Det kunne enten være en uldtrøje for varme og isolering, eller en svedtrøje blot for at undgå at blive nedkølet – jeg har testet med begge dele og det fungerer glimrende. Snittet er naturligvis sådan at den er lidt længere bagpå, så den dækker den bagerste del af ryggen – også når man sidder på cyklen. Jeg har testet trøjen i str. M og den må betegnes som værende almindelig i størrelsen, altså svarer den til en str. M i almindeligt tøj.

Vejret de seneste 6 uger har været ret svingende, så Force X68 er blevet brugt i alt fra 15 grader med en svedtrøje under, til 5-8 grader om aftenen med en en tyk vinterundertrøje under og begge sammensætninger har virket fint. Som nævnt indledningsvis er åndbarheden ikke helt i top ved brug af super roubaix som materiale, men jeg synes nu alligevel den klarer opgaven ret flot – set i lyset af at den samtidig har en ret god isolerende effekt mod vind og vejr.

Konklusion

Force X68 koster sølle 299,- og til den pris får man seriøst meget for pengene! Man får en langærmet trøje i et rimelig smart design – som kan bruges sammen med et god underdel ned til omkring 5 graders varme og som giver en rigtig god beskyttelse mod det skiftende danske vejr. Trøjen er perfekt til overgangs perioderne forår/efterår hvor vejret og ikke mindst temperaturen kan være ret svingende, men hvor den kortærmede jersey alligevel ikke helt slår til og den traditionelle langærmede cykeltrøje ikke giver den fornødne beskyttelse mod vind og vejr.

Samlet set giver Force X68 fuld valuta for pengene og får mine varmeste anbefalinger til overgangsperioden!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

Kan købes online hos CykelGear.dk

9 Funktionalitet

9 Pasform

8 Design

10 Pris

9
Dette indlæg er tagget med
, , , ,
Mere af Noel Christensen

Test: EKOI Elegance Jakke og Bibtights

EKOI lancerede for et par måneder siden deres nye top-serie, Elegance, som...
Læs mere

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.