Test: Fox Demo Savant Glove

Fox har et ganske imponererende udvalg af MTB hansker og specielt handsker med lange fingre – formentlig grundet Deres motorcross-gener. Denne model er en tynd MTB hanske med forholdsvis kort skaft og uden puder eller lign. I udviklingen af denne handske har Fox lagt vægt på den lave vægt samt optimal greb og føling.

Vi har testet den i de danske skove de seneste måneder!

Design, funktionalitet og komfort

Som nævnt indledningsvis så er Fox Demo Savant Glove en enormt tynd og let handske med lange fingre, til dem der ønsker optimal kontrol og føling med cyklen. Overdelen af handsken er ret faktisk vindtæt og det glatte materiale gør også at den er vandafvisende i et eller andet omfang. Undersiden er i Clarino, der er et kunstlæder. Clarino er kendetegnede ved at være holdbart, åndbart, let og komfortabelt. I praksis betyder det at man på Fox Demo Savant Glove har en underside der giver et godt greb, da overafladen minder om russkind, derudover kan hænderne ånde da materialet er åndbart. Ved pege og langefingeren har man silikoneprint for yderligere kontrol over gear og bremse og tommelfingeren består af et lidt blødere materiale end clarino, for at kunne bruges til at tørre sved af panden, eller næsen eksempelvis.

Fox-Demo-Savant-glove-back

Fox-Demo-Savant-glove-sweat-wiper

Handsken er udstyret med en smal elastik omkring håndleddet og en lidt kraftigere elastik i siden – det gør dem hurtige at få af og på.

Fox-Demo-Savant-glove-front

Handsken er testet i en str. L og personligt svinger jeg mellem M og L i handsker – uanset producent. Lige i dette tilfælde havde en str. M dog passet bedre, for denne handske er beregnet til at sidde helt tæt og det gør en str. L ikke på undertegnede. Handskens tynde materiale og det faktum at den er ret fleksibel, ville gøre at en str. M ville smyge sig om hånden, uden at føles stram eller for tæt-siddende.

I praksis byder Fox Demo Savant Glove ikke på specielt meget komfort, for der er ingen absorberende puder eller lign. i håndfladerne. Til gengæld får man optimal kontrol og føling med cyklen, da handsken er så tynd at man næsten ikke bemærker man har den på. Handsken er tætsiddende og materialet så tilpas tyndt at bevægeligheden næsten er som uden handsker! Dog har man, med Fox Demo Savant Glove på, endnu bedre kontrol over cyklen, da underdelen giver et bedre greb omkring styret og silikone-print på fingrene giver øget kontrol over gear og bremser – derudover er ens fingre også rimelig godt beskyttet hvis man skulle være så uheldig at styrte.

Materiale

  • 50% polyamid nylon
  • 45% polyester
  • 5% PVC

Fox-Demo-Savant-Glove-both

Konklusion

Fox Demo Savant Glove er et par virkelig lette og tynde handsker der giver ualmindelig god kontrol og føling med cyklen – men uden den helt store komfort. Fox Demo Savant Glove er velegnet til MTB rytteren der vil køre stærkt og have fuld kontrol og føling – og som gerne vil gå på kompromis med komforten.

Pænt og funktionelt design samt ekstrem lav vægt, er hvad der ellers kendetegner Fox Demo Savant Glove.

Personligt er jeg nok mere til en “all-round” handske med mere fokus på komfort, men til de dage hvor det skal gå stærkt og man skal være i fuld kontrol, kan jeg sagtens se fordelen i en handske som Fox Demo Savant Glove. Men – hanskerne koster alligevel 279,- og det er også en slags penge hvis det er en hanske man sjældent vil bruge, man bør derfor nok gøre op med sig selv om man vægter fart og kontrol/føling meget højere end generel komfort.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 279,-

Funktionalitet og pasform 7
Design 8
Pris 8
7.7
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
De bedste julegave idéer til mountainbikeren
Julen står for døren og det kan være svært at finde den...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.