Test: Fox Digit Glove cykelhandsker

Samlet karakter

Hansker benytter de fleste, året rundt og uanset om man kører MTB eller Race, denne gang har vi, bogstavelig talt, haft fingrene i et par handsker fra Fox. Modellen hedder Digit og er et par lange handsker i det velkendte Fox design.

Design og funktioner

Fox Digit Glove er en forholdsvis let og luftig handske og dermed velegnet til brug forår og sommer. Modellen fås i flere forskellige farvekombinationer og endda i en udgave til kvinder.

Handsken er med lange fingre, men stadig en forholdsvis kort handske der ikke går langt op af håndleddet. Ved håndleddet lukkes den af en velcro-lukning i den elastiske kant. Oversiden er primært i letvægts og perforeret stof for god ventilation og åndbarhed, mens der ved ved knoerne er lidt polstring, for at beskytte ved eventuelle styrt.  Ved håndryggen er et større Fox logo i gummi-print, fed detalje! Oversiden af fingrene er ligeledes i samme perforeret stof og “delt” på midten for maksimal bevægelighed.

fox-digit-gloves-front

På tommelfingeren er ikke fleece som vi ofte ser, men derimod micro-ruskind. Formålet og funktionen er dog det samme, nemlig at kunne tørre panden, næsen eller andet af.

Undersiden og håndfladen er i materialet kaldet “Clarino”, det er et kunstlæder materiale der er både let, holdbart, fleksibelt og så er det åndbart. I praksis betyder det at undersiden, til en vis grænse, holder vand ude – men stadig lader hænderne ånde. Materialets overflade minder mest af alt om russkind og er ligeledes med til at give et godt greb. Der er ingen puder eller lign. i handsken, kun ét lag mellem hånd og håndtaget. nemlig handsken. Det giver en rigtig god følelse med cyklen, men nogle vil måske nok savne lidt absorbering i form af en pude. På pege og langefinger er silikone-print, for en bedre føling med bremsegreb bl.a..

fox-digit-gloves-fingertips

 

fox-digit-gloves-back

Fox Digit Glove har en tæt pasform og sammen med det tynde og lette materiale giver det en rigtig god føling og bevægelighed, man bemærker nærmest ikke man har dem på – og så alligevel, for man har pludselig et beskyttende lag på, hvis man skulle styrte eller på anden hvis komme til skade med hænderne. Det lette og luftige materiale gør ligeledes at de nemt kan bruges om sommeren, uden at være for varme.

Konklusion

Fox Digit Glove er et par virkelig fede handsker med lange fingre, til brug forår og sommer. Der er ingen reelt beskyttelse mod vind og vejr, da materialet er meget tyndt og luftigt – så i regn, sne og kraftig vind er de ikke så bevendte, men til alle de lune dage er de perfekte, da man får beskyttet hele hånden, i en let og luftig handske.

Designet er, efter min mening, super fedt – nogle vil måske nok mene det er lidt for ungdommeligt. I brug er de fremragende, sidder godt til hånden, giver en tilpas beskyttelse og vigtigst af alt får man en god forbindelse mellem hånd og cykel. Jeg var en smule skeptisk over manglende gel-pude eller lign. i håndfladen, men jeg har i test-perioden ikke oplevet det som en mangel. Det skal nok i samme forbindelse nævnes at jeg sideløbende har testet Lizard Skins DSP håndtag der giver en ekstraordinær stødabsorbering.

En handske der nok primært appellerer til MTB rytteren der ikke ønsker at køre med korte handske og som godt kan undvære puden, men som leverer en optimal kontakt mellem rytter og cykel, i et fedt design og i en høj kvalitet!

fox-digit-gloves-front-and-back

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.