Test: Fox Forge CW MTB handsker

De seneste uger har vi “endelig” fået temperaturer under frysepunktet og det stiller pludselig større krav til ens påklædning, særligt på de dage hvor det samtidig også blæser.

Vi har de seneste uger testet Fox Forge CW, et par vinterhandsker til MTB brug på de kølige og fugtige dage.

Fox angiver ingen komforttemperatur for Forge CW, men jeg vil anbefale dem fra temperaturer omkring 5 grader til omkring -10 grader. Handsken består af en inder og yderhandske, der sammen giver en hanske med enorm god beskyttelse mod vind og vejr, men samtidig lader hænderne ånde!

Fox’ MTB produkter er ofte kraftigt inspireret af Deres motorcross produkter og Forge CW er ingen undtagelse. Der er tale om en forholdsvis kraftig hanske med højt skaft – udført i sort og mørk grå, diskrete farver! Oversiden af hansken er udført i et materiale der umiddelbart minder om softshell og ved fingrene er der ekstra beskyttelse i form af “polstring” på pege og langefinger, men der på lille og ringefingeren er en kraftigere beskyttelse – hvis man skulle være så uheldig at styrte. På håndryggen er Fox Head logo’et præget i materialet og ved håndleddet holdes handsken tæt ved hjælp af en smal elastik og en kraftig velcro-lukning.

Fox-Forge-CW-MTB-handsker-wrist

Handsken underside er udført i Clarino, et kunstmateriale der minder om en blanding mellem læderl og russkind og er vandresistent, faktisk med det er åndbart, let og holdbart. På pege og langefingeren er silikoneprint for bedre greb omkring bremser og skiftegreb – men desværre er der ingen ledende fibre i fingerspidserne, så handskerne kan ikke bruges sammen med smartphones. På tommeltotten er blødt fleece, så den kan bruges til at tørre panden, eller næsen med.

Fox-Forge-CW-MTB-handsker-back

Fox-Forge-CW-MTB-handsker-thumb

Handsken inderside er blød, men ikke polstret eller opkradset, faktisk består handsken af hele 3 dele, den inderste del man stikker hånden i, herefter en åndbar “membran” der er både vind og vandtæt, samt selve yderhandsken der sikre den endelig beskyttelse. Denne opbygning kaldes HIPORA og er en forholdsvis ny måde at opbygge handsker på, jeg er i hvert fald ikke stødt på dette navn før nu… Den grundlæggende tanke og idé med denne opbygning er at hænderne skal kunne ånde, men der hverken må kunne komme vind eller vand ind. På den måde kan man, med en forholdsvis tynd handske, holde fingrene varme selv i meget lave temperaturer, hvor man i de fleste andre handsker ville have brug for polstring af den ene eller anden art.

Handsker er, som nævnt tidligere, ikke specielt tykke – men er dog stadig et par kraftige handsker og man mister derfor en del af følingen, som ved praktisk talt alle andre vinterhandsker. Den opmærksomme har måske også opdaget at der “mangler” en eller anden form for pude i håndfladen, men det er faktisk ikke noget jeg har savnet i denne handske hvilket nok primært skyldes den er rettet mod MTB brug hvor puder, for mit vedkommende, ikke nødvendigvis er et krav…

Pasformen er ikke hele tæt, der er lidt mere plads i Forge CW end en sommerhandske og det gør også at str. L næsten er i overkanten til undertegnede, der tidligere har haft lidt udfordringer med at Fox’ str. M har været i underkanten. Jeg synes dog bestemt ikke det gør noget at der er lidt ekstra plads i handsken, særligt når den skal bruges i koldt vejr, da det også er med til at holde på varmen. Handskerne kan lukkes tæt omkring håndleddet med velcro og der er plads nok til at de kan trækkes udover trøjen eller jakken, så man helt undgår at der kommer kold luft ind og op ved håndleddet.

Jeg har primært testet handskerne i temperaturer lige omkring frysepunktet og den ultimate test var en weekend-tur hvor temperaturen kun lå lige omkring frysepunktet, men vinden gjorde det føltes som 10 og 20 minusgrader – og her bestod Forge CW!

Konklusion

Forge CW er et par top-klasse MTB handsker til de rigtig kolde dage. Diskret og klassisk design, der dog stadig er lidt råt, med en fremragende åndbarhed og superb beskyttelse mod både vind og nedbør. Som eksempel kan nævnes at jeg på en “test-tur” styrtede et sted med is og vand, hvor håndfladerne blev helt våde, det frøs lynhurtigt til is og tøede stille og roligt op, men uden at fugten trængte ind i handskerne.

Samlet set er jeg ret imponeret over handskerne åndbarhed, kombineret med den gode beskyttelse mod vind, såvel som sne og vand – uden at der er tale om et par vildt tykke og klodsede handsker. At de så ydermere er udstyret med lidt ekstra beskyttelse til fingrene – giver bare endnu et plus i min bog.

Nogle vi måske savne pude eller lign. i håndfladerne, men jeg har i test-perioden ikke savnet det! Dog ærgrer det mig at handskerne ikke kan bruges sammen med smartphones, selvom man måske alligevel kunne have svært ved at ramme “tasterne” på skærmen, men hvis man så i det mindste bare kunne besvare og evt. afvise opkald…

Køb dem hvis du er til Fox’ rå stil og høj grad af beskyttelse mod både knubs samt vind og vejr.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 499,-

  • Fås hos udvalgte Fox forhandlere, eller online på BlackSnow.dk
Funktionalitet og pasform 9
Design 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: BikeBrother Sportsvask
Danske BikeBrother har for nyligt lanceret en sportsvask, altså et vaskemiddel udviklet...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.