Test: Fox Sidewinder Polar Glove

Samlet karakter

Vi fortsætter med tests af Fox produkter fra Deres All mountain/trail-serie og skal denne gang kigge på et par handsker til efterårsbrug. Modellen har fået navnet “Sidewinder Polar Glove” og er i alt sin enkelthed en handske med lange fingre og god isolation for brug efterår og mild vinter.

Design, detaljer og pasform

Fox Sidewinder Polar Glove fås i 2 farvekombinationer, en helt klassisk sort og en mere farverig i sort og fluorserende grøn – det er sidstnævnte vi har haft fingrene i. Farvekombinationen går igen i en lang række af andre Fox produkter, eksempelvis Bionix Softshell og Attack CW Short, så man sagtens kan sammensætte et helt sæt cykeltøj der matcher.

Sidewinder Polar Glove er lavet til MTB brug og designet skriger af “race” – det ligner mest af alt en handske man normalt vil bruge til motorcross. Det aggressive design er dog bestemt kun en fordel, det gør at handsken skiller sig ud og personligt synes jeg designet er rigtig cool.

fox-sidewinder-polar-glove-pair1

Handskerne er ret lette og meget tynde, netop for at man bevarer så meget af følingen som overhovedet muligt, men uden man går helt på kompromis med den isolerende effekt som er ret væsentlig i en handske til brug efterår/vinter.

fox-sidewinder-polar-glove-wrist

Oversiden af handsken er vindtæt og udført i forskellige materialer, nok primært for syns skyld. Der er et stort Fox logo i gummi ved håndryggen og fingrene har fået en “mest-overflade” der dog ikke betyder at de ikke er vindtætte, for de er de stadig. Området omkring knoerne har fået en ekstra polstring og denne går igen øverst på lille og ringefingeren. Ved pege og langefingeren er oversiden dog delt i to, formentlig for at øge komforten og sikre at man også kan komme af med varmen igen. Det er også de to fingre der er mest i brug, da det vil være dem der betjener bremser og gear. På tommelfingeren er der fleece, så sved og snot kan tørres af – hurtigt og nemt. Øverst lukkes handsken med en kraftig velkro-lukning som holder handsken lukket tæt omkring håndleddet – her vil man også bemærke at handsken ikke andet end lige dækker håndleddet. Nogle vil måske foretrække en handske der dækker lidt længere op, men faktisk synes jeg den dækker tilpas meget og det øger komforten og bevægeligheden at den ikke går højere på.

fox-sidewinder-polar-glove-hand

Undersiden af handsken er lavet i ét stykke, materialet hedder clariono og det er et syntetisk materialer der på mange måder ser og føles som læder eller alcantara. Det er blødt og man har et godt greb omkring styr og håndtag uanset om det er vådt eller tørt. I pege og langefinger er silikone-print yderst for endnu bedre greb og kontrol over bremser og gear.

fox-sidewinder-polar-glove-silicone

Sidewinder Polar Glove har ingen polstring i håndfladen og det vil nogle helt sikkert savne – dog vil jeg sige at jeg også normalt er foretaler for en pude af en eller anden art – men i Sidewinder Polar Glove har jeg på intet tidspunktet savnet det!

Umiddelbart er de lidt små i størrelserne, eller også er mine fingre for tykke – men da pasformen er meget tæt bør man sikre man får den korrekte størrelse, så de ikke sidder for tæt og derved kun er til gene. Længden på fingre og “pladsen” i handsken generelt er glimrende, de sidder tæt – men kun lige tilpas så man stadig kan bevæge hånd og fingre uden problemer. Den slanke profil og brugen af forholdsvis tynde materialer gør at man har en super god føling med alt hvad der sker med disse handsker. Vinden holdes ude og det samme gør let regn, men da handsken ikke har en tyk polstring til at holde på, eller give varme – kræver det at man får varmer hænderne op. Når det så til gengæld er sket, er der ingen problemer i at holde varmen med Sidewinder Polar Glove på.

Konklusion

Fox Sidewinder Polar Glove er en super fed handske til brug efterår og mild vinter, jeg har testet handsken ned til omkring frysepunktet og det vil være deromkring jeg vil anbefale handsken, kommer vi meget længere ned tror jeg de fleste vil foretrække en hanske med lidt mere polstring som giver varmen hurtigere, da man med Sidewinder Polar Glove skal arbejde sig til varmen i fingrene – når det så er gjort, formår Sidewinder Polar Glove så også at holde på varmen og stadig holde vinden ude – ligesom småregn.

Designet er aggressivt, særligt i den testede farvekombination, men jeg synes de er super cool og passer fint til MTB-brug, evt. i kombination med andre af Fox produkter. Materialerne er at super høj kvalitet og man fornemmer straks der er tale om et gennemarbejdet produkt der ikke kun ser godt ud, men også i høj grad er lavet til at blive brugt. Det eneste svage sted på handsken er den perforerede overflade øverst på fingrene, den bliver hurtigt lidt “nusset”, men det er hvad man kan og skal forvente af en sådan “mesh-overflade”. Det betyder dog intet for funktionaliteten og er heller ikke noget man umiddelbart bemærker, medmindre man nær studerer handskerne.

Jeg har testet Sidewinder Polar Glove  de seneste par uger og i al slags vejr, uden på noget tidspunkt at have haft grund til at brokke mig. De holder vinden uden og får man oparbejdet lidt varme i fingre og hænder, skal Sidewinder Polar Glove  nok holde på denne varme. Pasformen er fremragende og selvom nogle måske vil savne en pude i håndfladen, har jeg bestemt ikke savnet dette og må sige de er blandt de bedste MTB handsker jeg til dato har prøvet når vi snakker ren komfort og ikke vind/vandtæthed eller lign.

Samlet set kan jeg ikke andet end give mine bedste anbefalinger til Fox Sidewinder Polar Glove.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 399,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

1 kommentarer

  • […] et par uger siden testede vi Fox Sidewinder Polar Glove, en forholdsvis tynd handske med lange fingre som dog stadig er og var velegnet til brug efterår […]

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.