Test: Fox Striker MTB cykelhjelm

Tilbage i maj testede vi Fox Flux, cykelhjelm rettet mod all-terrain/trail brug, denne gang har vi haft fingrene i Fox Striker, der er rettet mod Cross Country (XC) brug, det man normalvis som motionist vil køre i Danmark.

Striker hjelmen er derfor lidt mindre kraftig udført og har et generelt slankere design.

Design funktionalitet og pasform

Fox Striker fås i flere forskellige farver, både de mere farverige samt den mere klassiske og afdæmpede som den testede sorte udgave.

Modellen kommer med aftagelig skygge og med et ekstra sæt puder, såfremt man skulle få brug for at udskifte disse.

fox-striker-mtb-cykelhjelm-front

Det overordnede design er forholdsvis aggressivt og udstråler “race”. Der er i alt 22 udluftningshuller, så ventilationen i hjelmen er rigtig god. De to der er placeret bagpå hjelmen, nederst, er med plast-net. Hjelmen er designet sålededes at baghovedet er godt beskyttet, ved ganske enkelt at lade den gå lidt længere ned bagpå, end så mange andre hjelme.

fox-striker-mtb-cykelhjelm-back

Der er enkelte elementer der bryder det sorte design, bl.a. et par reflekterende striber øverst, samt Fox logo’et der ligeledes er reflekterende.

Indvendigt er hjelmen fornuftigt polstret, så den også er rar at bære – som tidligere nævnt kan denne polstring udskiftes, såfremt man får brug for dette. Der er polstering overalt, altså både for, bag, i siderne og i toppen.

Fox Striker er udstyret med Fox’ egen justerings-mekanisme de kalder “Detox”. Systemet består af 2 spænder bagpå hjelmen der kan justeres uafhængigt af hinanden for at tilpasse størrelsen. Det fungerer rigtig fint og er lige så nemt at justere og tilpasse som dem der er udstyret med et “drejehjul”.

Ved hagen lukkes hjelmen med et traditionelt spænde og dette er ligeledes ret nemt at justere så det passer den enkelte.

Hjelmen vejer, i en str. S/M der passer til omkreds fra 54-58 cm, 302 gram – hvilket bestemt ikke er afskrækkende for en kraftig MTB hjelm.

I praksis er Fox Striker en yderst behagelig hjelm til MTB brug. Den yder rigtig fornuftig beskyttelse, er nem at justere så den passer perfekt og så sidder den godt til hovedet. Sidstnævnte betyder at man bemærker den mindst muligt under brug – i min verden en ret væsentligt funktion.

fox-striker-mtb-cykelhjelm-side

Konklusion

Samlet set er Fox Striker en rigtig lækker cykelhjelm til MTB brug. Fedt, aggressivt design, lækker pasform, gode materialer og en rimelig vægt gør den til en oplagt kandidat. Selv har jeg brugt hjelmen flittigt de seneste måneder og har ikke haft noget at udsætte på den. Den er meget behagelig at benytte, sidder godt, der er passende ventilation så den kan bruges både sommer og vinter og så er designet altså bare lækkert – i hvert fald efter min mening.

Prisen er i den høje ende, men en cykelhjelm er noget af det mest essentielle og én af de få ting man bruger på hver eneste cykeltur – så man bør unde sig selv en ordentlig en af slagsen!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 849,-

9 Funktionalitet og pasform

9 Design

8 Pris

8.7
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Christensen

Guide: Tjek slid på dine bremseskiver

Har du en cykel med skivebremser skal du, udover at tjekke og...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.