Test: G-Form Elite Knee-Shin Guard – Youth & Elite Knee Guard

Samlet karakter

G-Form er et amerikansk firma der har deres kerneområde indenfor produktion og udvikling af beskyttelse, til sportens verdenen, herunder ski/snowboard, skate, Fodbold, håndbold og cykling (BMX og MTB). Den amerikanske virksomheden både udvikler og producere deres produkter i USA, hvor mange andre får produkterne produceret i østen.

G-Form’s sortiment indenfor kategorien “cykling”  rummer i alt 18 forskellige produkter, fra t-shirts med beskyttelse til ankelbeskyttere, faktisk så laver de idag beskyttelse fra top til tå, dog ikke hjelme.

Vi har i denne omgang fået fat i et par Elite Knee Guard til voksne og et par Elite Knee-shin Guard til børn, der kan bruges fra almindelig XC MTB, enduro og til downhill. Jeg har tidligere lavet test på rygskjold og jeg kan kun sige at selv om mange måske synes det er overdrevet, så mener jeg det er en god ide at have på. Det kan forhindre at man skal have benet i gips eller undgå en flækket knæskal.

Design og funktionalitet

G-Form knæbeskyttere fås i mange forskellige størrelser, på G-Form’s website er der en rigtig fin størrelsesguide med mål, så man sikre sig den helt rigtige størrelse alt efter tykkelse af lår og skinneben. Det er rigtig vigtig at man får den rigtige størrelse, hvis de er for store så vil de glide ned mens man cykler og er de for små så strammer de, hvilket vil resultere i at de ikke er behagelige at cykle med. Alle modellerne fås i forskellige farver så de passer til enhver smag.

Begge knæbeskytter er udført som en “strømpe” man trækker over knæet, materialet er en kombination af nylon (82%) og spandex (18%), sidstnævnt er med til at give en god strækbar effekt. På begge knæbeskyttere er der en bred elastisk med en silikone kant der holder knæbeskytteren på plads så den ikke glider ned.

Selve beskyttelses pad’en er meget flexible, hvilket gør at den passer sig 100% til brugerens knæ og ben. Hvis man står med knæbeskytteren i hånden, kan man vride den i alle retninger hvor selve pad’en bare følger med, så den er utrolig fleksible. Denne fleksibilitet kommer fra at selve pad’en er opdelt i felter, således de mest udsatte steder er beskyttet, men uden at man mister mobilitet og fleksibiliten.

Netop materialet som G-Form bruger til selve pad’en – er det der adskiller G-Form Elite-serien fra alle mulige andre mærker. Materialet er bygget på en teknologi kaldet for RPT (Reaction Protection Technology). Kort fortalt så gør denne teknologi at materiale som udgangspunkt er blødt og “modellerbart”, men så snart det udsættes for kraftpåvirkning bliver det stift. Vil man læse mere omkring teknologien og hvordan materialet gør det muligt, er der en fin illustration på G-Form’s hjemmeside.

Vi var her i sommer på Mountainbike ferie i Harzen, hvor jeg havde begge mine børn med i Braunlage og Hahnenklee bikepark. Jeg havde, ud over disse to modeller som vi skulle teste, købt fuld beskyttelses pakke fra G-Form med med knæ og albue beskytter til både mig og børnene, og jeg må sige at de kom til sin ret ved børnene, når man sender dem ned af de stejle steder i bikeparken. Kalle min søn på 6 år, havde udset sig et af downhill sporene i Hahnenklee den ene dag, hvor det går rimeligt stejlt ned af. Han er dygtig på en cykel, så vi aftalte at tage det med ro og kører uden om alle hop, men det ene sted var der så store bremsehuller at de tog magten fra ham og hans 24″ cykel og han styrtede med fuld musik på knæer og albuer. Det første jeg tænke var at vi aldrig ville komme ud og cykle igen. Men efter 3 min hvor han lige var faldet til ro, så var han maks klar. hans knæer og albuer havde ikke fået en skramme. Så jeg kan kun sige at det virker til UG.

Jeg kan godt lide G-form’s produkter da de har den fleksibilitet, når jeg har kørt med andre knæbeskyttere har det været nogle hårde nogen, og har følt at jeg har mistet bevægeligheden, det er langt bedre med disse her, de er langt mere smidige og fleksible.

Modsat mange andre knæbeskyttere kan G-form’s knæbeskyttere faktisk maskinvaskes, så de ikke kommer til at lugte som nogle gamle MTB sko der aldrig har hørt om sæbe. Det er meget fedt, at man tager det af med alt tøjet og smidder det i samme vask.

Som nævnt tidligere, mener nogen at det er overdrevet at kører med knæbeskyttere, jeg mener dog det er yderst vigtigt. Man skal ikke falde meget forkert for enten at flække knæskallen eller bare ødelægge knæet, det hjælper G-Form knæbeskytter med at det ikke sker. Den model med skinnebens beskytter hjælpe også med at man ikke får “flats sår”. Min dreng flere gange oplevet at foden hopper af pedalen og man med de skarpe flats pedaler får store sår op af skinnebenene. Det sker heller ikke med G-Form Elite Knee-Shin Guard – Youth.

Konklusion

Med G-form knæbeskyttere kan man med ro i maven enten selv kører ud på mountainbike eller sende børnene afsted, uden den store frygt for at der sker vildt meget med knæ og skinneben. De fungere rigtig godt, og man går ikke meget på kompromis mht. komfort og smidighed. Selvfølgelig kan det mærkes at man har dem på, men de er langt mere behagelige at have på end mange andre modeller som ikke er så fleksible.

Både jeg og mine børn er utrolig glade for dem, og har stor glæde af dem. Alene bare det at min dreng ikke får sår op af skinnebenene fra flats pedalerne er fantastisk.

Når man lige har vænnet sig til at kører med dem, så mærker man ikke at de er på. Det er lidt det samme som at kører med “langerør” løseben, de strammer også lidt i starten, men når de har sidder der i 5 min så mærker man dem ikke mere.

Så alt i alt er det nogle super gode knæbeskyttere, til rytteren der ønsker at beskytte sig optimal beskyttelse uden at gå for meget på kompromis med bevægelsen betragteligt.

Pris og tilgængelighed

Vejledende priser:

  • G-Form Elite Knee-shin Guard – Youth Pads – 790,-
  • G-Form Elite Knee Guard – 750,-

Nærmeste forhandler oplyses af distributøren Sunshine Distribution på +45 5355 4130

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.