Test: Gemini XERA 950 Lumen LED forlygte

Samlet karakter

De lyse sommeraftener er ved at være talte, og vi går med hastige skridt mod efterårs og vinter månederne. Vi skal derfor igang med at teste lygter som kan bruges til mountainbike i skoven. Den sidste måned har jeg de sene aftener kørt skoven tynd med denne kompakte lygte fra Gemini. Grundet den kompakte størrelse og vægt på bare 55 gram er den meget velegnet til hjelmen. Lygten har en maksimal lysstyrke på 950 lumen.

Hvad er der i kassen?

I den flotte emballage finder man følgende:

  • Gemini XERA 950 LED forlygte
  • Batteripakke, 7.4V/2600 mAh (2-Cell batteri)
  • Hjelmbeslag
  • Beslag til hovedmontage
  • Elastik til batterimontering på hjelm
  • Batteritaske så batteriet kan monteres på stellet
  • Integreret holder til styr samt 2 gummi o-ringe til fastgørelse
  • 80 cm forlængerkabel
  • 220 volt oplader

Design og funktionalitet

Gemini XERA 950 er den mindste model i serien og det kompakte design, såvel som den lave vægt på kun 55 gram, gør den meget velegnet til brug på hjelmen, hvad enten man kører landevej eller MTB. Lygten er designet i aluminium, og bearbejdet rigtig flot, med køleribber på sidden, hvilket gør at den let kan komme af med varmen. Den flotte bearbejdning gør at man får et indtryk af at det er en kvalitetslygte og at der er kælet for detaljerne. På bagenden sidder én enkelt trykknap, her tænder/slukker man lygten ved at holde knappen nede, ligesom man skifter mellem de forskellige tilstande ved at trykke på knappen. Der sidder én Cree XM-L diode bagved det kraftige front-glas, der af producenten er angivet til et maksimalt output på 950 lumens.

Lygten er naturligvis vandtæt og kan bruges i al slags vejr. Den er som sagt testet ved de danske vejrforhold, og pt er det jo regn regn regn og regn vi har i Danmark 🙂

På lygten sidder der en 25cm ledningsstump hvorpå man montere batteriet. Her kan man enten vælge at sætte batteriet direkte på eller med forlængerledningen. Det betyder at man både har muligheden for at montere batteriet på undersiden af frempinden eller nede på stellet. Hvis man har plads på undersiden af frempinden behøver man ikke forlængerledningen. Ledningerne samles på denne lygte model ved at presse stikket sammen. Jeg foretrækker personligt at det skrues sammen så man sikre, det er mere tæt og at stikkene ikke hopper fra hinanden.

Gemini XERA 950 har 3 forskellige tilstande, lav, medium og høj lysstyrke, samt en 4. mulighed for “blink”. Sidstnævnte er en funktion som dog kun vil være interessant for bykørsel hvor der ikke er behov for at lyse vejen op, de tre styrker kan ses længere nede i artiklen.

Batteripakken til Gemini XERA 950 er et 2-cell batteri, den er på 7.4V / 2600 mAh. Batteripakken er lavet i et hårdt plastik som gør at den er væsentlig mere hårdfør end andre batteripakker der er på markedet. Der medføler et etui der er rimelig rengørings-venlig og samtidig beskytter batteripakken mod vind og vejr, samt eventuelle stød. Etui’et til batteripakken har et velcro-bånd omkring, så det let kan monteres et passende sted på cyklens stel. Batteripakken er opgivet til en batteritid på 2 timer ved maksimal lysstyrke og op til 8,5 time ved lav styrke.

Som nævnt tidligere er denne lygte en perfekt størrelse til at være på hjelmen grundet den lette vægt. Som det ses på billedet er batteriet lavet, så den let monteres med den medfølgende elastik med velcro kan monteres på hjelmen. Beslaget til lygten er et standard beslag som er nem at montere. Ved at batteripakken også sidder på hjelmen, undgår man at ledningen hænger fast forskellige steder når man drejer hovedet, mens man okser afsted ude i skoven.

Praktisk test af Gemini XERA 950 LED Light

Low

Medium

High

Konklusion

Lige fra jeg åbnede æsken med lygten, følte jeg at det er en super god lygte i top kvalitet. Der er tænkt på de små finesser, og man er ikke itvivl om at man har modtaget noget kvalitet. Batteripakken er efter min mening det fedeste, og her ser man tydeligt at det er topkvalitet. Sådan en hård plast indpakning der er lavet helt vandtæt passer perfekt til det danske vejr som både kan være meget vådt og meget mudret. Stikkene til at samle lygten med batteriet trykkes sammen, og fungere også rigtig godt, men her foretrækker jeg personligt stik der er skruet sammen.

Af andre fede detaljer kan nævnes at der er forskellige velcrobånd med til montering, samtidig med forlængerkabel og alt andet man kan få brug for – der er derfor intet behov for at skulle investere i andet udstyr, alt er med fra start!

Lygten giver en rigtig god spredning på lyset, hvilket gør at den er rigtig god til skoven. Denne lygte kan godt bruges som eneste lygte på styret. Men vil dog anbefale at denne lygte sidder på hjelmen som sekundær og en kraftigere på styret. Denne lygte har en drifttid på 2 timer med et 2-cell batteri, hvilket til mig er i underkanten. Så jeg vil klart anbefale at man købte lygten med et 4-cell batteri, så får man op til 4 timers drifttid.

Samlet set er Gemini en rigtig god lygte, dog synes jeg den ligger i den lidt dyre ende. Men på den anden side så er kvaliteten på denne lygte, bedre end meget at det andet på markedet. Man skal ikke lade sig snyde af at denne lygte “kun” har 950 lumens, for der er stor forskel på hvordan man opgiver den værdi. Denne lygte giver for mig et langt bedre lys end nogle andre lygter der har et langt højere Lumens angivelse, hvilket også bevidner om kvalitet.

Pris og tilgængelighed

Set til 899,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.