Test: Giant Neos GPS

Samlet karakter

Markedet for cykelcomputere med GPS er herhjemme ret domineret af Garmin, men der findes efterhånden en del alternativer og Giant Neos er én af dem, for ca. 700,- får man en basic cykelcomputer – den har til gengæld indbygget GPS til nøjagtig tracking! Vi har testet den de seneste måneder.

Hvad er der i kassen?

Giant Neos GPS

Giant Neos leveres i en lille æske med følgende indhold:

  • Giant Neos GPS
  • Holder til styret samt o-ringe til montering
  • Vejledning
  • USB kabel

Her er hvad man skal bruge for at benytte enheder, inkl. USB kabel der bruges både til opladning og opdatering.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er giant-neostrack-gps-accessories-600x450.jpg
Giant Neos GPS – Indhold i kassen

Design og funktionalitet

Neos GPS er en ret kompakt lille enhed og den vejer da også kun 55 gram og måler 49mm x 74mm x 21mm. Skærmen er på 2″ og er bagbelyst så den også kan betjenes i mørke. Skærmen er dog en klassisk LCD skærm som kun kan vise de foruddefinerede datafelter og ikke grafik i farver og andet smart, til prisen kan man dog heller ikke forvente mere.

Giant Neos GPS – Forsiden

På venstre side er én knap der bruges til at tænde og slukke enheden, samt aktivere menuen, på højre side er 2 knapper til at bladre i menuen og starte aktivitet. Det kræver lidt tilvænning at betjene menuen, men rådført med manualen går det hele lidt nemmere.

Bagpå er mount til holderen integreret i Neos GPS og nederst er USB stikket gemt bag en lille gummi-flap der holder skidt og vand ude. Stikket benyttes til opladning og evt. opdatering.

Giant Neos GPS – Bagsiden
Giant Neos GPS – Holder

Neos GPS er IPX7 certificeret, så den tåler naturligvis vand og kan derfor bruges i al slags vejr.

Takket være den simple skærm er batteritiden ét af de steder hvor Neos GPS overhaler flere konkurrenter, den er nemlig på op til 16 timer – hvilket er ret fornuftigt, da man således slipper for at oplade mellem turene hvis man kører et par timer hver gang.

Giant Neos GPS – Skærmbillede

Udover den indbyggede GPS, så har Neos GPS også indbygget Bluetooth. Dette betyder at man kan tilslutte eksterne Bluetooth sensorer, eksempelvis kadence, fart, puls og lign., derudover gør Bluetooth funktionen at man kan koble den sammen med sin smartphone.

Muligheden for smartphone integration gør at man, på Neos GPS, kan få en meget simpel notifikation hvis telefonen ringer eller man får en besked – det virkelig smarte er dog Giant Neos App’en som gør det muligt at hente data fra Neos GPS og uploade det til eksempelvis Strava, ligesom man kan customize skærmbillederne med ønskede datafelter.

Giant NeosTrack App
Giant NeosTrack App
Giant NeosTrack App

Neos GPS registrerer, via GPS signalet, alle de gængse data, altså fart, distance, højdemeter, tid og sted. Derudover kan puls og kadence også registreres hvis man tilslutter Bluetooth sensorer, desværre kan man ikke bruge ANT+ sensorer som man måtte have haft fra sin Garmin enhed. Tilslutter man en ekstern Bluetooth sensor, vil enheden automatisk “gøre plads” til data fra denne på et af skærmbillederne.

Giant Neos GPS – Fra siden

Konklusion

Da Neos GPS ikke byder på en grafisk brugerflade er den indledende opsætning lidt mere omstændig, men med manualen ved hånden er det nemt overstået og man er hurtig klar til at tage enheden i brug.

Neos GPS gør ikke meget væsen af sig, men viser de basale data på den simple skærm under turen, når man kommer hjem kan disse data nemt uploades til eksempelvis Strava, trådløst via ens smartphone.

Neos GPS er til dem der ønsker en basal cykelcomputer som registrerer distance, hastighed, samtidig med at den via GPS’en tracker præcist hvor man har været – funkioner som mange motionister nok i virkeligheden sagtens kunne nøjes med.

Neos GPS er, når den først er sat op, super simpel at benytte, har en rigtig fornuftig batteritid, er hurtig til at starte op og så er den ret nem at bruge – perfekt som “starter-model” til dem der ikke ønsker at bruge flere tusinde kroner på en cykelcomputer, eller bare godt kan “nøjes” med en mere simpel model.

Pris og tilgængelighed

Set til 699,-

Køb Giant Neos GPS

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.