Test: Giant Recon HL500 cykellygte

Giant er, for de fleste, nok bedst kendt for deres cykler, men de har også et ret omfattende tilbehørsprogram og vi har i første omgang fået lov at se nærmere på et par af deres kraftige cykellygter.

Recon HL500 er en 500 lumen LED forlygte med indbygget, genopladeligt, batteri. Den er rimelig kompakt, men stadig forholdsvis kraftig, så den gør sig godt til pendleren eller landevejsrytteren – til mountainbikeren i skoven er den ikke helt kraftig nok.

Hvad er der i kassen?

Recon HL500 kommer i en emballage der indeholder selve lygten, en holder med gummi-strop, en holder til GoPro beslag, microUSB kabel til opladning samt en trykt vejledning.

Udvalgte specifikationer

  • 500 lumen
  • 4 tilstande
  • Op til 100 timers batteritid (Blink)
  • Vejer 81 gram

Design og funktionalitet

Recon HL500 er udført i CNC-fræst aluminium, det ser lækkert ud og er et holdbart materiale, samtidig er det med til at holde vægten nede. Apropos vægten, så vejer lygten også kun 81 gram – så den hører til i den lette ende, dette gør det også muligt at montere den på hjelmen via GoPro beslaget.

Lygten har én enkelt diode foran og udskæringer i siden, så lygten er synlig fra siden – det er bl.a. et krav for at den skal kunne godkendes i Danmark.

På toppen er én enkelt knap, den bruges til at skifte tilstand samt tænde og slukke lygten, den indikerer ligeledes hvor meget strøm der er tilbage, da den lyser enten grøn eller rød.

I bunden af lygten er indgang til microUSB kablet, så lygten kan oplades. Batteritiden er op til 100 timer ved blink, men på “high” skal man kun regne med ca. 2 timer, hvilket er udmærket størrelse og vægt taget i betragtning.

Lygten har 5 forskellige tilstande, høj, mellem og lav blus, samt to forskellige blinke-tilstande. Mellem og høj vil være de foretrukne til pendling og landevej, medmindre man blot ønsker at blive set og ikke har grund til at skulle lyse vejen op.

Holderen til lygten monteres nemt på styret uden brug af værktøj, det er blot en gummi-strop der sættes omkring styret hvorefter lygten klikkes i holderen – nemt, hurtigt og enkelt. Ønsker man at bruge lygten på et GoPro beslag, så medfølger der en lille adapter som lygten så klikkes i istedet.

I praksis er lygten nem at betjene, giver ret godt med lys grundet de 500 lumen og så er batteritiden opgivet korrekt, så man kan stole på de opgivne tider. Lygten har en fornuftig spredning til landevej og pendling, mens rækkevidden sikrer at du bliver set i god tid af medtrafikanterne.

Praktisk test

Konklusion

Recon HL500 fra Giant er en glimrende lygte til pendleren eller landevejsrytteren der træner i de timer hvor solen er væk. Den er nem at montere, fylder og vejer ikke specielt meget og har ved fuld styrke batteritid til 2 timer. Den giver et rigtig fornuftigt lys, så man både kan se – og blive set.

Med en pris på lige omkring 400,- er Recon HL500 heller ikke blandt de billigste, men prisen synes jeg faktisk er fornuftig, for pris og kvalitet hænger her ret godt sammen – man får et langt bedre produkt en en no-name 500 lumen lygte.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 409,-

Funktionalitet 9
Medfølgende tilbehør 8
Design 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Vejlsøhus: MTB ophold krydret med gastronomi
Vejlsøhus er et hotel og konferencecenter beliggende i Silkeborg, med ét af...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.