Test: Giordana Fusion 2021 cykeltøj

Giordana er startet i USA, men produceres i Italien – hvilket ofte i sig selv er et kvalitetsstempel.

Vi testede sidste år deres Fusion-serie, en serie som i år er blevet opdateret og opgraderet på en række punkter som vi kommer nærmere ind på. Den “gamle” Fusion-serie var et ret godt køb, så forventningerne til 2021 udgaven var skruet op godt!

Giordana Fusion Bib shorts 2021

2021 udgaven af Fusion Bib shorts er blevet opdateret på en række områder, mest på design og detaljer, mens puden er bevaret. Designet er stadig holdt i sort og er ret klassisk og diskret, hvilket betyder de kan bruges med enhver jersey. De er med seler og ryg i mesh, hvilket betyder god ventilation og åndbarhed, mens materialet også er enormt strækbart for god pasform og komfort. Selerne er flade og laserskårne, så man undgår de folder og potentielt skarver i og ved skuldrerne.

Stykket omkring taljen er også blevet redesignet og går nu lidt længere op end den gamle model, det giver lidt mere støtte og stabilitet i bib shortsene og så beskytter det også en større del af ryg/lænd. De går dog ikke højere op end de stadig er til at få ned, hvis man har brug for (som mand) at lade vandet på cykelturen…

Materialet omkring benene er i lycra og med let kompression, materialet er forholdsvis tyndt og let – hvilket også er anerledes fra tidligere model hvor der var brugt et kraftigere og lidt tungere materiale.

Afslutningerne ved benene er hele 7,5 cm. brede laserskårne elastiske bånd, det giver en tæt afslutning og de holder fint benene på plads, selvom der ikke er silikone indvendigt. Personligt ville jeg nok foretrække de mere “traditionelle” laserskårne afslutninger med silikonebånd indvendigt, men denne løsning fungerer fint og “river” ikke i hårene på samme måde.

På låret er et enkelt diskret Giordana logo og indvendigt finder man samme orange Cirro pude som på sidste års model og heldigvis for det, for det var en pude som passede mig helt perfekt. Puden er inddelt i zoner af varierende tykkelse for optimal komfort (op til 14 mm) – og til mig er denne pude helt perfekt. Den giver god støtte både bagtil ved siddeknoglerne og dækker også skridt regionen fint – den sidder tæt og former sig i høj grad efter rytteren. I praksis betyder det, for mig, at den føles som en helt naturlig del af bib shortsene. Puden har fået indsprøjtet antibakteriel Aleo Vera som Giordana hævder fjerner behovet for buksefedt, det er måske også delvist korrekt – men jeg ville nu selv fortsat bruge dette for at undgå ubehag.

Jeg har testet Fusion Bib shorts i str. S, og den størrelse passer glimrende til mine 65 kg. fordelt på 175 cm.

Giordana Fusion Jersey 2021

Fusion Jersey’en er en klassisk jersey med korte ærmer og gennemgående lynlås – lynlåsen er fra YKK, hvilket er lig med topkvalitet! Den er udført i 100% polyamid og materialet er forholdsvis let og luftigt med en let blank overflade. Materialet er virkelig blødt og lækkert og kvalitetsfornemmelsen er derfor helt i top.

Kraven er lille og det giver et hurtigt og aerodynamisk udtryk, sammen med ærmerne der er lidt længere end normalt, præcis som cykelmoden dikterer det i dag. Afslutningerne ved ærmerne er blot almindeligt opbuk, her havde jeg nok foretrukket en laserskåret afslutning – det ser lidt mere lækkert ud og en helt tæt pasform omkring overarmen.

Bagpå er 3 åbne lommer med elastik øverst, lommerne er forholdsvis dybe og rummelige – men åbningen sidder en smule højt, så jeg synes de er lidt svære at komme i mens man har jersey’en på.

Omkring livet er der elastikkant , bagpå med silikonekant for at holde jersey’en på plads og på ydersiden har den en lille refleks-stribe som øger synligheden.

Det forholdsvis tynde materiale giver god mulighed for at komme af med varmen og materialet er også UPF 40 certificeret hvilket er et udtryk for hvor godt materialet er til at beskytte mod solens UV stråler.

Jersey’en er testet i str. S og med mine 65 kg. og 175 cm. kan jeg ikke fylde den ud. Pasformen er lige “loose” nok for mig og jeg havde helt sikkert foretrukket en mere tæt pasform, både på kroppen og særligt ved ærmerne. Det er lidt skørt at bibshortsene i str. S passer helt perfekt, mens jersey’en burde have været et par numre mindre… Giordana kalder fittet for “relaxed” og det er nok en tand for “relaxed” til min smag.

Konklusion

Giordana har givet Fusion-serien en opgradering – selvom det i forvejen var rigtig fornuftige produkter. De nye Fusion Bib shorts er blevet endnu bedre med en mere lækker (og tæt) afslutning ved lårene og en mere åndbar overdel – det virker! Jersey’en er i virkelig lækker kvalitet, åndbarheden er god og designet kan jeg godt lide – dog er pasformen for afslappet til min smag, str. S sidder hverken tæt omkring kroppen eller ved ærmerne hos mig. Måske det “bare” skyldes jeg skulle have haft en str. XS eller XXS – man skal dog uanset hvad være opmærksom på at pasformen er meget afslappet.

Til knap 700,- er bib shortsene et virkelig godt køb og i praksis helt på højde med dyrere mærker – jersey’en er jeg nok mere lunken omkring, kvaliteten fejler intet, men pasformen er ikke min kop the.

Pris og tilgængelighed

Giordana Fusion Bib shorts: 699,-
Giordana Fusion Jersey: 519,-

Funktionalitet 9
Pasform 8
Design 7
Pris 9
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Isadore Alternative Gilet
Fra Slovakiske Isadore har vi i nogle måneder haft lejlighed til at...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.