Test: GripGrab Raptor (2017) MTB handsker

GripGrab’s Raptor handske er for kort tid siden lanceret i sin 3. udgave, vi har tidligere testet både den originale samt 2014-udgaven. Raptor handsken er en super tynd handske uden puder/polstring i håndfladen, den er vindtæt og har en let polstring indvendigt af blød fleece.

Design og detaljer

Materialet er en kombination af polyester og polyamid, materialet er let og føles faktisk ret lækkert udvendigt, såvel som indvendigt. Som nævnt indledningsvis, så er der tale om en ret tynd handske der af GripGrab selv betegnes som en handske der vil føles som et ekstra lag hud, hvilket naturligvis er lidt sat på spidsen, men alligevel ikke helt ved siden af.

Handsken har en tæt pasform og det forholdsvis tynde materiale gør at man har fuld kontrol over og føling med cyklen. Oversiden er vindtæt og med et enkelt reflekterende element på lillefingeren. Der er forstærkning ved tommeltotten, samtidig med at denne er med fleece så man kan tørre sveden af panden, eller snottet væk fra næsen. Undersiden af handsken er AX Suede, et materiale der minder om russkind, men er et mere slidstærkt kunstmateriale der også er delvist vandtæt. Undersiden af handsken er lavet i ét stykke, med silikoneprint overalt for maksimal greb omkring styr, bremser og gear. Som nævnt tidligere er der ingen gel-puder eller anden polstring.

Tommeltotten kan bruges sammen med en touchskærm, men de andre fingre kan desværre ikke betjene eksempelvis en iPhone skærm.

Omkring håndleddet lukkes handsken tæt med en tynd elastik, dette sammen med det ret fleksible materiale, gør at handsken sidder tæt omkring håndleddet, uden en stor og muligvis generende velcrolukning.

Indvendigt er handsken, som nævnt i starten, let foret med fleece, dette gør at den kan bruges fra ca. 15 plusgrader og ned til omkring frysepunktet, alt efter hvor hurtigt man fryser sine hænder naturligvis. Indvendigt, i håndfladen, finder man GripGrab’s egne opfindelse: Inside Grip – samme silikoneprint som på ydersiden af håndfladen. Det betyder at handsken sidder langt bedre fast på hånden og ikke rykker sig rundt. Dette giver en endnu bedre kontrol, så man føler man har 100% styr på cyklen til enhver tid.

Handsken kan bruges både forår, efterår og delvist i sommerperioden, dog på de lidt køligere dage. I temperaturer omkring 5-10 grader er den lette isolering perfekt afstemt, derover bliver den en smule varm for undertegnede og kommer vi under de ca. 5 grader savner jeg lidt mere polstring indvendigt. Handskens oversiden har en god åndbarhed, samtidig med at den godt kan klare en mindre byge – dette gør handskerne utrolig alsidige når man bor i Danmark.

Komforten i handskerne er virkelig god, fordi de netop sidder så tæt og er så tynde at man næsten ikke bemærker man har dem på. Samtidig giver silikoneprint både indvendigt og udvendigt et suverænt greb – så man hele tiden er i fuld kontrol!

Konklusion

GripGrab har taget én af deres absolut bedste handsker og forbedret den én gang til, det må siges at være ret imponerende. Raptor er, i 2017-udgaven, en superb handske til mountainbikeren der søger en handske der sidder tæt, giver et godt greb og som ikke har brug for polstring eller gel-puder i håndfladen. Samtidig kan den, takket være en let polstring med fleece indvendigt, bruges næsten ned til frysepunktet og ligeledes klare en lille byge. Dette gør den virkelig alsidig.

Lækker kvalitet ind og udvendigt, god komfort og en suveræn pasform – der er intet at sætte en finger på! Raptor fra GripGrab skal opleves og kan derfor kun anbefales.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 419,-

Funktionalitet 9
Pasform 10
Design 9
Pris 7
8.8
Mere fra Noel Juul Christensen
Nyhed: Lazer Sphere
Lazer har netop lanceret den nye Lazer Sphere cykelhjelm. Hjelmen bygger på...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.