Test: GripGrab Aviator Cap

Danske GripGrab’s sortiment af hjelmhue består af 3 dedikerede hjelmhuer, den tyndeste kaldes Microfleece Cap, dernæst kommer Windster Cap der minder om Microfleece Cap, blot med vindstop foran og rosinen i pølseenden er Aviator Cap som vi har testet i denne omgang.

Design og funktionalitet

Designmæssigt adskiller GripGrab Aviator Cap sig en smule fra de andre GripGrab hjelmhuer som vi har anmeldt, da den går lidt længere ned over ørerne og nakken – for at give en ekstra god beskyttelse. Huen er med vindstop hele vejen rundt omkring hovedet, mens toppen er åndbar – en nødvendighed for at man kan komme af med varmen/sveden igen. Huen er udført i forholdsvis tykt fleece, med microfleece indvendigt, i praksis betyder det at huen er blød indvendigt såvel som udvendigt. Kanten er let elastisk, således huen sidder tæt omkring hovedet.

gripgrab-aviator-cap-01

Da huen er i fleece og sidder ned over ørerne vil hørelsen naturligvis nedsættes betragteligt – af naturlige årsager, men GripGrab har forsøgt at minimere problemet, ved at perforerer indersiden – så ørerne ikke er helt lukket inde, en virkelig fed lille detalje som hjælper – men dog ikke eliminerer problemet. Personligt synes jeg det er rart at kunne høre og fornemme trafikken omkring mig, af samme årsag har jeg ikke høretelefoner i ørerne og høj musik når jeg cykler – med GripGrab Aviator Cap nedsættes hørelsen en smule, men du kan sagtens stadig høre og fornemme trafikken omkring dig.

gripgrab-aviator-cap-02

Huens design gør at den ligner en gammeldags pilothjelm med “lange ører”, det er måske ikke det smarteste design, men omvendt – den skal sidde under din cykelhjelm og det er vel funktionalitet og komfort der vægtes højere end design her…

gripgrab-aviator-cap-04

 

gripgrab-aviator-cap-03

For det bedste resultat er det vigtigt at huen sidder helt tæt omkring hovedet, derfor findes GripGrab Aviator Cap i 3 størrelser og der er en fin størrelsesguide på GripGrab’s website så man kan måle sig frem til korrekt størrelse, hvis ikke man køber produktet lokalt.

  • S: 54-57 cm.
  • M: 57-60 cm.
  • L: 60-63 cm.

Materiale

  • 100 % polyester
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader

Konklusion

Jeg har haft testet GripGrab Aviator Cap de seneste par måneder og særligt de seneste par dage har den virkelig fået lov til at vise hvad den dur til, med ca. -5 grader og vindstyrke der minder om stiv kuling. I temperaturer under frysepunktet og særligt når vinden er strid, er GripGrab Aviator Cap helt genial – den giver en god beskyttelse af hovedet, dækker hele øret og går langt ned i nakken, udover at holde på varmen og give en isolerende effekt, beskytter den også mod vinden og er guld vejr når temperaturen er under fryspunktet og vinden er hård! Bruges GripGrab Aviator Cap i temperaturer over frysepunktet (Ex. +5 grader), aktivt – eksempelvis ved MTB kørsel, vil den formentlig blive en tand for varm at have på, i hvert fald efter min personlige mening. Til landevejskørsel, hvor man måske sveder knap så meget, vil den sagtens kunne bruges i temperaturer lige over frysepunktet.

Kort sagt: En virkelig lækker hjelmhue der brillere når temperaturen er lav og vinden strid. GripGrab Aviator Cap gør det til en fornøjelse, for hovedet i hvert fald, at kører i minusgrader!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 249,-

Læs mere om GripGrab Aviator Cap

Find lokal forhandler af GripGrab Aviator Cap eller køb online hos CykelGear.dk og CykelPartner.dk

Funktionalitet 9
Design 7
Pris 9
8.3
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Michelin Wild Grip’R2 MTB dæk
I efteråret og vinteren har vi testet Wild Grip’R2 fra Michelin –...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.