Test: GripGrab Endurance Bib Shorts

Danske GripGrab kender vi sædeledes godt her på redaktionen og vi har igennem årene testet og anmeldt praktisk talt alle deres produkter indenfor deres primære kategorier som har været handsker, hue, skoovertræk og lign.

GripGrab har på det seneste udvidet deres sortiment med cykeltøj og har nu et ret omfattende sortiment af bibshorts og jersey’er også.

For nuværende er der 2 forskellige modeller af bibshorts, Racing og Endurance – hvor vi her har kig på Endurance udgaven som er lavet til alle dem der søger komfort på både de korte og i særdeleshed de lange ture.

Design og detaljer

Endurance Bib shorts fås i enten sort eller mørkeblå (navy) og i størrelser fra XS -> XXL. Materialet er Power Lycra, som består af 80% polyamid og 20% elastan, resultatet er et materiale som er både slidstærkt, strækbart og åndbart.

Overdelen er overvejende i mesh, med forstærkninger ved selerne for at undgå at materialet trevler eller flosser – det er godt tænkt! Der er også plads til en radiotransmitter, hvis man på et tidspunkt går pro-vejen! Selerne er flade og laserskårne, så man undgår de folder – hvilket også er en stor fordel.

Indvendigt i Endurance Bib Shorts finder man en turkis Zoom-X pude fra Elastic Interface, en Italiensk producent af indlæg/puder til cykelshorts. Puden er forholdsvis kraftig og med god polstring og støtte, samtidig dækker den også foran ved skridtet, men i et tyndere og mere åndbart marteriale. Puden er inddelt i zoner af varierende tykkelse for maksimal komfort og støtte de helt rigtige steder.

Ved lårene er mesh-paneler på siden, dette er med til at øge “ventilationen”, mens de samtidig kan strækkes lidt ekstra, for helt tæt pasform. Afslutningerne er brede laserskårne elastikker med silikoneprint indvendigt, hvilket betyder helt tæt pasform og ben der ikke kravler op undervejs. Mellem bibshorts og elastikken er placeret en diskret lille reflekskant, som øger synligheden hvis man kører under ringe lysforhold.

På låret er et lille diskret GripGrab logo, ligeledes i reflekterende print, og det er faktisk det eneste “forstyrrende” element i designet der ellers er helt clean. Det er et helt bevidst valg fra GripGrab’s side, da man således kan bruge dem sammen med enhver jersey.

Komfort og pasform

Endurance Bib Shorts er meget behagelig at have på, materialet smyger sig til kroppen, men er stadig enormt strækbart og meget åndbart – så man nemt kommer af med varmen. Overdelen som delvist er i mesh sikrer også god åndbarhed, mens de flade seler gør at man undgår seler der folder og gnaver i skuldrerne.

Afslutningerne ved lårene, med silikoneprint indvendigt, gør at bib shortsene giver lidt modstand når man skal have dem på, men det betyder så også samtidig at benene ikke glider op – men i stedet bliver på plads under cykelturen.

Puden fra Elastic Interface er noget nær fantastisk, den giver den helt rette støtte, de rigtige steder, for mig og der er intet der hverken generer eller gnaver. Den har en tilpas tykkelse, men er stadig fleksibel nok til at den former sig helt efter rytteren.

Jeg har testet Endurance Bib Shorts i str. S og med mine 65 kg. og 175 cm. har det været den rette størrelse, de sidder tæt til – men det betyder også at der ikke er materiale der folder, en pude der “skrider” eller lign. det hele holdes tæt til kroppen og på plads, så man får maksimal komfort.

Konklusion

Det kan næppe komme som den store overraskelse at jeg er blevet ret begejstret for Endurance Bib Shorts fra GripGrab, de sidder perfekt, har en god pude og et diskret, men stadig lækkert, design.

Efter en måneds tid kan jeg ane en lille smule slid foran ved skridtet, hvor puden “stopper” og kanten af puden indvendigt gnubber sig lidt op af ydermaterialet. Om det bliver et problem er nok for tidligt at sige, men det er lidt tidligt at kunne se slid på et par bib shorts til over 1000,-

Når det så er sagt, så giver Endurance Bib Shorts fantastisk komfort på både korte og lande ture, en rigtig god åndbarhed på de varme dage – både materiale og pude samt fine detaljer såsom ryg delvist i mesh, flade laserskårne seler mv.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1119,-

Funktionalitet 8
Design 8
Pasform 10
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Bontrager lancerer WaveCel
Bontrager, Trek’s brand indenfor tilbehørsprodukter, har netop i dag lanceret en helt...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.