Test: GripGrab Explorer Waterproof Gravel Shoe Covers

Danske Gripgrab har her til efteråret lanceret deres nye Explorer skovertræk, et vandtæt skoovertræk lavet særligt til gravel brug. Skoovertrækket er en videreudvikling af Flandrien som vi testede sidste år, der dog var rettet mod landevejsbrugeren. Gravel-rytterne var dog så vilde med det, at Gripgrab besluttede at lave et dedikeret til gravel. I praksis betyder det at skoovertrækket er forstærket forskellige steder, for at det kan holde til gravel-brug.

Design og detaljer

Explorer er, som Flandrien, inspireret af Belgian Bootie – men med vandtæt membran. Selve skoovertrækket er strikket og har ingen lynlås eller lign., det trækkes bare på og sidder nærmest som en sok omkring sko og ankel. Den “manglende” lynlås skulle gerne eliminerer den potentielle gene en sådan kan skabe – og så er der én ting mindre der kan gå i stykker.

Konstruktionen er 3 lags, med strik yderst, den vandtætte membran der holder vandet ud og en strikket inderside.

Under bunden er Explorer blevet forstærket i midten med gummi-forstærkning, denne mindsker sliddet når man klikker i pedalerne og når man går med skoovertrækkene på. Der er også forstærkninger omkring åbningerne til hæl og klampe foran – åbningerne har iøvrigt god plads så de passer til gængse sko, både MTB og gravel-sko.

Omkring tæerne er også kommet en gummi-forstærkning, nærmest som man kender det fra et par sikkerhedsko – her skal materialet omkring tåspidserne bare beskyttes mod slid når man stiger af og på cyklen, eller rammer et eller andet med sine cykelsko.

Som forgængeren så går Explorer skoovertrækket forholdsvis højt op, så man er godt beskyttet mod vind og vand!

Man kunne frygte af det var forfærdelig svære at få på, men materialet kan strækkes ganske meget og det går nemmere end de fleste skoovertræk, med at få dem både af og på, selvom de sidder helt tæt. Det må dog anbefales at man udviser generel forsigtighed når de trækkes af og på, for at undgå at ødelægge den vandtætte membran og bare forlænge levetiden helt generelt.

Kombinationen af den vandtætte membran og det bløde og fleksible strik, gør dem meget behagelige at have på – samtidig med at beskyttelsen er rigtig god! Jeg har oplevet rigtig god beskyttelse mod vind og kulde, mens vandet holdes ude – uanset om man kører korte eller længere ture. Som næsten alle andre skoovertræk, så er de jo ikke 100% vandtætte nedefra, grundet udskæringer til hæl og klampe – det er dog ikke noget jeg under normale forholds har oplevet som et problem.

De er primært benyttet i fugtigt vejr og med temperaturer lige omkring frysepunktet og her har de være rigeligt fine til mig, selvom jeg nemt fryser mine tæer.

Konklusion

Explorer er dét skoovertræk jeg har ventet på til gravelbrug – for det har alt det som jeg savede i Flandrien i form af forstærkninger til at sikre holdbarheden, dog stadig uden at gå på kompromis med det fede design og den fremragende komfort og beskyttelse. Jeg er vild med det rå look, den gode pasform – og det faktum at de er rimelig nemme at få af og på!

Er man gravelrytter som gerne vil ud i al slags vejr, uden at investere i vinterstøvler – så kan Explorer få dig lunt og godt igennem næsten hele vinteren, med et par passende strømper indenunder.

Landevejsudgaven, Flandrien, har en vejledende pris på 529,- og Explorer udgaven koster ca. 670,- hvilket er en rimelig “merpris” for den ekstra forstærkning – selvom prisen altså stadig er til den høje side helt generelt. Kvaliteten er der dog intet at udsætte på – og selvom de er dyre, vender min tommelfinger op!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 89,95 EUR / Ca. 670 DKK.

Funktionalitet 10
Komfort 10
Pasform 10
Design 8
Pris 7
9
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Alpe-skilte skal markedsføre Nordeuropas bedste cykel-terræn
Pressemeddelelse Permanente ”Alpe-skilte” ved 25 populære stigninger i og omkring Vejle skal...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.