Test: GripGrab Flandrien Waterproof skoovertræk

Normalt skal der lidt mere end et skoovertræk til at få cykelfolket op af stolene, men GripGrab har alligevel formået at skabe en del opmærksomhed omkring Flandrien Waterproof Knitted Shoe Covers. Vi har skåret ind til benet og kalder dem herefter Flandrien Waterproof skoovertræk.

Flandrien Waterproof skoovertræk er inspireret af “Belgian Bootie” som er blevet brugt i årevis, men her med et moderne twist på det strikkede skoovertræk, bl.a. den vandtætte membran.

Design og smarte detaljer

Flandrien Waterproof skoovertræk kommer i 4 forskellige farver, Hi-Vis gul, navy blå, pink og sort – så der er rig mulighed for at få noget farve på – samtidig med at man så øger synligheden.

Som nævnt indledningsvis, så er der tale om et strikket skoovertræk med en 3-lags konstruktion der inkluderer en vandtæt membran som holder vandet ude.

Under bunden er der udskæringer til klamper samt hælen. Ved udskæringerne er kanterne forstærket, ligesom der foran er placeret en kraftig gummi-forstærkning så overtrækket ikke kommer i kontakt med underlaget når man går med det. Her er det vigtigt at pointere at dette er et skoovertræk lavet til landevejsbrug, altså er udskæringer og selve bunden lavet til brug samme med landevejsklamper. Indvendigt er der silikoneprint ved hælen, dette for at undgå at overtrækket “smutter op” over hælen, det har så også bare den effekt at det “klister” til skoen, så man skal lige være OBS på det når man trækker skoovertrækket på.

Flandrien Waterproof skoovertræk går ret højt ift. mange andre skoovertræk og er nemme at få på da materialet kan strækkes ganske meget. Det anbefales at man først trækkes dem på snuden og så stille og roligt får dem trukket på resten af skoen – heldigvis er det langt nemmere end mange andre skoovertræk da materialet er rimelig fleksibelt. Der er heller ingen syningerne eller lynlåse der potentielt kan genere når først man får dem på, de sidder der bare!

Materialet yder, trods det faktum at det er både blødt og kan strækkes ganske meget, rigtig fin beskyttelse mod både kold vind og vand. Vandsprøjt eller almindelig nedbør er intet problem, heller ikke på de lange ture – men kører man i store vandpytter hvor undersiden af skoene kommer i vandet, så må Flandrien Waterproof skoovertræk altså give op. Sidstnævnte er helt forståeligt for som næsten alle andre skoovertræk, så kan de jo ikke lukke 100% tæt underneden.

En ting man bemærker ved brug af Flandrien Waterproof skoovertræk er at åndbarheden er langt bedre end et par traditionelle vandtætte skoovertræk, her vil mine sko normalt være fugtige når jeg kommer hjem og tager overtrækkene af, altså af sved/varmen fra mine fødder. Det er ikke tilfældet her, så man holdes varm, men uden at man så bare lukker varmen inde. Det giver også øget komfort på de lange ture hvor man måske lige har en kaffepause eller skal klare en punktering. Jeg har kørt flere ture på +4 timer i dem og er enormt overrasket over hvor gode de er til at holde fødderne varme, også når temperaturen kommer ned omkring frysepunktet – samtidig med at vand holdes ude. Særligt fordi jeg normalt er lidt af en frossenpind og ofte fryser tæerne, også før vi rammer frysepunktet – med Flandrien Waterproof skoovertræk er der ingen problemer overhovedet!

Konklusion

Skoovertræk er ikke “bare” skoovertræk, her har GripGrab virkelig lagt sig i selen for at lave et skoovertræk der er nemt at trække af/på, udført i lækre materialer med en fremragende komfort og en rigtig god pasform. Jeg er særlig imponeret over hvor gode de er til at holde vind og vejr ude – uden at åndbarheden går helt fløjten.

Det eneste der ærgrer mig, er at de er lidt mere sarte end det gennemsnitlige skoovertræk. Man må derfor “nøjes” med at bruge dem på landevejen hvis man ønsker at forlænge holdbarheden, for designet og funktionerne gør at de også var helt oplagte til brug på gravelcyklen!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 529,-

Funktionalitet 10
Design 8
Pasform 10
Komfort 10
Pris 7
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Elite Direto XR hometrainer
Italienske Elite har været repræsenteret med interaktive hometrainers en rum tid, men...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.