Test: GripGrab Merino Liner Handsker

Merino Liner Gloves er en tynd hanske i merinould-blanding som kan bruges både i overgangsperioden, såvel som på de helt kolde dage – her dog “kun” som inderhandske.

Vi har testet dem til begge formål.

Design og detaljer

Merino Liner Gloves er en tynd og let hanske der er udført i en kombination af merinould, polyamid, elastan og kobber. Kombinationen gør at man får det bedste fra begge verdener, isolering og det bløde materiale fra ulden, kombineret med holdbarhed og fleksibiliteten fra kunstmaterialet.

  • 22% Polyamid
  • 7% Elastan
  • 3% Kobber

De må gerne vaskes i maskine ved 30 grader, med fordel kan man vælge et uld-program og særlig vaskemiddel hertil, så man bevarer det bløde og fleksible materiale.

Handsker er helt klassisk opbygget med en manchet der går forholdsvis langt op for at beskytte håndleddet og så er 2 af fingrene “touchscreen compatible”. Sidstnævnte betyder ganske enkelt at man kan betjene sin smartphone eller cykelcomputer med handskerne på – og det kan være ret praktisk, uanset om man bruger dem som inder eller yderhandske.

Designet er super diskret, blot med et lille GripGrab logo-tag på bagsiden af manchetten.

Da de er udviklet til (også) at kunne bruges som inderhandske er der ingen silikoneprint, gel-pude eller lign. i håndfladen, hvilket så også betyder at handskerne kan være lidt “glatte”, altså er der ikke meget greb i dem. I praksis har jeg dog ikke oplevet det som et stort issue, da de som yderhandske primært er brugt på landevejen hvor styrbåndet sikrer grebet – og ved gearskifte har jeg ærlig talt ikke manglet silikoneprint eller lign. ved fingre eller håndflade. En bonus ved dette “simple” design, er at de uden problemer også kan bruges til gå eller løbeture, såvel som helt almindelige hverdagsbrug.

Pasformen er super tæt, de smyger sig til hånden og fingre, så man bevarer så meget føling og bevægelighed som overhovedet muligt.

Materialet er forholdsvis tyndt, men giver stadig en god isolerende effekt, uanset om de bruges som yder eller inderhandske. I “mid-season” har jeg brugt dem de kølige morgener eller eftermiddagen hvor man har brug for en smule beskyttelse og her gør de sig rigtig godt. Materialet har nemlig en rigtig god evne til både at isolerer, men samtidig bevare åndbarheden så man ikke kommer til at svede indvendigt i dem. Materialet er derudover bare lækkert og så er uld bare eminent til temperaturregulering, samtidig med at det tørrer ret hurtigt og ikke kommer til at lugte som meget kunstmateriale.

Som inderhandske kan du, på den helt kolde og blæsende dage, skabe et ekstra isolerende lag med Merino Liner Gloves, eller du kan bare sikre dig at du altid har lunder hænder og fingre hvis du, som undertegnede, let fryser dine fingre. Handskerne er ikke tykkere end de nemt kan være i de fleste efterårs og vinterhandsker, medmindre du her har valgt en helt tæt pasform.

Konklusion

Merino Liner Gloves kan som nævnt bruges som både inder og yderhanske, hvilket betyder man i teorien kan have glæde af dem en stor del af året. Materialet er utrolig lækkert og har alle de gode egenskaber fra ulden, altså god isolering og varme, blødt og lækkert, hurtigtørrende og ikke mindst åndbart og “lugtfrit”.

Med en pris på kun ca. 150,- er de et fund til prisen, særligt fordi de kan bruges til alt fra cykling, til gåturen og alt derimellem – de er faktisk urolig alsidige.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 149,-

Funktionalitet 7
Komfort og pasform 9
Design 8
Pris 10
8.5
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Giant Recon HL700 cykellygte
Hen over efteråret og vinteren har vi haft lejlighed til at teste...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.