Test: GripGrab Neoprene Glove

Samlet karakter

Én af GripGrab’s nyeste produkter er Deres Neoprene Glove, en handske der er lavet særligt til landevejsrytteren der kører uanset om solen skinner eller det regner.

Vi har testet den på landevejen de seneste uger!

Design, pasform og funktionalitet

Som navnet antyder er GripGrab Neoprene Glove lavet af neopren – 3mm vel at mærke, altså det samme materiale som også benyttes til våddragten og som har en rigtig god evne til at holde vandet ude og kroppen varm, i dette tilfælde er det så bare hænder og fingre der skal holdes varme og tørre på de våde dage. Handskens design er ret anonymt, de er sorte med et reflekterende element ned af den ene finger, et logo ved håndleddet og endnu et logo på lillefingeren.

GripGrab-Neoprene-forside

Handskens er udviklet 100% til cykling, det ser man bl.a. ved at fingrene og især tommelfingeren er “krum” fra start, så handsken er altså lavet til at blive brugt mens man har fat omkring styret.

GripGrab-Neoprene-pair

På undersiden af GripGrab Neoprene Glove er håndfladen med silikone-print for bedre greb også omkring et vådt styr og på pege og langefingeren er også silikone-print i vanlig GripGrab stil, så man har et sikkert greb omkring bremsegrebene. Tommeltotten er yderligere forstærket med et par ekstra syninger yderst og så kan handskerne naturligvis bruges sammen med touch-screens, både cykel GPS’er og smartphones.

GripGrab-Neoprene-doctor-gel

I håndfladen har GripGrab Neoprene Glove en 4 mm Doctor Gel pude, der tager de værste stød og øger den generelle komfort betragteligt, særligt hvis man har tendens til sovende fingre.

Øverst ved håndleddet er en lille elastik og indvendigt er ingen polstring, men blot neopren.

Neopren er et ganske fleksibelt og let materiale, så den generelle pasform er rigtig fin og nok særligt fordi handskens form er 100% rettet mod cykling. Neopren-materialet er 3mm tykt, så det er ikke den tyndeste hanske, men omvendt er den så tilpas let og tætsiddende at man har en rimelig føling med tingene med handskerne på og godt kan betjene en cykel GPS med handsker på, eksempelvis.

Neopren er ikke just kendt for sin gode åndbarhed, men det er nu heller ikke så vigtigt i dette tilfælde, hvor opgaven er at holde hænder og fingre varme og vandet ude. Det betyder dog i praksis at den varme og fugt som dine hænder og fingre vil afgive, bliver opvarmet og bliver i handsken. Som udgangspunkt betyder dette intet, da man ikke vil bemærke det, men har man brug for at stoppe op og eksempelvis skifte dæk eller slange og derfor tager handskerne af, vil de føles både våde, kolde og klamme at tage på igen. Det er ulempen ved brug af neopren, men som udgangspunkt bør det heller ikke være nødvendigt at tage handskerne af undervejs og særligt i regnvejr er antallet af pauser nok begrænset, ydermere synes jeg ret hurtigt man får genoprettet en fornuftig varme ui handsken efter de har været af.

GripGrab-Neoprene-Glove-bagside

Handskerne har en fornuftig, tæt, pasform og er lavet i lækre materialer. Doctor Gel giver ekstra point på komfort-kontoen og man får nok svært ved at finde en lignende handske der er lige så vandtæt og stadig så komfortabel og let som GripGrab Neoprene Glove.

Materialer

  • 80% neopren
  • 15% nylon
  • 5% lycra
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader

Konklusion

GripGrab Neoprene Glove er et oplagt valg til landevejsrytteren der gerne kører i vådt fører, eller måske blot pendleren der cykler uanset vind og vejr. Handsken er både let, diskret og komfortabel at bære og så længe man beholder handsken på, oplever man ikke Neoprenens manglende åndbarhed som et problem.

Man har god føling med både gear, bremsegreb samt styret, uanset om det er vådt eller tørt og regner bliver ude, uanset om det er støv eller mere kraftig regn.

Omend publikum og anvendelse er en smule begrænset, har jeg ingen grund til ikke at kunne anbefale GripGrab Neoprene Glove – det er en glimrende handske til landevej eller pendling hvis man kører i regnvejr.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-
Læs mere om GripGrab Neoprene

Køb GripGrab Neoprene online hos Cykelpartner.dk eller find lokal forhandler af GripGrab Neoprene.

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.