Test: GripGrab Nordic

Selvom vi indtil nu har haft en forholdsvis mild vinter, er et par varme handsker svære at undvære, særligt hvis man cykler om aftenen eller om morgenen når solen heller ikke er der til at give varme.

Vi har efterhånden testet og anmeldt en lang række forskellige lange cykelhandsker og turen er nu kommet til GripGrab Nordic, den varmeste vinterhandske til cykelbrug i danske GripGrab’s sortiment. Modellen er lavet særlig til det nordiske klima, som i efterår og vinterperioden som bekendt er kendetegnede ved at være vådt og blæsende.

Design og funktionalitet

GripGrab Nordic ligner ikke alle andre cykelhandsker, da den kun er med 3 fingre – dette design gør det muligt for varmen at cirkulerer mellem fingrene, mens man stadig har mulighed for at betjene gearskifter og bremser, mens man har fat på styret. Designet gør naturligvis at man mister en smule føling og kontrol i forhold til en handske med 5 fingre, men til gengæld er det nemmere at holde varmen når det bliver rigtig koldt.

Som de fleste andre handsker fra GripGrab, så er GripGrab Nordic udført i sort, med GripGrab logo på oversiden, en lille refleksstribe ned af håndryggen og en lidt større refleks ned af siden. Oversiden er i softshell, hvilket betyder at handsken er både vind og vandafvisende, men stadig rimelig åndbare – så man ikke bare ender op med fugtige eller i værste tilfælde, våde hænder.

gripgrab-nordic-02

Ved håndleddet er der en elastik der holder handsken tæt mod håndleddet, mens der øverst er endnu en elastik, denne gang en justerbar en af slagsen, så man heller ikke får hverken vind, sne eller anden nedbør ned den vej.

gripgrab-nordic-05

Indvendigt er GripGrab Nordic kraftigt foret med blød fleece er både isolerer, varmer og er lækkert at have på, præcis som de fleste andre vinterhandsker fra GripGrab. Undersiden er med skridsikkert materiale overalt, på de 3 fingre og hele undersiden, derudover er modellen også udstyret med Doctor Gel. Doctor Gel er en gel-pude, placeret strategisk korrekt i håndfladen, som afhjælper problemer med sovende fingrer, der typisk opstår på lange turer når nerver presses mod styret og den underliggende knogle. Ønsker du en mere detaljeret forklaring omkring Doctor Gel og dens egenskaber, kan du læse mere på GripGrab.com

gripgrab-nordic-03

På tommelfingeren er den, efterhånden, velkendte “Sweat Wiper” placeret, et smart ord for en tommelfinger der er betrukket med fleece, så det er til at tørre sveden af panden under kørsel, en rigtig god feature som de fleste af GripGrab’s vinterhandsker også tilbyder. Det kan være svært at tørre sveden af panden med en handske af softshell eksempelvis, da den ikke suger på samme måde som et fleece-materiale.

Selve handsken føles ikke specielt tyk eller kluntet at bære, men bevægeligheden og førligheden er naturligvis nedsat en smule da man kun har 3 fingre at gøre godt med, i praksis er det dog intet problem at betjene cyklens gearskifter og bremser og man mærker faktisk ikke til at man “mangler” 2 fingre – jeg gjorde i hvert fald ikke. Selve handsken sidder til, men der er lidt mere plads i denne ift. andre af GripGrab’s vinterhandsker, så vælger man samme størrelse som man kender fra en af de andre GripGrab modeller, er der her plads til en tynd inderhandske også, Assos InsulatorGloves L1 eksempelvis.

GripGrab anbefaler selv GripGrab Nordic til brug i temperaturer fra 0 til -10 grader og jeg har primært testet og brugt dem i temperaturer der ligger lige omkring frysepunktet, ofte om aftenen hvor der ikke er sollys til at give ekstra varme og her har de holdt fingrene dejligt lune, uden vind eller nedbør har trængt ind. Jeg har ikke oplevet fugtige eller våde hænder i GripGrab Nordic, trods det faktum at de ikke er super åndbare grundet fokus på vindtæthed og vandafvisende funktioner, altså et fint kompromis.

gripgrab-nordic-04

GripGrab Nordic video

Se handsken “i brug” og få vores første indtryk af handsken.

Materiale

  • 60% polyester
  • 35% polyurethan
  • 5% nylon
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader (Læs evt. vores guide til vask af cykeltøj)

Testpersonen

  • Køn: Mand
  • Vægt: 70 kg.
  • Højde: 178 cm
  • Størrelse testet: M

Konklusion

Der findes rigtig mange forskellige cykelhandsker til vinterbrug og det kan være noget af en jungle at finde rundt i de forskellige modeller og egenskaber. GripGrab Nordic er en handske til dem der har brug for en varm handske og som nemt fryserne fingrerne, for her er fokus lagt på de isolerende og varme egenskaber og mindre på bevægelighed og føling grundet 3-finger systemet.

Når man bærer GripGrab Nordic minder den mest af alt om en ski-luffe, den er bare ikke nær så tyk polstret – og med de 2 fingre, udover tommelfingeren, har man lidt bedre føling med det hele.

I praksis, på cyklen og på farten, fungerer 3-finger systemet bedre end jeg havde turde håbe på – jeg lagde faktisk ikke mærke til at jeg manglede et par fingre og betjening af gearskifter og bremser er ingen sag.

Som nævnt tidligere er handsken vindtæt og vandafvisende, og i praksis fungerer dette også glimrende, der trænger ingen vind igennem GripGrab Nordic, den kn sagtes bruges i let regn og hænderne kan stadig komme af med varmen – til en vis grænse dog, men dette er normalt ikke det helt store problem når vi befinder os i temperaturer omkring frysepunktet og derunder.

Samlet set en fed vinterhandske til “frossen-pinden” eller ham/hende der vil cykle uanset vejret!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 399,-

Læs mere om GripGrab Nordic

Find lokal forhandler af GripGrab Nordic eller køb GripGrab Nordic online hos Cykelpartner.dk eller CykelGear.dk

8 Funktionalitet

7 Design

7 Pris

Karakter

7.3
Dette indlæg er tagget med
Mere af Noel Juul Christensen

De bedste Black Friday tilbud på cykler og cykelgrej (2017)

Danskerne har taget rigtig godt imod Black Friday-fænomenet og det betyder at...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.