Test: GripGrab Polaris 2 vinterhandsker

Polaris vinterhandskerne fra danske GripGrab er lidt af en klassisker som løbende er opdateret – nu er den helt nye 2’er klar og vi har haft lejlighed til at teste dem.

Polaris er GripGrab’s “top-handske”, både ift. performance og ikke mindst pris – men til gengæld skulle de også beskytte mod både vind, vand og kulde.

Design og detaljer

Polaris 2 fås i 2 farver, en high-vis samt den klassiske sorte udgave som er den vi har haft fingrene i.

Handskens er opbygget af 3 lag, som sikrer at den er 100% vandtæt, men stadig åndbar. Den har fået PrimaLoft Gold isolerende materiale på over samt undersiden, dette er med til at give rigtig god isolering og dermed beskyttelse mod vind og kulde.

Oversiden er ret simpel med et enkelt reflekterende logo samt reflekterende detalje på pegefingeren. Manchetten omkring håndleddet lukkes med velcro bagtil og her er brugt den slags der ikke hænger ved gængse materialer.

Ved tommelfingeren er der “sweat wiper”, et stykke med blød fleece som kan bruges til at tørre sveden af panden eller snottet væk fra næsen. Handsken er derudover forstærket ved tommeltotten – som er ét af de steder på handsken der er mest udsat.

I håndfladen er der silikoneprint, samt på pege og langefinger, dette for at give godt greb og kontrol med bremse og skiftegreb. Der er også en enkelt gel-pude som skal afhjælpe sovende hænder – den kunne jeg personligt godt undvære, omend den heller ikke giver en ringere komfort.

Håndfladen er i kunstlæder, så der er lidt “greb” i denne, også hvor der ikke er silikoneprint. Det betyder også at man har en rimelig bevægelighed med handskerne på, selvom de er forholdsvis tykke.

Pegefinger samt tommeltot er begge “touchscreen” kompatible, så kan man betjene smartphone eller cykelcomputeren med touchskærm, uden at skulle have handskerne af.

Polaris 2 i praksis

Jeg har haft mulighed for at teste Polaris 2 hen over vinteren, på både kolde og blæsende samt halvvåde dage. Først og fremmest er jeg ret imponeret over bevægeligheden, trods det er et par halvtykke vinterhandsker – for man føler stadig der er god føling med styr, greb mv. Undersiden tilfører lidt “grip” til handsken og det halvtykke materiale, sammen med den indbyggede gel-pude, tilfører og sikrer god komfort og mindsker risikoen for sovende fingre.

Jeg har testet handskerne i både strid, kold vind, samt på halvvåde dage og jeg har haft lune og tørre hænder hele vejen igennem. Jeg har endda haft handskerne på mens jeg har vasket cyklen omkring frysepunktet og vandet er ikke gået igennem handskerne!

Normalt er jeg lidt en frossen-pind, men disse handsker har virkelig reddet mig på de kolde ture, for de har formået at holde mine fingre varme – og på dage med temperaturer over frysepunktet har de givet tilpas beskyttelse, uden at hænder “overopheder” og man så i stedet bare bliver våd indefra. En god test af dette er simpelthen at tage handskerne af undervejs og se om de er nemme at få af og på – med tørre hænder går det nemt, er de fugtige/våde kan det være ret bøvlet.

Konklusion

Polaris 2 er en halv-pebret vinterhandske med en vejledende pris på 749,- omvendt føler jeg faktisk man får et rigtig godt produkt for pengene. Polaris 2 er både super åndbare og 100% vandtætte, noget man sjældent ser – ofte er det enten eller! Derudover er de ikke alt for tykke og bulky, men man bevarer en god kontrol og føling, mens hænderne holdes både lune og tørre – uanset forholdene.

Vil man cykle i al slags vejr og være sikker på at komme hjem med lune og tørre hænder – selvom man er en der ofte fryser fingrerne, så bør man afgjort overveje Polaris 2.

Prisen er høj ja – men kvalitet, finish og funktionaliteten er også helt i top – så man får en top-handske på alle parametre og det koster altså, uanset hvordan man vender og drejer det.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 9
Design 8
Pris 7
8
Mere fra Noel Juul Christensen
AGU bevæger sig ud i nye omgivelser med en særlig kollektion til de eventyrlystne
Hver dag kan være et eventyr. Det opleves på bedste vis, når...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.