Test: GripGrab Polaris

Samlet karakter

Danske GripGrab har stillet med hele 3 forskellige efterårs og vinterhandsker, ud af et ret omfattende sortiment på i alt 8 modeller i kategorien. Den første model vi skal kigge på hedder Polaris og denne model er anbefalet til temperaturer mellem +5 og -5 grader, altså typisk efterårs/vintertemperaturer i Danmark og temperaturer vi allerede i skrivende stund nu kan ramme når solen er gået ned – i hvert fald mellem 5 og 0 grader.

Design og funktionalitet

GripGrab Polaris er  både vind og vandtætte og derfor velegnet til brug i både regn og blot køligt vejr. Oversiden er i softshell og en tynd SYMPATEX menbran gør handsken vandtæt – samtidig med at den er åndbar. Indvendigt er handsken foret med lækkert blødt stof, som gør hanskerne bløde at have på.

gripgrab-polaris-02

Selve handskens opbygning minder en del om en traditionel ski-handske, med velkro-lukning øverst så den lukker tæt omkring håndleddet. Langs siden og på oversiden af håndryggen er reflekser placeret, på en ganske nydelig og elegant måde. Undersiden og alle fingrene er med en skridsikker overflade, med forstærkning på lange og pegefinger. På tommeltotten er oversiden i fleece, GripGrab kalder dette for “Sweat Wiper” og som navnet antyder er det simpelthen for at man har et sted på handsken som kan bruges til at tørre sveden af med- det er godt tænkt af GripGrab og en ret fed lille detalje, som samtidig er utrolig praktisk.

gripgrab-polaris-03

Polaris handsken er, ligesom næsten alle andre GripGrab handsker, udstyret med Doctor Gel. Doctor Gel er en gel-pude, placeret strategik korrekt i håndfladen, som afhjælper problemer med sovende fingrer, der typisk opstår på lange turer når nerver presses mod styret og den underliggende knogle. Ønsker du en mere detaljeret forklaring omkring Doctor Gel og dens egenskaber, kan du læse mere på GripGrab.com

gripgrab-polaris-04

Handskens design er meget klassisk, i sort og med lidt sølvfarvede effekter (Reflekserne). På oversiden og velkro-lukningen øverst er GripGrab’s logo placeret, rimelig diskret og ikke stort og larmende på nogen måde, et meget pænt og afdæmpet design der passer til de fleste, unge såvel som “voksne”.

gripgrab-polaris-05

Handsken er enormt let og fylder heller ikke specielt meget, det betyder den sidder tæt omkring hånd og fingrer og sikre en fin bevægelighed, set i forhold til at den stadig er både vind, vandtæt og åndbar. Betjening af gear, bremser ol. på cyklen er absolut intet problem, der er rigelig med bevægelighed med handskerne på. Det lykkedes mig endda at betjene en Cykel GPS med Polaris handsken på, omend det gik en smule langsomt. Handskerne er utrolig behagelige at benytte, selvom de sidder forholdsvis tæt på hånden, begynder de hverken at stramme eller være ubehagelige at have på.

Polaris handsken er blevet brugt løbende over den seneste tid, da der efter solnedgang om aftenen ofte kun er omkring 5 grader. Handskerne er bl.a. testet på en aftentur på MTB’en i  ca. 3 graders varme og hænderne blev holdt dejligt lune, uden at være svedige – da handsken som tidligere nævnt er åndbar, hvilket også fungerer i praksis. Det faktum at de skulle være vindtætte blev også testet og med en forholdsvis kold vind, grundet manglende sol, bestod de bestemt også denne del af opgaven.

GripGrab Polaris Video

Se handskerne “i brug” og få vores første indtryk af handskerne.

Materiale

  • 60% polyester
  • 35% polyuerethan
  • 5% nylon
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader.
  • Læs mere om GripGrab Polaris på GripGrab.com

Konklusion

GripGrab Polaris er en rigtig fed handske til efterårs og vinterbrug, temperaturmæssigt anbefales den fra +5 til -5 grader, hvilket passer ret godt til det danske klima på denne årstid og da den er både vind -og vandtæt kan den bruges i al slags vejr.

Handsken er enormt let, og ikke en stor klodset handske, hvilket gør man bevarer så meget af bevægeligeheden som muligt – derudover er der nogle ret fine detaljer såsom den føromtalte “Sweat Wiper”, reflekserne og så Doctor Gel’en som man ikke nødvendigvis bemærker når handsken bruges, men som afhjælper problemer med sovende fingrer.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 449,-
Læs mere om GripGrab Polaris

Find forhandler af GripGrab Polaris eller køb online hos Cykelpartner.dk

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

1 kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.